Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 21/09/16

Έκθεση του ΔΝΤ ….

Στην επερχόμενη έκθεση του ΔΝΤ  για την ελληνική οικονομία στρέφεται σιγά – σιγά το ενδιαφέρον, αφού από αυτήν, όπως παραδέχονται πολλοί, θα εξαρτηθούν πολλά. Ποια είναι η αίσθηση μας, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν κατά τους τελευταίους μήνες. 

Ότι σχεδόν σίγουρα το ΔΝΤ θα επισημαίνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και κυρίως αυτό ως αποτέλεσμα των όσων έγιναν με τα capital controls και τους πρώτους 6μήνες της διακυβέρνησης Σύριζα, δηλαδή την πλήρη εκτροπή του προγράμματος (λίγο πολύ αυτά τα έχει ξαναπεί σε πρόσφατη έκθεση). Με το ΔΝΤ να τονίζει πώς το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θα ζητήσει από τους εταίρους έναν συνδυασμό μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος για μετά το 2018 (ο στόχος είναι 3,5%) και λήψη «ριζοσπαστικών» μέτρων για τη μείωση του χρέους. Όπως πιστεύουμε, το ΔΝΤ θα επισημαίνει ότι χωρίς αυτά δε μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις (αν και θα σημειώνεται ότι κατά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει δείξει μια μεγαλύτερη προσήλωση στο πρόγραμμα).  

 
 

Η νέα Ελλάδα και το τέλος της διαπλοκής

Και να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό για τη νέα Ελλάδα και το τέλος της διαπλοκής που ονειρεύεται. Όπως λοιπόν διαβάζουμε και εμείς (και κανείς δε διαψεύδει), στη νέα Ελλάδα ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει αγοράσει την εταιρεία του πατέρα του πρωθυπουργού, παίρνει με ξένα βοσκοτόπια εγγυητικές από μια «τράπεζα του κόμματος» και ετοιμάζεται να ανοίξει κανάλι με δάνειο από την ίδια τράπεζα, της οποίας η ΤτΕ απαγορεύει να δίνει νέα δάνεια. Παράλληλα, ο ίδιος ο επιχειρηματίας παίρνει όλες τις δουλειές του δημοσίου και ανάμεσα σε άλλα αφήνει και απλήρωτους υπαλλήλους. Επίσης, αυτός και όλη του η οικογένεια ελέγχεται για αποδεδειγμένη φοροδιαφυγή.

 

Είναι αυτός που κατηγόρησε ο ίδιος του ο κουμπάρος και μέλλος της συγκυβέρνησης για μαύρο χρήμα. Όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμένος Βλάσης Μπονάτσος …. «Πολύ μας αρέσει αυτή η νέα Ελλάδα» …. Σίγουρα έτσι θα βγούμε από την κρίση και θα φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα…

 
 

Ακόμη και στη διαπλοκή η χώρα έχει ξεπέσει …. 

Και ξέρετε κάτι. Ακόμη και στη διαπλοκή αυτή η χώρα έχει ξεπέσει. Κάποτε που λέει ο λόγος μιλούσαμε για διαπλοκή και αναφερόμασταν στον Λάτση, τον Βαρδινογιάνη … τον Μπόμπολα …… τον Λαμπράκη ….. παλαιότερα τον Κόκκαλη ….. Όπως και αν το δει κανείς, επιχειρηματικά ονόματα με ένα κύρος και πάνω από όλα με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από πίσω τους. Και πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου … Τώρα μιλάμε για διαπλοκή και μιλάμε για “Kalogritsas Family” και κάτι έντυπα όπως το Χωνί κτλ και κάτι τέτοιες αλλοπρόσαλλες καταστάσεις. Όπως και αν το δει κανείς, αυτή η χώρα ημέρα με την ημέρα ξεπέφτει σε όλα ..….

Πληθυσμιακά πεθαίνει (το πιο σημαντικό, όπως γράφουμε συνεχώς) …… Φτωχοποιείται και οικονομικά και δυστυχώς πιο πολύ κοινωνικά  και γενικά θυμίζει Ελλάδα αρκετών δεκαετιών πίσω … Και σίγουρα όχι κράτος μέλος της Ευρωζώνης …..

 
 

Αυτό μας είχε απαντήσει …..

Εδώ και αρκετά χρόνια, το GFF και ειδικά η στήλη Κυνηγός είχε σχόλια για την κατάσταση της Attica Bank (προβλέποντας ότι η τύχη της θα είναι η ίδια με την ΑΤΕ και την Proton Bank). Μάλιστα σε μερικά από τα σχόλια είχε επισημανθεί ότι είναι μεγάλο λάθος το ταμείο των μηχανικών να συνεχίζει να ρίχνει χρήματα και ότι στο τέλος θα χαθούν τα λεφτά των ασφαλισμένων, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.

Τότε λοιπόν, πριν από περίπου 3,5 χρόνια, ένα μέλος του ταμείου των μηχανικών έστειλε email στο site μας, με φράσεις όπως είστε άσχετοι ……. Δεν ξέρετε τη λέτε και άλλα τέτοια … (παρόμοιο με άλλα email πρώην στελεχών της ΑΤΕ και της Proton Bank, οι οποίες λίγο αργότερα χρεοκοπούσαν). Τώρα λοιπόν που το ταμείο των μηχανικών φαίνεται να χάσει περίπου 800εκ – 1δις ευρώ, ο κύριος έχει την ίδια άποψη;  Και έχουμε και μια άλλη απορία. Εμείς είμαστε μέτοχοι της ΕΥΔΑΠ, που τη θεωρούμε και μια από τις καλύτερες περιπτώσεις από το Χ.Α.. Η εταιρεία εξαναγκάστηκε να μπει στην ΑΜΚ στα 0,30 ευρώ (ήδη χάνει σχεδόν όλα τα χρήματα). Μπορούμε να μηνύσουμε την κυβέρνηση που ανάγκασε τη διοίκηση της εταιρείας να μπει στην αύξηση και χάθηκαν περίπου 0,20 ευρώ ανά μετοχή (που θα μπορούσαν να δοθούν ως μέρισμα).  Ο μέτοχος της ΕΥΔΑΠ ποιόν μπορεί να μηνύσει; ….

 
 

Αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της ΝΔ

Χτυπήματα εις βάρος αυτοδιοικητικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος αναμένει από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έγραφε χθες σε παραπολιτικό σχόλιό της η εφημερίδα Αυγή. Γράφει χαρακτηριστικά: «Ποιο αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στο στόχαστρο της «γαλάζιας» μονταζιέρας και προγραμματίζονται «χτυπήματα» σε βάρος του το επόμενο διάστημα»;

 
 

Τα κρύα αστεία του Τσίπρα

Τα παρακάτω σχολίαζε ο «Βηματοδότης» …. Ε, λοιπόν, δεν μπορεί να κόψει αυτή τη συνήθεια ο Πρωθυπουργός (φωτογραφία). Να λέει αστειάκια στους συνομιλητές του, νομίζοντας πως έτσι θα σπάσει τον πάγο ή πως θα ξεπεράσει την αμηχανία της στιγμής. Τα αστειάκια τα έχει στο DNA του, λένε όσοι τον γνωρίζουν, ακόμα και οι συμμαθητές του στα 15μελή συμβούλια που πολλές φορές κάτι τους πετούσε και όλοι (όσο σοβαρή κι αν ήταν η συζήτηση - εάν δηλαδή θα έπρεπε να γίνει στο σχολείο κατάληψη ή όχι επειδή δεν υπήρχε χώρος... καπνίσματος) ξεσπούσαν σε γέλια. Αυτή τη συνήθεια τη διατήρησε και όταν έγινε πρωθυπουργός. Τον πρώτο καιρό τα αστειάκια, κυρίως για τη γραβάτα, γίνονταν πρωτοσέλιδο. Αλλά οι καιροί άλλαξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει κάθετη πτώση στις δημοσκοπήσεις και τα πρωθυπουργικά αστειάκια έγιναν επικίνδυνα για την πολιτική ζωή του τόπου.

nnn

Πάρτε ως παράδειγμα το πιο πρόσφατο αστειάκι που έκανε ο κ. Τσίπρας εις βάρος του Κυρ. Μητσοτάκη. Κάλεσε την αστυνομία να τον... συλλάβει. Ο πρόεδρος της ΝΔ είτε δεν κατάλαβε πως ήταν αστείο είτε δεν του άρεσε ο τρόπος του κ. Τσίπρα, αντέδρασε λέγοντας πως «δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για τη σύλληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Και τα κυβερνητικά αστειάκια συνεχίστηκαν, με την Ολγα Γεροβασίλη να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για έλλειψη... χιούμορ. Αλλά για πείτε μου, σας παρακαλώ, είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να αστειεύεται με αυτόν τον τρόπο; Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αστειάκια έκανε με την κυρία Μέρκελ, με τον πρόεδρο Ομπάμα, με τον Ρέντσι, με τον Σουλτς, με τον Γιούνκερ, με τον αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα. Και έκανε το ακατόρθωτο, όταν κατάφερε με ένα αστειάκι να κάνει ολόκληρη Σύνοδο Κορυφή να σκάσει από τα γέλια (αλλά δεν κατάλαβε ότι γελούσαν εις βάρος του και κατ' επέκταση με τη χώρα μας). Ηταν η στιγμή που Ντέιβιντ Κάμερον εμφανιζόταν στη Σύνοδο Κορυφής για να μιλήσει για το δημοψήφισμα του Brexit. To κλίμα ήταν βαρύ και ο κ. Τσίπρας προθυμοποιήθηκε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα: «Τέτοιες ψηφοφορίες δεν είναι δύσκολες» τους είπε μιλώντας και εκ πείρας με το δημοψήφισμα που ο ίδιος έκανε: «Υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες αποτελέσματος και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο. Γι' αυτό και είμαι έκπληκτος από την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο». Η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια...

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....