Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 28/09/16

Εξαιρετικά εκνευρισμένος

Όπως τουλάχιστον λένε στενοί κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, κάτι παραπάνω από πολύ εκνευρισμένος εμφανίζεται να είναι ο έλληνας πρωθυπουργός με τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό με τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα ο εκνευρισμός Τσίπρα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αφού στενοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού του ζητάνε να επιρρίψει ευθύνες, αν και προσωπικά αυτό το βλέπουμε αρκετά δύσκολο, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι ο στενός του φίλος κ. Παππάς. Δεν ξέρουμε πόσο βάση έχουν αυτές οι πληροφορίες, αλλά μάλλον στην κυβέρνηση το «φυσάνε και δεν κρυώνει».  Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, αφού με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας η κυβέρνηση φαινόταν να έχει κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι, ενώ τα όσα επακολούθησαν με τις αποκαλύψεις για την οικογένεια Καλογρίτσα ήταν το απόλυτο μπουμεραγκ για το Σύριζα και τον Α. Τσίπρα προσωπικά .    

 
 

Ψέματα είναι;

Και στα πλαίσια των όσων γράφουμε (όπως και πολλοί άλλοι) μήνες τώρα, νομίζουμε ότι ο κ. Ντομπρόφσκις είπε όλη την αλήθεια για αυτά που ζούμε στη χώρα τα τελευταία περίπου δύο χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ντομπρόφσκις είπε ότι  ο λαϊκισμός Τσίπρα είναι υπεύθυνος για τη σκληρότερη λιτότητα στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόφσκις μιλώντας στη Ρίγα αναφορικά με την αυξανόμενη στήριξη των ευρωπαίων πολιτών σε λαϊκίστικα κόμματα, σημείωσε πως θα πρέπει να δουν όλοι το παράδειγμα της Ελλάδας η οποία το 2015 «με μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε. Και στην πραγματικότητα η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε επίσης πως «ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα. Οι πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα, έφεραν στην Ελλάδα ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις».

Και φυσικά σε τίποτα από αυτά ο ευρωπαίος αξιωματούχος δεν έχει άδικο.

 
 

Σόιμπλε

Και έχουμε μια απορία. Αυτό το τερατούργημα (με λίγη διάθεση υπερβολής – ίσως και όχι) που λέγεται Deutsche Bank πώς ξέφυγε από τον πάντα «έχω δίκαιο» κ. Σόιμπλε.

Να δεχθούμε κάποιος να κουνάει το δάχτυλο του (ειδικά όταν έχει κάποιο δίκαιο). Αλλά καλό είναι να κοιτάει και τα όσα γίνονται στο σπίτι του. Και στην όλη κατάσταση με την Deutsche Bank και γενικά τις γερμανικές τράπεζες (κακώς ασχολούμαστε μόνο με την DB) η ευθύνη Σόιμπλε για τα όσα επακολούθησαν μετά την εποχή της Lehman Brother είναι μεγάλη. Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την κρίση του 2008, ότι η Γερμανία αντί να βγάλει στην επιφάνεια το πρόβλημα, όπως οι ΗΠΑ, το έκρυψε κάτω από το τραπέζι ……

 
 

Λεβέντης

Τώρα όσον αφορά τον κ. Λεβέντη, εμείς απλώς θα παρατηρήσουμε ότι συνεχίζει να εκτίθεται. Αναφερόμαστε στην τελευταία ιστορία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να ανασκευάζει τις δηλώσεις του, όσον αφορά τα 10.000 ευρώ που φέρεται να του ζήτησε στέλεχος εταιρείας δημοσκοπήσεων, για να πάρει 8% η ΕΝ. Κεντρώων.

Και όσο συνεχίζει να εκτίθεται ο κ. Λεβέντης, σε διάφορα ζητήματα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην είναι μέσα στην επόμενη βουλή, κάτι το οποίο ο κ. Λεβέντης φαίνεται να θεωρεί δεδομένο.

 
 

Αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται για τον Δήμο της Αθήνας από τη ΝΔ

Όπως έγραφαν τα «Παραπολιτικά» … Αν και νωρίς σχετικά, έχουν ξεκινήσει ζυμώσεις και συζητήσεις για τις υποψηφιότητες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης εκδηλώνει ανοιχτά την πρόθεση του να διεκδικήσει εκ νέου την Δημαρχία δημιουργώντας αντανακλαστικά ακόμα και μέσα στον ίδιο του τον συνδυασμό. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι είναι δύσκολη η επανεκλογή Καμίνη και έτσι υπογείως δημιουργούνται συμμαχίες για νέο πρόσωπο με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Το πρόσωπο που ακούγεται έντονα, χωρίς ο ίδιος να το διαψεύδει, είναι ο Χρήστος Τεντόμας, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου που όμως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του νυν δημάρχου και έχει οριστεί πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ο Γιώργος Καμίνης τον θέλει στον δικό του συνδυασμό στις επόμενες εκλογές, πράγμα όμως δύσκολο καθώς φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κινηθεί αυτόνομα. 

Αναμφισβήτητα στον Δήμο της Αθήνας πάντα έπαιζαν τον ρόλο τους και τα χρίσματα των κομμάτων. Πλέον όχι στον ίδιο βαθμό, ωστόσο όλοι θα επιδιώξουν να δουν και τις προθέσεις τους. Σίγουρα ο Τεντόμας θα επιδιώξει τη στήριξη της ΝΔ έχοντας βέβαια ν’ αντιμετωπίσει ενδεχόμενες δυνατές υποψηφιότητες που ήδη συζητιούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης , η Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης να μεταπηδήσει στον μεγάλο δήμο της χώρας, αυτή τη φορά ως υποψήφιος δήμαρχος.

 
 

Ο διάδοχος του Παπουτσή

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη» …  Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 λήγει η θητεία του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδος στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank). Θα μου πείτε, σε έναν χρόνο από τώρα ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. Μαθαίνω ωστόσο πως ήδη κάποιοι που είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι για το κυβερνητικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και καλοβλέπουν τη θέση του Παπουτσή στη World Bank κάνουν «κινήσεις κατοχύρωσης προτεραιότητας». Μα γιατί η θέση αυτή είναι τόσο δημοφιλής; Διότι οι ετήσιες καθαρές (αφορολόγητες) αποδοχές του κ. Παπουτσή ανέρχονται στα 211.370 δολάρια ετησίως. Μου μεταφέρουν πως ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση έχει εκφράσει μεταξύ άλλων και η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει υπάρξει σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας στο παρελθόν. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «φυσιολογική διαδοχή», δεδομένης και της κοινής πολιτικής πορείας που έχουν οι κ.κ. Κατσέλη και Παπουτσής. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια υποψηφιότητα δεν θα μπορούσε να ξεσηκώσει αντιδράσεις και σίγουρα όχι εκείνες που ξεσήκωσε η πρόταση Βαρουφάκη να αναλάβει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Ελενα Παναρίτη.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....