Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 24/10/16

H μεγάλη περιέργεια για τον επερχόμενο ανασχηματισμό …

Ξεκινώντας με την τελευταία ειδησεογραφία, δεν κρύβουμε ότι θα περιμένουμε με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον τον επερχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι θέμα ημερών (κάποιοι λένε ότι μπορεί να συμβεί ακόμη και σήμερα). Το ενδιαφέρον μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μετά και τη δήλωση της κα Ολγα Γεροβασίλη η οποία μίλησε για έναν ριζικό ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και υπουργεία και «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών»….. Και ειδικά αυτό τα τελευταίο και η συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών, μας κάνει ακόμη πιο ανυπόμονους. Αν και δεν αποκλείουμε τελικά, το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι δηλώσεις είναι απλά μια «φωτοβολίδα» και δεν αποκλείουμε στο τέλος να έχουμε μια από τα ίδια ….. Με απλή ανακύκλωση προσώπων και τίποτα περισσότερο. Τώρα όσον αφορά την αναφορά της κα Γεροβασίλη για εξωκοινοβουλευτικούς ευχόμαστε να μην εννοεί μόνο τον κ. Κουβέλη.

 
 

Υπουργείο επενδύσεων

Συνεχίζοντας με τον ανασχηματισμό και στο ρεπορτάζ τώρα, μία από τις κομβικές αλλαγές που αναμένονται είναι η σύσταση αυτόνομου υπουργείου που θα αναλάβει τις επενδύσεις. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, έχει διαπιστωθεί πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τις επενδύσεις και διασπορά τους σε πολλά υπουργεία, όπως το Επικρατείας, το Ανάπτυξης και Υποδομών, το Τουρισμού, το Οικονομίας κ. ά., με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυνεννοησία και ασυνέχεια στον τομέα που υποτίθεται ότι αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αναφέρεται, δε, ότι έχει δοκιμαστεί να συντονιστούν όλοι οι επιμέρους φορείς, αλλά δεν έχει αποδώσει.

 
 

Δυστυχώς θα συμβεί ….

Τώρα στο ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, ένα μέτρο που θα φέρει νέες σημαντικές επιβαρύνσεις και μάλιστα στους σχετικά χαμηλόμισθους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δυστυχώς μάλλον θα συμβεί. Το ζήτημα έχει αρχίσει σιγά  - σιγά να έρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι είναι ένα μέτρο που η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να αποφύγει. Και όπως γράψαμε, δυστυχώς είναι ένα μέτρο που θα φέρει νέες μεγάλες επιβαρύνσεις στην πλειοψηφία των νοικοκυριών.

 
 

Μεγάλη η έλλειψη εμπιστοσύνης …. Αλλά και κάτι θετικό …

Είναι πάντως απίστευτο αυτό το πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης ποτ υπάρχει από τους ξένους προς τη χώρα μας (και όπως έχουμε γράψει αυτό κάνει μεγάλη ζημία στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση). Και το λέμε αυτό, γιατί όποιος βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Σύνοδο Κορυφής και όποιοι μίλησαν με ξένους αξιωματούχους για το ελληνικό ζήτημα, διαπιστώνουν αμέσως ότι κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται την Ελλάδα. Και είμαστε αναγκασμένοι να παραδεχθούμε ότι δικαιολογημένα συμβαίνει αυτό.

Βέβαια για να μην λέμε μόνο τα κακά, αρκετοί από αυτούς τους αξιωματούχους λένε και κάτι άλλο. Ότι υπάρχει βελτίωση κατά τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο άσχημα όσο πιστεύουμε στο εσωτερικό της χώρας….

 
 
 

Αθάνατη Ελλάδα…

Σε ένα διαφορετικό θέμα τώρα, αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό του Μονάχου χαρακτηρίζουν οι εκεί Ελληνες τη 19η Οκτωβρίου 2016. Γιατί όπως διαβάσαμε την Παρασκευή ελήφθη –με ψήφους 78 υπέρ και 2 κατά– η τελική απόφαση της Ολομέλειας του Δήμου Μονάχου υπέρ του γκρεμίσματος του ελληνικού σχολείου, όνειρο δεκαετιών του ελληνισμού στο Μόναχο.

Αυτή η εντυπωσιακή, άλλη μια ντροπιαστική για τη χώρα μας, υπόθεση ξεκίνησε το 2001, όταν ο δήμος παραχώρησε στην ελληνική κυβέρνηση οικόπεδο στο Μόναχο για να χτισθεί σχολείο για τα Ελληνόπουλα της Βαυαρίας. Βασικός όρος της παραχώρησης, οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας. Στις 20 Ιουλίου 2016, και έπειτα από 15 χρόνια παρατάσεων στην αρχική προθεσμία, «το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παράσχει περαιτέρω παράταση και να αξιοποιήσει το δικαίωμα εξαγοράς του ακινήτου στην οδό Hachinger-Bach-Strasse 14a», όπως ανέφερε σε επιστολή του ο αντιδήμαρχος του Μονάχου Josef Schmid.

Έτσι λοιπόν τις τελευταίες ημέρες ήλθε η απόφαση για το γκρέμισμα του σκελετού του σχολείου, που είχε κατασκευαστεί αλλά ποτέ δεν προχώρησε. Ετσι, σε μια οξύτατη ανοιχτή επιστολή η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ Μονάχου λέει: «Ανίκανοι εκπρόσωποι όσων κυβέρνησαν από το 2001 μέχρι σήμερα, καταφέρατε με την προμελετημένη απόφασή σας να χάσουμε μετά από τόσες θυσίες, αγώνες και αγιασμούς με κορδέλες, το όνειρό μας. Η Ελληνική Κοινότητα σας καταγγέλλει ανοιχτά στον ελληνικό λαό και καλεί την επίσης ανίκανη σημερινή κυβέρνηση αν έχει το θάρρος να αναλάβει να ξεσκεπάσει τους υπευθύνους για το αποτέλεσμα. Καλούμε επίσης την δικαστική εξουσία να ρίξει φως στην υπόθεση». Και κατόπιν θέτει στο υπ. Παιδείας (υπεύθυνος για τον απόδημο ελληνισμό είναι ο υφυπουργός Θεοδόσιος Πελεγρίνης) μεταξύ άλλων τα εξής ερωτήματα: «Γιατί η νέα πρόταση από τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, που κατατέθηκε μετά βαΐων και κλάδων, τελικά ήταν χωρίς αντίκρισμα; Οι πληροφορίες μας –που δυστυχώς συνεχώς επιβεβαιώνονται– λένε ότι καμία απολύτως παρέμβαση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο δεν έγινε στους Γερμανούς. Μόνο κάποιος γραμματέας πήρε τηλέφωνο. Τελικά άλλη μία “σκληρή διαπραγμάτευση”;».

Οι υπεύθυνοι Παιδείας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Απόδημου Ελληνισμού Αναστάσιος Δημοσχάκης της Ν.Δ. δήλωσαν ότι «παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για τη δυσμενή τροπή της εθνικής υπόθεσης, ο κ. Φίλης και ο κ. Πελεγρίνης “αγρόν ηγόραζαν”. Αναλίσκονται σε καθησυχαστικές δηλώσεις και σε κριτική για λάθη του παρελθόντος».

 
 
 

Η συριζοποίηση του Καμμένου

Όπως έγραψε ο «Βηματοδότης» … Αν και η Ολγα Γεροβασίλη έχει προαναγγείλει ριζικό και δομικό ανασχηματισμό, χωρίς βεβαίως να προσδιορίσει ημερομηνία, οι υπόγειες διεργασίες ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Στην πραγματικότητα έχουν χτυπήσει κόκκινο μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είπε ότι μετά τον ανασχηματισμό του κόμματος ακολουθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Και ο ανασχηματισμός του κόμματος ολοκληρώνεται στην ουσία αυτό το Σαββατοκύριακο με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Τι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας ουδείς ακόμη είναι σε θέση να γνωρίζει. Υπάρχουν όμως πληροφορίες τι θέλουν τα στελέχη από τον κ. Τσίπρα. Ας πάμε πρώτα στον «συγκυβερνήτη» Πάνο Καμμένο. Αυτό το «σύντροφοι και συντρόφισσες» με το οποίο προσφώνησε τους συριζαίους στο Συνέδριο, η παρέμβασή του στο θέμα της Εκκλησίας, τα γεύματα που προσφέρει τα Σαββατοκύριακα στην πρωθυπουργική οικογένεια, οι κοινές πτήσεις με ελικόπτερο που κάνει με τον κ. Τσίπρα, τον έχουν πλήρως συριζοποιήσει. Δεν αποκλείεται να πάρει και προαγωγή στον ανασχηματισμό. Δηλαδή, να παραμείνει στο Αμυνας (που με κανέναν τρόπο δεν θέλει να εγκαταλείψει) και να προαχθεί και σε... αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Αφήστε που λένε ότι είναι πολύ πιθανό στις εκλογές να «κατέβει» με κοινό ψηφοδέλτιο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....