Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 20/10/16

 

Όλα δείχνουν … ένα μεγάλο - προβλεπόμενο - φιάσκο…

 

Με τις πιθανότητες ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες να ακυρωθεί, προσωπικά θα επαναλάβουμε ότι τα όσα συμβαίνουν σε καμία περίπτωση δε μας εκπλήσσουν. Όπως έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή, ο τρόπος που έχει στηθεί αυτός ο διαγωνισμός, είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Γιατί σωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει τηλεοπτικές άδειες, αλλά ο όλος σχεδιασμός και αυτές οι αστειότητες με τις 4 μόνο άδειες (το 2016 και την εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης), την οικογένεια Καλογρίτσα και όλα τα γνωστά, είναι απλά αστείος.

 

Και ποιός φέρει την ευθύνη; Μα φυσικά ο κ. Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στα πυρά όλων και περισσότερων στελεχών του Σύριζα …… με άγνωστο τι θα συμβεί αν ο διαγωνισμός κριθεί αντισυνταγματικός.

 
 

 

Φέρνει αυτό το γεγονός πιο κοντά τις εκλογές;

 

Και συνεχίζοντας με τις τηλεοπτικές άδειες υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ερώτημα. Ένα τέτοιο φιάσκο φέρνει πιο κοντά τις εκλογές; Και το λέμε αυτό, γιατί αυξάνονται αυτοί που λένε ότι μια τέτοια αποτυχία της κυβέρνησης, θα σημάνει και το τέλος της κυβέρνησης, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

 

Ποια είναι η άποψη μας; Ότι συνεχίζουμε να μη βλέπουμε εκλογές μέχρι τουλάχιστον το β΄ εξάμηνο του 2017.

 
 

 

Το γνωστό μεγάλο πρόβλημα με την κυβέρνηση και τον Α. Τσίπρα

 

Στην Ελλάδα τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει όσο παραμένει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε σε συνέντευξη του στο Capital ο Steen Jakobsen, επικεφαλής οικονομολόγος και επικεφαλής επενδύσεων της Saxo Bank. Ο κάθε επενδυτής τηρεί στάση αναμονής και περιμένει να δει τι θα ακολουθήσει μετά τον Τσίπρα, σημειώνει, ενώ τονίζει πως "βλέπει" πιθανότητα πρόωρων εκλογών την άνοιξη του 2017.

 

Στα πλαίσια λοιπόν και των όσων έχουμε γράψει εδώ και μήνες αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με την κυβέρνηση και τον Α. Τσίπρα. Ότι κανείς, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό της χώρας, εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση. Μετά από αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα. Και χωρίς κανείς να το πιστεύει, η προσπάθεια εξόδου από την κρίση γίνεται πραγματικά πολύ πιο δύσκολη.

 

Και όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει, μετά τα όσα έχουν συμβεί το πρώτο εξάμηνο του 2016 και όλα σωστά να τα κάνει η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα, δύσκολα κανείς θα την εμπιστευτεί.

 
 

 

Τώρα τι έχει να πει ….

 

Με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε πώς το ζεύγος Αγγελόπουλου είπαν φορολογικό αντίο στη χώρα μας, δηλώνοντας μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού. Και γινόμαστε τώρα κακοί και αναρωτιόμαστε. Η κα Αγγελοπούλου δεν ήταν αυτή που είχε στηρίξει το Σύριζα ….. Ο γιός της δεν ήταν που μιλούσε για επαναστάσεις (πόσο εύκολες είναι αυτές όταν ζεις στις ΗΠΑ και είσαι τόσο πλούσιος)……

 

 Άλλα έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Κάποιο «εκλεκτοί» της ελληνικής κοινωνίας παρασέρνουν διαχρονικά τον ελληνικό λαό σε ηλιθιότητες, τις οποίες μετά καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός (φυσικά ο λαός είναι που ψήφισε τον Α. Τσίπρα και τον Γ. Γιάνη Βαρουφάκη στις πρώτες εκλογές).

 
 
 
 

 

Όλοι βρίζουν τον Τσίπρα …

Και στα πλαίσια των παραπάνω υπάρχει και κάτι το οποίο μας έχει εντυπωσιάσει και παράλληλα μας κάνει να γελάμε. Ότι όλους όσους ξέραμε να έχουν ψηφίσει Σύριζα, τώρα βρίζουν. Και αυτό που μας κάνει ακόμη περισσότερο να γελάμε είναι ότι όταν εμείς βρίζαμε στην αρχή, όλα ήταν χαρούμενοι και χειροκροτούσανε το Σύριζα και τον Α. Τσίπρα. Και τώρα που εμείς είμαστε λίγο πιο «μαλακοί», επειδή τουλάχιστον η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα (όχι φυσικά ότι είμαστε οπαδοί της), όλοι βρίζουν τον Α. Τσίπρα.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....