Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 16/11/16

Κάντε τις μεταρρυθμίσεις !!!!

Και ποιό ήταν τελικά ήταν το συμπέρασμα από την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα. Αυτό που σχεδόν όλοι λένε. Ότι η χώρα μας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αυτό ήταν επί της ουσίας και αυτό που είπε ο Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος αναφέρθηκε (με εξαιρετικά προσεκτικό τρόπο) στο ζήτημα του χρέους, αλλά παράλληλα σε κάθε ευκαιρία τόνιζε ότι υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά και ότι η χώρα πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Όχι φυσικά ότι περιμέναμε κάτι περισσότερο. Πέραν όμως τα της οικονομίας, όλα δείχνουν ότι ακόμη πιο σημαντικό θέμα ήταν το κυπριακό, το νάτο και η συνθήκη του Σέγκεν.

ΥΓ: Βέβαια θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να αναγνωρίσουμε ότι ο αμερικανός πρόεδρος όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και ειδικά με υπουργό οικονομικών τον Γκάιτνερ έκανε ότι μπορούσε για ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα και τουλάχιστον δύο φορές έχει δημοσίως διαφωνήσει με τον Β. Σόιμπλε …

 
 
 

Θετικά στοιχεία … αλλά θέλει μεγάλη προσοχή …

Με ενδιαφέρον είδαμε τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για το ΑΕΠ, την πορεία των εσόδων και κάποια άλλα επιμέρους οικονομικά στοιχεία … Και αυτά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία μας κάνουν να επαναλάβουμε αυτό το οποίο έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή. Ότι η κατάσταση μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα όσο φαίνεται και ότι υπάρχουν ελπίδες τα πράγματα να αρχίσουν να πηγαίνουν κάπως καλύτερα (έστω στη βάση μιας αρχικής σταθεροποίησης). Όχι ότι είναι καλή, αλλά υπάρχουν ελπίδες και εφόσον έχουμε λίγο μυαλό ως χώρα να αρχίσουμε σιγά – σιγά να αφήνουμε πίσω τις τόσο μαύρες ημέρες. Και λέμε ότι χρειάζεται να έχουμε λίγο μυαλό, αφού ως χώρα είμαστε ικανοί ανά πάσα στιγμή μπορεί να «χύσουμε το γάλα» και να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια νέα κρίση.

 
 
 

Άντε να το δούμε …

Μια νέα συζήτηση είχαμε χθες με αρκετά υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, το οποίο βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Το συγκεκριμένο στέλεχος λοιπόν ήταν όχι μόνο αισιόδοξο αλλά σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι τις 05/12 θα έχει κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στο χρέος. Όπως γράψει και άλλες φορές τον τελευταίο καιρό, δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε γραφικοί. Ευχόμαστε μέσα στις τόσο λίγες ημέρες που απομένουν να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να έχουμε τη συμφωνία. Προσωπικά πάντως συνεχίζουμε να το αποκλείουμε και να πιστεύουμε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί κάπου τον Φεβρουάριο. Να διευκρινιστεί πάντως ότι δε μιλάμε για αδιέξοδο ή ρήξη, αλλά απλώς για τις γνωστές συνηθισμένες καθυστερήσεις (και αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό).

 
 
 

Υπάρχει και κάτι που μας ανησυχεί αρκετά

Υπάρχει πάντως και κάτι άλλο που μας ανησυχεί. Ότι αυξάνονται οι πιθανότητες ότι όταν τέλος πάντων κλείσει η αξιολόγηση τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα ανακοινωθούν δε θα αρκούν για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι το QE για τη χώρα μας μπορεί να καθυστερήσει έως τα τέλη του 2017 ή ακόμη και ως τη λήξη του προγράμματος το 2018!!!!

 
 
 

Λεβέντης

Και υπήρχε χθες και ένας μεγάλος προσβεβλημένος. Αυτός ήταν ο κ. Λεβέντης ο οποίος δήλωσε ενοχλημένος γιατί λέει δεν προκλήθηκε από τον Α. Τσίπρα στο γεύμα τον Ομπάμα!!!! Και οι γραφικότητες δεν έχουν τέλος θα σχολιάσουμε εμείς !!!!!

Αλλά που  ξέρετε .... Μπορεί κάποτε να έλθει στην Αθήνα ο Ν. Τράμπ και στο τραπέζι να είναι προσκεκλημένη η Χρυσή Αυγή.

 
 
 

Συγχώνευση ΝΔ - ΠαΣοΚ στο ΤΕΕ

Kαι όπως σχολίαζε ο «Βηματοδότης» … Μπορεί η πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού συναγερμού με τη σύμπραξη όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων να μην προχωρεί, ωστόσο στις επαγγελματικές ενώσεις η ένωση έγινε πραγματικότητα από... σπόντα. Οπως μαθαίνω, κάποια στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη στηρίζουν άλλο ψηφοδέλτιο και όχι την «πράσινη»  Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών. Το νέο «ερμαφρόδιτο», κατά κάποιους, ψηφοδέλτιο με το όνομα «Πρόοδος και Αναβάθμιση ΤΕΕ» δημιουργήθηκε από πρώην «πράσινα» και «μπλε» μέλη. Οσοι δηλαδή πρόδωσαν τη γαλάζια παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών ενώθηκαν με όσους «αποβλήθηκαν» (εξαιτίας της σχέσης που είχαν με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής) από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών .

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....