Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 22/09/16

«Σημαντική αποκάλυψη»

Μπορεί κάποια πράγματα να περνάνε έτσι, αλλά την αποκάλυψη ότι οι προσλήψεις της κυβέρνησης στο Δημόσιο ήδη κοστίζουν το μισό ΕΚΑΣ έκανε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προαναγγέλλοντας ότι το εν λόγω σκάνδαλο θα το φέρει και στη Βουλή ζητώντας επιτακτικά εξηγήσεις από τον κ. Αλ. Τσίπρα. Όπως είπε, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται ότι από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο 27.500 «ημέτεροι», η μισθοδοσία των οποίων στοιχίζει στους πολίτες περί τα 450 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ενώ σε αυτές τις σκανδαλώδεις προσλήψεις απέδωσε και τη μείωση της ανεργίας για την οποία κομπάζει η κυβέρνηση.

Περιμένοντας να δούμε ποιά θα είναι η απάντηση της κυβέρνησης, εμείς θα επαναλάβουμε κάτι το οποίο έχουμε γράψει. Ότι μπορεί και να μην είναι μακριά η στιγμή που αυτή τη χώρα θα κάνει στάση πληρωμών και θα πεινάσουμε όλοι μαζί ….  Πάντως και αυτό να συμβεί , πάλι μυαλό δε θα βάλουμε. 

Αλλά ξεχάσαμε αυτή είναι η νέα Ελλάδα …

 
 

Εργασιακά

Τις θέσεις των παραγωγικών φορέων για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα εργασιακά πληροφορήθηκε χθες κλιμάκιο στελεχών του ΔΝΤ, με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, σε συναντήσεις που είχε με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ και της ΕΣΕΕ στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής.

Εμείς δε θα μείνουμε στο ότι σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η κα Βελκουλέσκου παραδέχθηκε ότι ελληνικό πρόγραμμα ήταν «ταξικά ετεροβαρές» … αλλά θα πούμε κάτι άλλο. Ότι είναι ένα από τα χαζά που γίνονται σε αυτή τη χώρα και στο ελληνικό “case study”, με διαλυμένα τα εργασιακά και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στα όρια της ψυχικής κατάρρευσης (με 1,5εκ ανέργους), να συνεχίζουμε να συζητούμε για περαιτέρω χαλάρωση των εργασιακών. Και γενικά να ασχολούμαστε τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.

Ούτε λογική έχει, αλλά και επιδεινώνει την ψυχολογία ….. Και αν η χώρα έχει ανάγκη κάτι αυτή τη στιγμή .. αυτό είναι να βελτιωθεί, όσο είναι δυνατόν, η ψυχολογία  των εργαζομένων …..

Και φυσικά η χώρα χρειάζεται και κάτι άλλο ….. Να απαλλαγούμε επιτέλους από τους εργατοπατέρες, αλλά αυτό σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

 
 

Άνοιξε και η Αμυγδαλέζα + Το ελληνικό …

Και χθες ήταν και μια ακόμη σημαδιακή ημέρα για την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ. Αφού πέραν της ψήφισης του έργου του ελληνικού (το περιβόητο ξεπούλημα που φώναζε ο Σύριζα), είχαμε και το άνοιγμα της περιβόητης Αμυγδαλέζας. Θυμίζουμε ότι το κέντρο κράτησης είχε κλείσει τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Σύριζα, κάτι το οποίο είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, λόγω της ανεξέλεγκτης παρουσίας των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, το κλείσιμο του κέντρου κράτησης είχε διαφημιστεί ιδιαιτέρως από την κυβέρνηση και τον Α. Τσίπρα προσωπικά.  

 
 

Σωστό αυτό, αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα

Σε γενικές γραμμές η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο άσχημα στην πορεία των εσόδων και γενικά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, είναι σωστή. Είναι κάτι το οποίο και εμείς έχουμε γράψει σε πρόσφατα σχόλια μας. Υπάρχει όμως μια μεγάλη ανησυχία στην οποία πρέπει να απαντήσει το ΥΠΟΙΚ. Πόσος κόσμος στο τέλος Αυγούστου και στη β΄δόση πλήρωσε το φόρο του. Με απλά λόγια πώς εξελίσσονται τα ληξιπρόθεσμα, αφού θυμίζουμε ότι στην πρώτη δόση, στα τέλη του Ιουλίου, ένα περίπου 15% δεν είχε πληρώσει τις υποχρεώσεις του.  

 
 

Ποιος υπουργός χαρακτηρίζει εθνοσωτήρια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο δημοσιογράφος των Νέων Γιώργος Παπαχρήστος, αναζήτησε στο διαδίκτυο το βιογραφικό του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής «πλανώμεθα πλάνην οικτράν όσοι πιστεύαμε ότι τον Ιανουάριο του 2015 ο Τσίπρας πήρε αγκαζέ τον Καμμένο και έκαναν κυβέρνηση, γιατί ποιος ξέρει πόθε θα ξαναβρούν αυτή την ευκαιρία. Όχι. Κατά τον βιογράφο Σπίρτζη η κυβέρνηση εκείνη δεν ήταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά… εθνικής σωτηρίας!  Αντιγράφω για του λόγου το αληθές: «Τον Ιανουάριο του 2015 συμμετείχε στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με αρμοδιότητα τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τα Δίκτυα»! Εθνοσωτήριος κυβέρνηση; Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει…» καταλήγει το κείμενο.  

 
 

Αριστερός με δεξιά τσέπη

Τα παρακάτω έγραφε χθες ο «Βηματοδότης» …. Ποιον νομίζετε ότι αποκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ «αριστερό με δεξιά τσέπη»; Τον Γ. Χουλιαράκη. Και ξέρετε γιατί; Οχι επειδή έχει τεράστια οικονομική επιφάνεια όπως κανείς θα μπορούσε να υποθέσει, αλλά γιατί όταν είναι είτε στη Βουλή είτε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο εμφορείται από συμπεριφορές... αριστερού παρτιζάνου, ωστόσο όταν βρίσκεται εντός των κλειστών αιθουσών του Χίλτον (ή των Εurogroup) θυμάται τα οικονομικά της σχολής του Σικάγου, αυτά που ορισμένοι σύντροφοί του αποκαλούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος και στο υπουργείο και στη Βουλή και στο Χίλτον ομιλεί (έτσι όπως ομιλεί τα ελληνικά) με αριστερό τρόπο αλλά όταν έρχεται η ώρα να πάρουμε τη δόση οι ιδέες του υποχωρούν για να... «μένουμε Ευρώπη» όπως λέει.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....