Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 23/11/16

Τα πράγματα πάνε όπως αναμενόταν …

Ξεκινώντας και σήμερα με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, όλα δείχνουν ότι τελικά τα πράγματα πηγαίνουν όπως αναμενόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες. Οι διαπραγματεύσεις πολύ δύσκολα θα κλείσουν μέχρι το Eurogroup στις 05/12, θα υπάρχουν συνεχείς διαπραγματεύσεις για τουλάχιστον ένα μήνα, με το πιθανότερο να είναι ότι τελική συμφωνία θα έλθει κάπου στα τέλη Ιανουαρίου, πιθανόν και Φεβρουάριο (θυμίζουμε ότι αρχές Μαρτίου υπάρχει ομόλογο). Βέβαια θα πρέπει να διευκρινιστεί κάτι. Ότι όπως γράφουμε εδώ και καιρό και παρά τις όποιες καθυστερήσεις, τα πράγματα εξελίσσονται καλά, με αισιοδοξία ότι και η συμφωνία θα έλθει στο χρονικό διάστημα που είπαμε και μετά από αυτή τη συμφωνία θα υπάρξει μια σειρά αρκετά θετικών ειδήσεων…..

 
 

Άλλο αυτό και άλλο αυτό που έγραφαν κάποιοι ….

Και σε αυτό το σημείο να πούμε και το καρφί μας. Ότι η συμφωνία μπορεί να μην κλείνει, αλλά αυτό το οποίο έγραφαν χθες αρκετά ΜΜΕ είναι στα όρια της παραπληροφόρησης. Γιατί άλλο υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα (κυρίως στα εργασιακά) και να πηγαίνουμε για καθυστερήσεις και άλλο να μιλάει κανείς για σκηνικό ρήξης κτλ. … Και αφού διευκρινίσουμε ότι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κάνουμε αβάντα στην κυβέρνηση (γνωστή η συνολική μας άποψη), εντούτοις αναφερόμαστε σε αυτήν την παραπληροφόρηση, επαναλαμβάνοντας ότι το σκηνικό καταστροφής που συντηρούν αρκετά ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων (όχι μόνο τώρα με τον Α. Τσίπρα) δε βοηθάει καθόλου στην έξοδο από την κρίση.

 
 
 

Προϋπολογισμός

Τώρα όσον αφορά τον προϋπολογισμό, θα γράψουμε ακόμη ένα θετικό σχόλιο για το ΥΠΟΙΚ, αφού αν και θεωρούμε αισιόδοξη την πρόβλεψη για την ανάπτυξη (χωρίς να είναι ουτοπική), εντούτοις θα τον χαρακτηρίζαμε σε γενικές γραμμές «καλογραμμένο» και γενικά έξυπνο. Και θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι μέσα στο «μπουλούκι» των στελεχών - υπουργών που έχουμε δει κατά καιρούς στην κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ, είναι θετικό ότι υπάρχει ένα επιτελείο στο υπουργείο οικονομικών που σε γενικές γραμμές λειτουργεί σωστά, από το καλοκαίρι του 2015 όταν και ανέλαβε (είχε προηγηθεί το καταστροφικό εξάμηνο Βαρουφάκη).

 
 
 


ΝΔ – Σκιώδης κυβέρνηση

Αντίθετα με τα θετικά μας σχόλια για τον τρόπο λειτουργίας του ΥΠΟΙΚ, είμαστε αναγκασμένοι να πούμε ότι είδαμε με πραγματικά μεγάλο σκεπτικισμό τη «σκιώδη κυβέρνηση» την οποία ανακοίνωσε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Νομίζουμε ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται πολύ πιο νέα πρόσωπα, από πρόσωπα που έχουν φθαρεί στη συνείδηση του κόσμου …. Και αν μη τι άλλο, προσωπικά κρατάμε επιφυλάξεις για την ικανότητα πολλών από αυτά τα στελέχη.

Και μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει πει ότι όταν θα αναλάβει κανονικά κυβέρνηση θα βάλει πολλούς τεχνοκράτες (αν πιστέψει κανείς ότι ο πολιτικός μηχανισμός του κόμματος θα τον αφήσει), εντούτοις η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων για τη σκιώδη κυβέρνηση ήταν κατά την άποψη μας μάλλον φάουλ.

 
 

 

Είκοσι ευρώ για την Ολγα

 

Τα παρακάτω  έγραφε ο «Βηματοδότης» … Αν μη τι άλλο, η Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτογραφία) έβαλε λεφτά στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας. Οσοι πήγαν να την ακούσουν και να συνφάγουν το Σάββατο το βράδυ στη Λάρισα, στον πολυχώρο (για δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων) «Αστέρας», πλήρωσαν εισιτήριο 20 ευρώ. Και πήγαν πολλοί, κάπου 700 άτομα (698 για την ακρίβεια), οι οποίοι μάλιστα, μαθαίνω, προπλήρωσαν το εισιτήριό τους στη Νομαρχιακή προκειμένου να βρουν καρέκλα. Εκλεισαν δηλαδή θέσεις, δύο εβδομάδες νωρίτερα, για να δουν από κοντά την Ολγα. Και αυτή έκανε εμφάνιση ηγετική. Με total black ντύσιμο και μαύρες μπότες, συμβουλευόμενη συνεχώς το σημείωμα που είχε μπροστά της και χειροκροτούμενη διαρκώς, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά εναντίον του Αλ. Τσίπρα. Είπε ότι δεν υπάρχει ούτε μία κοινωνική ομάδα που να μην εξαπατήθηκε από τον Πρωθυπουργό. Υποσχέθηκε κατώτατο εγγυημένο εισόδημα, ανέφερε ότι με το δημοψήφισμα που επιχείρησε ο κ. Τσίπρας κινδύνευσε η βασική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Ευρώπη και εν συνεχεία επιτέθηκε και εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τον ότι αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης. Στο τέλος, έβγαλε... selfies. Μέτρησαν 698 selfies μέσα σε μία ώρα. Ούτε καν την άφησαν να γευτεί το ψητό κοτόπουλο που της είχαν ετοιμάσει για δείπνο από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό της. Την Κυριακή εγκαινίασε τα τοπικά γραφεία της ΝΔ και χωρίς καθυστέρηση αναχώρησε για μια νέα εμφάνιση (με εισιτήριο ή χωρίς) στα Τρίκαλα.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....