Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 21/10/16

Ας κλείσει η β΄αξιολόγηση και βλέπουμε …

Και συνεχίζοντας με το ζήτημα του χρέους και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει το όλο ζήτημα σημαία, εμείς θα επαναλάβουμε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι το κλείσιμο της Β΄αξιολόγησης. Με την ελληνική κυβέρνηση να έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα του χρέος και με δεδομένο ότι παραδοσιακά οι ελληνικές κυβερνήσεις αργούν να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, πολύ φοβούμαστε ότι το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης πηγαίνει, όχι για το τέλος του Α΄τριμήνου του 2017 (όπως έχουμε εκτιμήσει από την πρώτη στιγμή), αλλά για τις αρχές του καλοκαιριού και βλέπουμε …. Και χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης, όχι χρέος δεν παίρνουμε, αλλά και η αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας θα οξυνθεί και πάλι, καθιστώντας ανέφικτο να επιτευχθεί του χρόνου ο στόχος του 1,75% πρωτογενές πλεόνασμα. Και το όλο αυτό σκηνικό συνηγορεί πάρα πολύ στο σενάριο …… η κυβέρνηση να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα το φθινόπωρο του 2017 και σε περίπου ένα χρόνο να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

 
 

Επικουρικές συντάξεις …

Για ένα άλλο ζήτημα για το οποίο γίνεται πολύ λόγος είναι το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων και τις συνεχείς περικοπές (ξεχάσαμε ο κ. Κατρούγκαλος λέει ότι δε γίνονται μειώσεις). Τα πράγματα είναι απλά και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι συνταξιούχοι (και όσοι είναι κοντά στο να βγουν σε συντάξεις). Τα νούμερα δε βγαίνουν. Σε μερικά χρόνια (περίπου 2-3) δε θα υπάρχουν επικουρικές συντάξεις. Και αν κάποιες θα υπάρχουν, αυτές θα είναι ψίχουλα.

 
 

Κανείς δεν ψήφισε το Σύριζα…

Υπάρχει και κάτι το οποίο μας έχει κάνει έκπληξη. Ότι εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, σπανίως συναντάει κανείς άνθρωπο που να πει ότι έχει ψηφίσει το Σύριζα. Όλοι κατηγορούν τους άλλους οι οποίοι ψήφισαν το Σύριζα. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Αν κανείς δεν ψήφισε το Σύριζα, πως αυτός πήρε στις εκλογές στο Σεπτεμβρίου του 2015 περίπου 35%!!!!!!

 
 
 

Να γράψουμε και την κακία μας …

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε τη δήλωση του κ. Παππά ότι: «Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει...» Και γινόμαστε εμείς τώρα κακοί και αναρωτιόμαστε. Πιστεύουν τα στελέχη του Σύριζα στο θεό; Ο κ. Φίλης τι έχει να πει για αυτήν την δήλωση του συναγωνιστή του κ. Παππά.

 
 
 

Η κίτρινη «Αυγή»

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» …. η κίνηση της κομματικής συριζαίικης εφημερίδας «Αυγή» να αποκαλύψει σε πρωτοσέλιδό της το όνομα δικαστικού που είχε υποστεί ωμό εκβιασμό για την προσωπική του ζωή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα (ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ). Ορισμένοι έκαναν λόγο για «Ροζ Αυγή», άλλοι για κίτρινο φύλλο του οργάνου του κυβερνώντος κόμματος, ενώ πλήθαιναν πλέον οι φωνές για να αποκαλυφθεί σε ποιον ή σε ποιους ανήκει η εταιρεία στην Κύπρο που εμφανίζεται ως ένας από τους μετόχους της «Αυγής». «Πώς κατήντησε έτσι η Αυγή;» έλεγαν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί (όπως για παράδειγμα ο Νίκος Φίλης και η Θεανώ Φωτίου) που κουβαλούσαν την «Αυγή» ακόμα και στα υπουργικά έδρανα, επιδεικνύοντάς τη ή για να τονίσουν την κομματική τους ταυτότητα. Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δημοσιεύσει το όνομα του δικαστή που ελέγχεται για προσωπική του υπόθεση, η «Αυγή» πέρασε στην κατηγορία, όπως ελέχθη, των «κίτρινων εντύπων».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....