Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 25/10/16

Ανασχηματισμός

Ειλικρινά δεν ξέρουμε πότε επιτέλους θα κλείσει αυτός ο ανασχηματισμός, με την όλη συζήτηση να κρατάει ουσιαστικά από τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι με ανοιχτό το ζήτημα των κυβερνητικών αλλαγών ….. αξιολόγηση δε μπορεί να προχωρήσει ….

Το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να ανακοινώσει άμεσα τις αλλαγές, έτσι ώστε τα νέα πρόσωπα να δουλέψουν για το κλείσιμο της β΄ αξιολογησης. Γιατί μπορεί στο υπουργείο οικονομικών να μην αναμένονται αλλαγές, άλλα αρκετά από τα προαπαιτούμενα συνδέονται με υπουργεία στα οποία φαίνεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

 
 

Δεν είναι εικόνα αυτή!!!

Και μια που αναφερόμαστε στον ανασχηματισμό, να πούμε ότι δεν είναι εικόνα αυτή που εμφανίζει η κυβέρνηση- Σύριζα. Δεν είναι δυνατόν όλοι να μαλώνουν με όλους και να περιμένουμε έτσι η χώρα να βγει από την κρίση.

Το πιο χαρακτηριστικό ήταν ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν υπερψήφισε την Ολγα Γεροβασίλη και τον Αριστείδη Μπαλτά, δύο από τα 11 πρόσωπα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα υπερψηφίστηκαν και εξελέγησαν τα πρόσωπα που προτάθηκαν από μέλη της Κ.Ε. και ήταν εκτός προεδρικής πρότασης. Συγκεκριμένα, η Φωτεινή Βάκη και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

 

Και την ίδια ώρα, δε μπορούμε να παραβλέπουμε ότι οι 53 των οποίων ηγείται ο κ. Τσακαλώτος!!!!! ζητάει από τον πρωθυπουργό να σεβαστεί την κομματική βάση. Και ο κακός χαμός συνεχίζεται ….

 
 

Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα

Με ενδιαφέρον ακούσαμε για ακόμη μια φορά αξιωματούχο του υπουργείου οικονομικών να λέει ότι ένα από τα βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς είναι η μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018 και μετά…. Χωρίς να θέλουμε να απογοητεύσουμε κανέναν, θα πούμε ότι κακώς στο ΥΠΟΙΚ θέτουν τέτοιους στόχους σε αυτή τη φάση της αξιολόγησης. Είναι καλό να συζητιέται το ζήτημα, γιατί σίγουρα ο στόχος του 3,5% από το 2018 και μετά είναι ανέφικτος, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να παρθεί η οποιοδήποτε τέτοια απόφαση τώρα. Όχι μόνο γιατί επί της ουσίας οι θεσμοί είναι αναρμόδιοι (αυτό το παραβλέπουν όλοι). Οι στόχοι του προγράμματος είναι πολιτική απόφαση. Αλλά γιατί σε αυτή τη φάση αυτό το ζήτημα δεν είναι προτεραιότητα.

Η προτεραιότητα είναι να κλείσει η ελληνική πλευρά τη διαπραγμάτευση (β΄αξιολόγηση) και μετά βλέπουμε για όλα τα άλλα ζητήματα (χρέος, στόχοι πρωτογενών πλεονασμάτων κτλ).

 
 

Πιέσεις Μεγάρου Μαξίμου για τις διοικήσεις των τραπεζών

Και υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο κάνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο φαίνεται να ενοχλεί τους ξένους αξιωματούχους. Εφόσον ισχύουν αυτές οι πληροφορίες (γιατί δεν έχουν επιβεβαιωθεί), συγκεκριμένοι κύκλοι της κυβέρνησης φαίνεται να προωθούν με κάθε τρόπο συγκεκριμένα πρόσωπα στις διοικήσεις των τραπεζών. Και προωθούν αυτά τα πρόσωπα όχι φυσικά γιατί είναι οι κατάλληλοι, αλλά γιατί υπάρχουν τα γνωστά συμφέροντα. Και επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά σύνθετο και απασχολεί πάρα πολύ τους δανειστές, οι παρεμβάσεις αυτές φαίνεται να δημιουργούν επιπρόσθετο εκνευρισμό.

 
 
 

Sic transit gloria mundi

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» …. Το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου δεν περνά τις καλύτερες των ημερών. Μετά τη μεγάλη ζημιά που υπέστη με τα πλοία γεωτρύπανα, η μία συμφορά ακολουθεί την άλλη. Μαθαίνω ότι το ζεύγος έκλεισε το ναυτιλιακό γραφείο που είχε στην Αθήνα, μετέφερε τη φορολογική του έδρα στο Λονδίνο, έχασε το νεοκλασικό ακίνητο επί της οδού Πανεπιστημίου, απέναντι από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διαχείριση του Blue Land, του ολυμπιακού ακινήτου δίπλα στο ΟΑΚΑ. Και το χειρότερο; Εβγαλε στο σφυρί το πολυτελέστατο σκάφος «ΟΚΤΟ».

nnn

Το «ΟΚΤΟ», μήκους 66 μέτρων, παρελήφθη το 2014 έναντι 50 εκατ. δολαρίων. Το 2015 βγήκε η αγγελία πώλησής του με τιμή 54 εκατ. δολάρια. Δεν βρέθηκε όμως αγοραστής και τώρα, όπως λέει η πιάτσα, δεν πιάνει ούτε 35 εκατ. δολάρια. Προβλήματα πλουσίων, πιθανόν να πείτε. Ομως στο σκάφος «ΟΚΤΟ» αποτυπώνεται όλη η αυταρέσκεια του κόσμου τούτου. Η χλιδή είναι ανείπωτα προκλητική, όσο δεν παίρνει για κοινούς θνητούς, και δείγμα της ύβρεως με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Sic transit gloria mundi, δηλαδή «έτσι χάνεται η (μάταιη) δόξα του κόσμου».

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....