Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 15/09/16

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα

Μπορεί (παρά τα αρκετά ανοιχτά θέματα) οι διαπραγματεύσεις να μην πηγαίνουν τόσο άσχημα (τουλάχιστον σύμφωνα με τις δικές μας πηγές), αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα από τα μεγάλα παράπονα των δανειστών προς την ελληνική πλευρά είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση μένει σε μια στείρα – φτωχή προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος, χωρίς καμία φαντασία και αναπτυξιακή στρατηγική. Ουσιαστικά η πλευρά των δανειστών κατηγορεί την ελληνική πλευρά (και μάλιστα απευθείας στις συζητήσεις που κάνουν) ότι κάνει αγγαρεία με την εφαρμογή των προγράμματος, χωρίς να το πιστεύει. Και εμείς θυμίζουμε ότι οι δανειστές, όπως και η ίδια η Κ. Λαγκάρντ είχαν πει ξεκάθαρα από την αρχή. Ότι το πρόγραμμα θα πετύχει μόνο αν η ελληνική πλευρά το «κάνει δικό της το πρόγραμμα και το πιστέψει».  

Και όχι επειδή το είπε η Λαγκάρντ … Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια ….. Με αγγαρείες και χωρίς πολύ δουλειά δεν έρχεται αποτέλεσμα ….. Όχι μόνο στην οικονομία … σε οτιδήποτε ….

 
 

Στουρνάρας

Τώρα όσον αφορά την πρόσφατη παρέμβαση Στουρνάρα ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να φερθεί έξυπνα για να βγει από την κρίση, εμείς θα επαναλάβουμε μια πρόβλεψη την οποία έχουμε κάνει. Έχοντας αρκετά θετική άποψη για το πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργού οικονομικών, έχουμε την υποψία (καθαρά προσωπική μας άποψη) ότι σε κάποια στιγμή ο κ. Στουρνάρα θα παίξει ρόλο κλειδί στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Αν και ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στα πολιτικά, εμείς δεν αποκλείουμε σε κάποια στιγμή να διαδραματίσει ρόλο κλειδί, για παράδειγμα σε μια μελλοντική οικουμενική κυβέρνηση (εφόσον αυτό παραστεί ανάγκη – δεν το θεωρούμε και αρκετά απίθανο μετά τα μέσα του 2017).

 
 

Τηλεοπτικές άδειες

Θα επανέλθουμε σήμερα στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, επαναλαμβάνοντας  την πρόβλεψη μας. Ότι δίνουμε μεγάλες πιθανότητες στο τέλος ο διαγωνισμός, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να μην ισχύσει. Πιστεύουμε ότι οι δικαιούχοι των αδειών δε θα πληρώσουν τα χρήματα και το όλο ζήτημα θα τραβήξει σε χρόνο μέχρι τα μέσα του 2017 και βλέπουμε … με το όλο ζήτημα να μένει σε εκκρεμότητα …..

 
 

 

Τηλεοπτικές άδειες (2)

Και επειδή αρκετές φορές σε αυτή τη χώρα μιλάμε για επενδύσεις … έχουμε και μια άλλη απορία όσον αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Είναι κάποιος επιχειρηματίας – επενδυτής. Καλείται στην Ελλάδα της κρίσης να πληρώσει 60-70εκ ευρώ. Και ακούει από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη (που σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι σύντομα θα είναι κυβέρνηση) να λέει ότι θα ακυρώσει το διαγωνισμό και θα δώσεις νέες άδειες. Μπορεί μέσα σε έναν τέτοιο παραλογισμό, ένα σοβαρός επενδυτής να βάλει 60-70εκ ευρώ (μόνο για την άδεια – γιατί υπάρχει και το στήσιμο του καναλιού). Να επενδύσει σε αυτή τη χώρα. Και μετά περιμένουμε σοβαρούς επενδυτές; 

ΥΓ: Προσοχή το σχόλιο δεν είναι αιχμή για τη ΝΔ. Αλλά καρφί συνολικά για την «τρέλα» που υπάρχει στη χώρα μας.

 

H δήλωση της χρονιάς ….

Και ξέρετε είχαμε και τη δήλωση της χρονιάς. Διαβάσαμε πώς ο κ. Λεβέντης είπε πως προσβλέπει σε ποσοστά 15 με 20%!!! Η δική μας πρόβλεψη είναι ότι η Ένωση Κεντρώων θα παίξει σε ένα ποσοστό 2,5% με 3%, με μεγάλες πιθανότητες στο τέλος το κόμμα να μείνει εκτός βουλής. Και όπως έχουμε γράψει, αυτό είναι και το μεγάλο λάθος του κ. Λεβέντη. Δεν έχει καταλάβει ότι το πολιτικό του φλερτ με το Σύριζα κινδυνεύει να τον αφήσει εκτός βουλής.

 
 

Παππάς – επενδυτές

Στον Καναδά βρίσκεται από χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επεκτείνοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης προς αναζήτηση διεθνών παικτών που έχουν την πρόθεση να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία. 

Όπως έγραφε την Τετάρτη η Αυγή, στις αρμοδιότητες του κ. Παππά, πέρα από τα media, βρίσκονται και οι επαφές με διεθνείς επενδυτές. Πρόσφατο άλλωστε ήταν και το ταξίδι τους στις ΗΠΑ αλλά και στη Βρετανία. Ο υπουργός θα μείνει μερικές ημέρες στον Καναδά και μετά αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντήσει την ελληνική αντιπροσωπεία που θα πάει εκεί για τη σύνοδο του ΟΗΕ. 

Και λέμε τώρα εμείς. Σχεδόν όλη η «ελίτ» της χώρας έχει χρήματα της εκτός Ελλάδας. Και ζητάμε από ξένους επενδυτές να φέρουν χρήματα να επενδύσουν στη χώρα μας.

 
 
 

Εξω ο Καμμένος, μέσα ο Λεβέντης

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» …. Ένα από τα πουλάκια που κατοικοεδρεύουν σε Βρυξέλλες και πετάγονται καμιά φορά στο Παρίσι ή στη Ρώμη μου «σφύριξε» ότι εντείνονται οι πιέσεις των ξένων προς τον Αλ. Τσίπρα να αφήσει τον Π. Καμμένο και να συνεργαστεί στην κυβέρνηση με τον Β. Λεβέντη, εάν θέλει να ενταχθεί στους ευρωσοσιαλιστές.  Γιατί με τον Καμμένο στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ενταχθεί στην  ομάδα των Σοσιαλιστών και ακόμα ότι δεν μπορεί συνεχώς να  προσκαλείται ως παρατηρητής. Και τούτο παρά τα αντίθετα που αφήνει ο υπουργός Αμυνας να διαρρεύσουν ότι, δήθεν, Τσίπρας και Καμμένος «είναι σαν αδέλφια», ότι «συχνά ο κ. Καμμένος μαγειρεύει στο σπίτι του φαγητό στον κ. Τσίπρα που πηγαίνει τα μεσημέρια για να γευματίσουν μαζί» και πολλά άλλα. Να σημειώσω ότι τελευταίως οι σχέσεις τους βρίσκονται σε κάποια απόσταση, κυρίως μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να «πειράξει» τα επιδόματα των ένστολων.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....