Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 26/10/16

Εκλογές και ΣτΕ…

Όπως και το περιμέναμε, σε τεράστιο φιάσκο εξελίσσεται το ζήτημα των καναλιών, με όλα να δείχνουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση.

Τώρα όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις από αυτό το φιάσκο, προσωπικά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δε θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές. Και αυτό δεν τον λέμε επειδή ο Α. Τσίπρας δήλωσε στα εσωτερικά όργανα του κόμματος: “Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο Λαός και τις κρίνει μόνο ο Λαός” …. Αλλά επειδή όπως έχουμε γράψει, πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές μόνο όταν θα αρχίσει να έχει πραγματικό πρόβλημα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Και όπως εκτιμούμε αυτό δύσκολα θα συμβεί πριν το φθινόπωρο του 2017.

Φυσικά μιλάμε πάντα για μια απρόβλεπτη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, όπου ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

 
 
 

Βράζουν με τον Παππά ….

Και μιας που αναφερθήκαμε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, να αναφέρουμε ότι το κλίμα «ανταρσίας» στο εσωτερικό του κόμματος εναντίον του κ. Παππά αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Και δικαιολογημένα θα λέγαμε εμείς, αφού αν και η κυβέρνηση είχε δίκαιο στο να θέλει να δώσει τηλεοπτικές άδειες έναντι αντιτίμου, εντούτοις οι χαζομάρες με τις μόνο 4 άδειες, ο διαγωνισμός τύπου “big brother”, τα Ινστιτούτα της Φλωρεντίας και άλλα τέτοια περίεργα, εκθέτουν και δικαιολογημένα για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση και κυρίως τον κ. Παππά που είχε το σχεδιασμό.

Βέβαια όπως αναμενόταν ο Α. Τσίπρας έδωσε μια πρώτη στήριξη στο στενό του συνεργάτη, αν και κάπως «χλιαρή» θα λέγαμε εμείς, κάτι το οποίο πιθανόν να δείχνει και τη δυσφορία του για τα όσα έχουν συμβεί.

 
 

«Ένας εξωκοινοβουλευτικός που θα κάνει μπαμ»;

Στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου μας σχολίαζε χθες τον επικείμενο ανασχηματισμό και τις επιφυλάξεις που κρατάμε και μας είπε με χαρακτηριστικό τρόπο: «Στο σχήμα θα μπει ένας εξωκοινοβουλευτικός που θα κάνει μπαμ» … αφήνοντας μας να εννοηθεί ότι αυτό το πρόσωπα θα έχει σχέση με τα της οικονομίας. Αν και προσωπικά σχεδόν αποκλείουμε αλλαγές στο ΥΠΟΙΚ, έχουμε πραγματικά απορία που θα τοποθετηθεί αυτό το πρόσωπο, εφόσον φυσικά συμβεί αυτή η έκπληξη. Και είναι ενδιαφέρον ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που υπάρχουν σενάρια όχι μόνο για τον κ. Χριστοδουλάκη (τα είχε διαψεύσει προσωπικά ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες), αλλά και για τον κ. Προβόπουλο!!!

Τώρα εμείς για το συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι στο τέλος θα μείνουμε με τον κ. Φίλη … δεν ξέρουμε …. Και ανάμεσα σε άλλα το λέμε αυτό, γιατί δεν ξέρουμε ποιος τεχνοκράτης πραγματικά θα ήθελε να μπει σε μια κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ.

 
 
 

Μητσοτάκης – Άνοιγμα στο κέντρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έντονες μουρμούρες υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ για το άνοιγμα που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του κόμματος στο κέντρο. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το ζήτημα του «ανοίγματος» της Ν.Δ. στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου ως ένα από τα κορυφαία, με αφορμή και την τελευταία προσχώρηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του μέχρι πρότινος εκπροσώπου της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννη Καλλιάνου.

Προσωπικά πάντως θα συμφωνήσουμε με την στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πώς αν θέλουν στη ΝΔ να αλλάξουν το κλίμα που υπάρχει για αυτούς στην κοινωνία, η στροφή προς το κέντρο είναι απαραίτητη. Και θα πρέπει να καταλάβουν στη ΝΔ ότι αυτό είναι αρκετά βασικό, αφού στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, είναι σίγουρο ότι η ΝΔ θα χρειαστεί παραπάνω από 30% για να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση (σε πιθανή συνεργασία με κάποιο κόμμα). Και φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν σχέση με τον κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας (να μην ξεχνάμε ότι αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές θα ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος κάνοντας ακόμη πιο δύσκολα το πάζλ σχηματισμού κυβέρνησης)…

 
 
 

Ο θωρακισμένος Τάκης

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» … Ως πρωταγωνιστής στην ταινία «Επικίνδυνη Αποστολή» (αγγλικά «Mission: Impossible») θα πρέπει να αισθάνεται ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank (ο άνθρωπος που δεν έμεινε ούτε μια μέρα χωρίς δουλειά, με όλες τις κυβερνήσεις). Μαθαίνω πως το γραφείο του Τάκη - όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ - στον 7ο όροφο του κτιρίου Διοίκησης της Attica Bank στην οδό Ομήρου έχει μετατραπεί σε φρούριο. Το πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι πως η πόρτα ασφαλείας του προέδρου ανοίγει με δακτυλικό αποτύπωμα. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας δεν ίσχυαν ούτε στο παλαιό γραφείο του κ. Ρουμελιώτη στον 13ο όροφο του αρχηγείου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όταν υπηρετούσε ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Ταμείο. Απλώς για την ιστορία σας αναφέρω πως το γραφείο του Θεόδωρου Πανταλάκη, του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank που βρίσκεται δύο ορόφους χαμηλότερα, έχει συμβατικές πόρτες και δεν απαιτείται ανάγνωση της ίριδος των ματιών για να εισέλθει κανείς σε αυτό. Αλήθεια, τι φοβάται ο Τάκης;

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....