Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 19/09/16

Πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει ένα πολυνομοσχέδιο για όσα ορόσημα - ουρά της πρώτης αξιολόγησης - χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, τουλάχιστον αυτό ανέφερε την Παρασκευή κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Άντε να δούμε θα λέγαμε εμείς, τονίζοντας και πάλι την ανάγκη να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος παρατεταμένης αβεβαιότητας, με θύμα πάντα την ελληνική οικονομία ….

 
 

Πρόβλημα με το ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Στο ρεπορτάζ με τους θεσμούς πάντα, αν και προσωπικά είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα κλείσουν τα 15 προαπαιτούμενα και η χώρα θα πάρει τα 2,5δις, ως μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζουν πληροφορίες το ζήτημα των προσώπων τα οποία θα απαρτίζουν το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Όπως λίγο πολύ έχει γίνει γνωστό, οι δανειστές δεν αποδέχονται καμία από τις προτάσεις της κυβέρνησης για τα τρία πρόσωπα που θα τοποθετήσει η Ελληνική πλευρά, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους δανειστές ότι η κυβέρνηση (τουλάχιστον προς το παρόν) δεν κάνει αποδεκτή την πρόταση των δανειστών για την θέση του προέδρου.

Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες πληροφορίες το θέμα είναι τόσο σοβαρό, που μπορεί να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις στην υποδόση των 2,5δις ευρώ.

 
 

Πως αλλάζουν οι καιροί !!!!

Χθες είχαμε μια από τις πιο εντυπωσιακές δηλώσεις των τελευταίων μηνών. O A. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι οι εξαγγελίες του στη ΔΕΘ είναι επικίνδυνες για την οικονομία. Εντυπωσιακή δήλωση αν σκεφτεί κανείς τα όσα έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και το πώς βρέθηκε ο Α. Τσίπρα στην εξουσία, με πλήθος ψεμάτων και υποσχέσεων που φυσικά ποτέ δεν τηρήθηκαν (με το γνωστό μεγάλο κόστος στη χώρα, ανάμεσα στο οποίο κα τα capital controls). Και όπως γράφουμε στον τίτλο μας. Εντυπωσιακό το πώς αλλάζουν οι καιροί ….

 
 

Δηλαδή περίπου το 20% του ενεργού πληθυσμού

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες ότι ελέγχει περίπου 1,2εκ ΑΦΜ ύποπτα για φοροδιαφυγή. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Αν κανείς λάβει υπόψη τους μη – οικονομικά ενεργούς πολίτες (με την έννοια – μεγάλης ηλικίας – άνω των 70 ετών, παιδιά, μετανάστες κτλ) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σχεδόν το 20% του πληθυσμού (1 στους 5) είναι ύποπτος για φοροδιαφυγή. Φυσικά για όποιον ζει σε αυτή τη χώρα δεν εκπλήσσεται. Αλλά ειλικρινά υπάρχει κόσμος που συνεχίζει να πιστεύει ότι για αυτή την κρίση φταίνε οι κακοί ξένοι; (αν και σίγουρα έχουν γίνει αρκετά λάθη στο σχεδιασμό του προγράμματος).  Και το χειρότερο από όλα είναι ότι περνάμε αυτά που περνάμε και επί της ουσίας ελάχιστοι θέλουν και έχουν καταλάβει ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε ως χώρα, αφού στο τέλος θα πας πάρει όλους ο διάολος.  

 
 

Εξαιρετικά σοβαρή δήλωση

«Είναι ζήτημα πολέμου και ειρήνης», δήλωσε σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και δεσμεύθηκε να κάνει το παν, προκειμένου να αποτρέψει την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν είμαι υπερβολική όταν πρέπει να επισημάνω ότι η Ευρώπη δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Αυτό με πονάει και καταβάλλω κάθε προσπάθεια η οποία θα μας επιτρέψει να αναζωπυρώσουμε όλα όσα αντιπροσώπευε κάποτε η κοινότητα», δήλωσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η κυρία Μέρκελ, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα την ελευθερία του Τύπου που διοργανώθηκε στο Πότσνταμ.

Και μπορεί να ακουστούμε υπερβολικοί, αλλά θεωρούμε τις παραπάνω δηλώσεις από τις πλέον σοβαρές των τελευταίων ετών. Και τις συνδυάζουμε με τις κατά καιρούς δηλώσεις του Β. Σόιμλε, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο και περίπου 3 φορές έχει μιλήσει για τον κίνδυνο διάλυσης, μετάλλαξης της Ε.Ε. – ευρωζώνης.

Σε κάθε περίπτωση, η Ε.Ε. είναι ένα τεράστιο project και η λογική λέει ότι θα βρεθεί στο τέλος η άκρη. Αλλά η κατάσταση σοβαρεύει ημέρα με την ημέρα, με τους κινδύνους να είναι αρκετά μεγάλοι.

 
 

Στο Μαξίμου παίζουν στοίχημα

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» ….  Είδα μια ανοιχτή επιστολή της εφημερίδας «Χωνί», εκδότης της οποίας ή διευθυντής (θα σας γελάσω) είναι ο Γ. Χριστοφορίδης, εκ των ακραιφνών συμβούλων της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη. Ε, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε. Η εφημερίδα προκαλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να βάλουν στοίχημα 100.000 ευρώ (παρακαλώ) ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης». Δεν ξέρω αν θα ανταποκριθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά μου κάνει εντύπωση μια συριζαίικη εφημερίδα να διαθέτει τόσα λεφτά για στοίχημα...

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....