Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 19/10/16

Ομπάμα

Δεν ξέρουμε αν θα επιβεβαιωθεί η είδηση ότι στις 14-15/11 θα βρεθεί στην Αθήνα ο Μ. Ομπάμα και μάλιστα μετά θα ταξιδέψει στη Γερμανία.

Αυτό που προσωπικά πιστεύουμε είναι ότι καλό θα είναι κανείς να μην περιμένει θαύματα και να κρατάει πολύ χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για το ζήτημα του χρέους. Γιατί μπορεί πρόσφατα ο αμερικανός πρόεδρος να είχε πει ότι μέχρι την τελευταία ημέρα στην προεδρία των ΗΠΑ θα κάνει ότι μπορεί για επίλυση του ελληνικού ζητήματος … Μπορεί να είναι αρνητικός στη λιτότητα και να έχει διαφωνήσει αρκετές φορές (ανοιχτά) με τον Β. Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα (από την αρχή της κρίσης) …… αλλά δύσκολα πιστεύουμε ότι μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις, ειδικά 1,5 μήνα πριν να φύγει από το Λευκό Οίκο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα είναι πάντως μια αρκετά ενδιαφέρουσα επίσκεψη εφόσον επιβεβαιωθεί.

 
 

 

Άλλη μια ελληνική μοναδικότητα

Χωρίς καμία αμφιβολία η βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουριστικός κλάδος. Μάλιστα, αν κανείς δει προσεκτικά τα στοιχεία θα διαπιστώσει ότι ως ποσοστό του ΑΕΠ η συνεισφορά τους στην ελληνική οικονομία είναι περίπου όσο οι εκάστοτε βαριές βιομηχανίες σε άλλες χώρες.

Κατά γενική ομολογία ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια τα έχει πάει εξαιρετικά καλά. Και αν και κατά μέσο όρο τα χρήματα που ξοδεύουν οι τουρίστες έχουν μειωθεί, ο αριθμός των αφίξεων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα. Αφού  ο τουρισμός τα πηγαίνει καλά, πώς γίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, να παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του κλάδου. Με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 να αγγίζουν το εντυπωσιακό 54,3%. Σίγουρα ο τουριστικός κλάδος και ειδικά τα ξενοδοχεία είναι μια αρκετά δύσκολη επένδυση. Αλλά είναι δυνατόν περισσότερα από τα μισά δάνεια του κλάδου να είναι κόκκινα; Είναι δυνατόν σε πρωτοκλασάτα νησιά, κορυφαία ξενοδοχεία να είναι στο κόκκινο; Πώς εξηγείται αυτό; Όλα δείχνουν, ότι σε μεγάλο βαθμό, η ελληνική επιχειρηματικότητα κάτι πάλι το θαύμα της. Τα χρήματα μπαίνουν στις τσέπες των επιχειρηματιών, ενώ τα ξενοδοχεία απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους και ρίχνουν φέσι στις τράπεζες. Όχι σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις η λογική του έλληνα επιχειρηματία δεν αλλάζει.

 
 

Απίστευτη χαζομάρα

 

Τώρα τι να πούμε για την δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΕ ότι “αν δεν μπορείς να πληρώσεις το χαράτσι των εισφορών να πας στη Βουλγαρία!” Μάλιστα, ο κ. Τσακίρης πρόσθεσε «Και να πας να γλιτώσεις στη Βουλγαρία δεν θα πάρεις ποτέ σύνταξη». Ειλικρινά τι μπορεί να πει κανείς για αυτή τη δήλωση. Ότι η ηλιθιότητα δεν έχει όρια.  Ξέρετε όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι τελικά αυτοί που θα πάνε στη Βουλγαρία έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν σύνταξη από ότι στη χώρα, ειδικά όταν σε θέσεις διοικητών βρίσκονται κύριοι, όπως ο κ. Τσακίρης.

 
 

 

Λεβέντης: Πρόβλεψη για εκλογές …

 

Μια ακόμη πρόβλεψη έκανε τις τελευταίες ημέρες ο κ. Λεβέντης, εκτιμώντας ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε εκλογές. Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 και σχεδόν κάθε μήνα ο κ. Λεβέντης κάνει την ίδια πρόβλεψη, ότι δηλαδή οι εκλογές είναι θέμα χρόνου.

 

Όχι ότι κάποια στιγμή δε θα γίνουν εκλογές. Αλλά πλέον αυτές οι προβλέψεις αποκτούν χαρακτηριστικά γραφικότητας ….. Και όπως γράφουμε τελευταία, καλό είναι ο κ. Λεβέντης να είναι προσεκτικός, αφού με τη στάση κατά τους τελευταίους μήνες έχει δυσαρεστήσει αρκετούς από τους ψηφοφόρους του. Και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, όταν τέλος πάντων γίνουν εκλογές, η Ένωση Κεντρώων να βρεθεί εκτός βουλής, έναν κίνδυνο τον οποίο ο κ. Λεβέντης αγνοεί.  

 
 
 
 

Τρία χτυπήματα για τον Στουρνάρα

Όπως γράφει ο «Βηματοδότης» …  Σας είχα αποκαλύψει με λεπτομέρειες πώς κατασκεύαζαν συνωμοσίες εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα σ΄ένα παιδικό πάρτι, όταν (κατά τον κ. Στουρνάρα) ο διευθυντής ενημέρωσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης εξηγούσε  σε έναν προσκεκλημένο στο πάρτι γονέα (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) πώς μπορούν να «φάνε» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος: «Θα του βγάλουμε δυο τρία σκανδαλάκια και θα τον διώξουμε, όπως έκαναν οι Κύπριοι μα το δικό τους κεντρικό τραπεζίτη». Πριν στεγνώσει το μελάνι, ήρθε, όπως έλεγαν πηγές της ΤτΕ και η επιβεβαίωση: Η «Αυγή» στη δευτεριάτικη έκδοσή της έγραψε ένα κουίζ: «Ποιος ετοιμάζει τριπλό χτύπημα κατά του Γ. Στουρνάρα;». Επιπλέον ο Νίκος Νικολόπουλος προανήγγειλε μήνυση κατά του κ. Στουρνάρα. Μια εφημερίδα γράφει για ένα σκάνδαλο του κ. Στουρνάρα με τράπεζα της Μάλτας και ένα συριζαίκο site προανήγγειλε ότι αποστέλλονται στο εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσης Στουρνάρα για τα δάνεια στο ΠαΣοΚ και στη ΝΔ.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....