Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 24/11/16

Στα θετικά ότι όλοι λένε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα ….

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά με την περιβόητη μίνι – Σύνοδο για το ελληνικό χρέος, αν δηλαδή αυτή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλο και πιο πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν καλύτερα. Και δεν το λένε έτσι για να το λένε. Φαίνεται να το εννοούν. Και αυτό είναι που μετράει πιο πολύ. Γιατί όπως έχουμε γράψει, γνωρίζοντας ότι ακούγεται περίεργο, από τον Μάιο και μετά υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η κατάσταση στη χώρα σταδιακά βελτιώνεται (στη βάση πάντα μια πρώτης σταθεροποίησης και ότι τα πράγματα δε θα πάνε χειρότερα). Και ας ελπίσουμε ότι στο τέλος αυτό να συμβεί.

 
 

ΔΝΤ – ESM

Και σε σχέση με τις γνωστές συζητήσεις για το χρέος, το μίνι – Eurogroup κτλ, εμείς συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια άποψη εδώ και πολύ καιρό. Ότι αργά ή γρήγορα το χρέος της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα μεταφερθεί στον ESM. Και το πιθανότερο είναι ότι αυτό δε θα συμβεί τώρα και το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα με το ρόλο συμβούλου μέχρι το 2018. Είτε έτσι είτε αλλιώς δεν κρύβουμε ότι θα μας έκανε εντύπωση μέσα στην επόμενη διετία το ΔΝΤ να μην έχει αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και οι ευρωπαίοι να είναι η αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη χώρα μας.  

 
 
 

 

Όσον αφορά την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής

 

Τώρα όσον αφορά την περιβόητη τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής και τον κακό χαμό που γίνεται, εμείς καταλήγουμε στο ότι πρόκειται για μια συζήτηση που δημιουργήθηκε χωρίς να υπάρχει λόγος. Ότι ουσιαστικά ποτέ δεν είχε προγραμματιστεί μια τέτοια συζήτηση και όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

 

Πάντως αν ισχύει αυτό, η όλη ιστορία εκθέτει λίγο και το ελληνικό ΥΠΟΙΚ, το οποίο θα επικοινωνιακούς λόγους έσπευσε με την είδηση να πει ότι η συνάντηση δεν ήταν έκτακτη αλλά προγραμματισμένη ……

 
 
 

Και τα δύο δε γίνονται …

Και σε αυτό το σημείο θα πούμε και το καρφί μας για τον Β. Σόιμπλε. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι και να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα (όπως το θέλει τόσο πολύ) και το πρωτογενές πλεόνασμα να μείνει στο 3% και ρύθμιση του χρέους να μη γίνει ….. Όλα μαζί δε γίνονται. Ή θα δώσει η πλευρά των ευρωπαίων πράγματα στο ΔΝΤ ή αλλιώς πλησιάζει η ώρα που το ταμείο θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Γενικά ο Σόιμπλε θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι ακόμη και αν κάποιες φορές έχει δίκαιο, δεν έχει πάντα δίκαιο ….

 
 
 

 

Αν και νωρίς, μπορεί να είναι μια σημαντική εξέλιξη

 

Και μπορεί να απορρίφθηκε από τη Γερμανία και το Β. Σόιμπλε, εντούτοις δε θα πρέπει να παραβλέπει κανείς την πρόσφατη πρόταση της Κομισιόν για την αναγκαιότητα αύξησης των δημοσίων δαπανών σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Και μπορεί ο Σόιμπλε να πέταξε «καντήλες», αλλά αν προσέξει κανείς της δηλώσεις οι οποίες γίνονται τους τελευταίους μήνες από τους ευρωπαίους αξιωματούχους θα διαπιστώσει ότι η Γερμανία οδηγείται σε όλο και μεγαλύτερη απομόνωση.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....