Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 17/11/16

Εξαιρετικά θετική δήλωση!!!

Μια εξαιρετικά θετική είδηση θα λέγαμε ότι έκρυβε η χθεσινή ημέρα. Και δεν αναφερόμαστε στις ειδήσεις γύρω από τον Μ. Ομπάμα αλλά στη δήλωση του Γ. Ντάισεμπλουμ ο οποίος είπε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι ανοιχτοί στο να παράσχουν στην Ελλάδα πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο είπε ότι θα μπορούσε να γίνουν δεκτές οι εκκλήσεις του ΔΝΤ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αφήνοντας έτσι να φανεί ότι ο στόχος για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% από το 2018 και μετά θα μπορούσε να μειωθεί.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι αν και το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξο για την πορεία της ανάπτυξης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να καταστεί πιο «βιώσιμος».

Και μπορεί σε κάποιους αυτή να ακούγεται μια απλή δήλωση, αλλά αν κανείς συνδυάσει αυτή τη δήλωση με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν τις τελευταίες εβδομάδες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πάμε σε μια ριζική αναθεώρηση του προγράμματος με παραμέτρους και για το χρέος φυσικά …… Και για ακόμη μια φορά θα επαναλάβουμε ότι τα πράγματα στη χώρα είναι στο χέρι μας να πάνε σχετικά καλύτερα τους επόμενους μήνες …..

 
 

Ομπάμα for President

Και ξέρετε τι θα προτείναμε εμείς; Δε βάζουμε τον Μ. Ομπάμα πρωθυπουργό στην Ελλάδα. Σύνταξη θα πάρει τώρα  από το Λευκό Οίκο γιατί να μην τον βάλουμε πρωθυπουργό της χώρας. Σίγουρα κάτι περισσότερο θα έκανε από αυτούς που έχουμε κατά καιρούς για πρωθυπουργό στο «Ελλαδιαστάν». Και αυτό γιατί ο Ομπάμα έχει κάτι το οποίο κανείς έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Τεράστια λάμψη και προσωπικότητα. Είναι ένας πραγματικός ηγέτης και αυτός που μπορεί να δώσει όραμα σε έναν λαό. Ότι δηλαδή θα χρειάζονταν η χώρα από την αρχή της κρίσης. Έναν ηγέτη να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να ηγηθεί των πραγματικών μεταρρυθμίσεων …..

 
 
 

Παρακμιακή εικόνα

Πάντως την κακία μας θα τη γράψουμε. Ξέρετε τι μας θυμίζει η εικόνα της χώρας κατά τις τελευταίες ημέρες και την επίσκεψη Ομπάμα. Δεκαετία 60, σε κάποιο χωριό της Ελλάδας όπου φτωχά παιδιά περιμένουμε με σημαιάκια, τον αμερικανό τουρίστα με τα δολάρια. Τεράστιο γεγονός η επίσκεψη Ομπάμα και τον ευχαριστούμε (έχει προσπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια για το ελληνικό χρέος – από την αρχή της κρίσης με υπουργό οικονομικών τον Γκάιτνερ). Αλλά και δε χρειάζονται τόσες υπερβολές.

 
 
 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Πέραν όμως της εσωτερικής ειδησεογραφίας, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες βρήκαμε τις πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η οποία  υποστηρίζεται ότι η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιεύσει κείμενο στο οποίο θα ζητά την διετή διακοπή της πολιτικής λιτότητας καθώς και περισσότερες δημόσιες επενδύσεις.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή αλλάζει πορεία πλεύσης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης, η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιοποιήσει, πιθανότατα αύριο, ένα κείμενο δεκαοκτώ σελίδων, στο οποίο θα ζητείται διετής διακοπή της πολιτικής λιτότητας, με περισσότερες δημόσιες επενδύσεις των χωρών που έχουν αυτή την δυνατότητα, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη. Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία, η Ολλανδία και η Μάλτα.

Αντιθέτως, για χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία – όπως διαρρέει- πρόκειται να αποφασιστεί μια προσωρινή χαλάρωση των περιορισμών που ίσχυαν μέχρι τώρα, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κάποιες δαπάνες στρατηγικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, βέβαια, δεν θα πρέπει να χαθεί ο γενικότερος στόχος, της οικονομικής εξυγίανσης. Και θα πρέπει να στηριχθεί και να συνεχισθεί, επίσης και η εφαρμογή των κυριότερων μεταρρυθμίσεων.

Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, γιατί δεν κρύβουμε την υποψία μας ότι το δημοσίευμα μπορεί και να έχει και βάση.

 
 
 

Δηλαδή αν είχε έλθει ο Πούτιν;

Και με διάθεση να αστειευτούμε δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και εμείς στον πρωθυπουργού μας ο οποίος κατά την επίσκεψη του Μ. Ομπάμα και για ένα περίεργο λόγο μιλούσε ελληνικά με αγγλική προφορά. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Αν είχε έλθει ο Πούτιν τι προφορά θα χρησιμοποιούσε;

 
 
 


Η Ντέλια και το Air Force One

Τα παρακάτω έγραψε χθες ο «Βηματοδότης» … Φανταστείτε την έκπληξη της Ντέλια Βελκουλέσκου την ώρα που έμπαινε στο Χίλτον για να συναντηθεί με τους Τσακαλώτο, Παπαδημητρίου και Σταθάκη όταν την περικύκλωσαν καμιά 50νταριά άνδρες ντυμένοι στα μαύρα και με βλοσυρό ύφος. Εως ότου μάθει ότι επρόκειτο για  τα πληρώματα του Air Force One και των άλλων αεροσκαφών που συνόδευαν τον αμερικανό πρόεδρο έδειχνε έκπληκτη και φοβισμένη. Η έκπληξή της έφτασε στα ύψη όταν την πλησίασε ένας... Κορεάτης και τη φίλησε. Ηταν ο περιβόητος Κιμ, σύμβουλος Τσακαλώτου.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....