Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 28/11/16

Σχέδιο επέκτασης του κόφτη για μετά το 2020…

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να προχωρήσει σε συμφωνία με τους θεσμούς για την επέκταση του «δημοσιονομικού κόφτη», ο οποίος ισχύει μέχρι το 2018. Και ουσιαστικά η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει να πάρει συγκεκριμένα, νέα, μέτρα τώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επέκταση της ισχύς του κόφτη θα μπορούσε να γίνει μέχρι το 2022, με την κυβέρνηση να ζητάει ως αντάλλαγμα για αυτό συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος (σε πρώτη φάση μιλάμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα).

 Να σημειωθεί πως οι δανειστές ζητάνε από την κυβέρνηση να καταθέσει και να ψηφίσει μέσα στο 2016 το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017 -2020 και να περιληφθούν σε αυτό πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Με την υιοθέτηση όμως της επέκτασης του κόφτη η κυβέρνηση θα απέφευγε κάτι τέτοιο τώρα, κερδίζοντας χρόνο, μειώνοντας τις άμεσες αντιδράσεις νέων μέτρων και πάνω από όλα πιέζοντας περαιτέρω για τη μείωση του χρέους.

Φυσικά εμείς σε αυτά να γράψουμε για ακόμη μια φορά ότι κάτι επιτέλους θα πρέπει να γίνει στο ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 και αυτό το απίστευτο 3,5%!!! Και φυσικά εννοείται ότι όλα αυτά, χρέος – μέτρα – πρωτογενή πλεονάσματα, συνδέονται στον τελικό σχεδιασμό ενός πραγματικά βιώσιμου προγράμματος, που τόσο πολύ χρειάζεται η Ελλάδα …..

 
 
 

Ζήτημα ομαδικών απολύσεων  

Και στο μέτωπο των εργασιακών και επειδή πολύ συζήτηση γίνεται στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων (παραμένει μια από τις μεγάλες εκκρεμότητες), νομίζουμε ότι το όλο ζήτημα θα επιλυθεί μόλις βγει η απόφαση που θα εκδώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 21 Δεκεμβρίου, για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής (ένα ζήτημα το οποίο οι περισσότεροι παραβλέπουν). Και στη βάση αυτής της απόφασης θα συμφωνήσει τελικά και η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές. Αν όμως προσέξει κανείς την ημερομηνία της αποφάσεως του δικαστηρίου (21/12) θα καταλάβει αμέσως γιατί δεν πρόκειται να κλείσει η διαπραγμάτευση στο Eurogroup στις 05/12.

 
 
 

Άνοιγμα σε νέα πρόσωπα …. Αλλά ….

Με πολύ ενδιαφέρον ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη από τα Ιωάννινα να λέει: «Η νέα κυβέρνηση της χώρας θα γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν κάποιοι και θα είναι ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με άνοιγμα σε νέα πρόσωπα, σε νέες ιδέες, θα εκφράσουμε τη σιωπηρή κοινωνία» ….

Αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Τα νέα πρόσωπα είναι αυτά που είδαμε στις τελευταίες ανακοινώσεις της ΝΔ για τη σκιώδη κυβέρνηση; Και εφόσον ο πρόεδρος της ΝΔ μιλάει συνεχώς για νέα πρόσωπα γιατί δεν τους εμφανίζει από τώρα να ξέρει και ο λαός ποιά είναι αυτά! Προς στιγμήν βλέπουμε μια από τα ίδια, με τη χώρα να χρειάζεται σίγουρα μια καλύτερη ΝΔ… ειδικά αν λάβει κανείς ότι σχετικά σύντομα θα μπορούσε να βρεθεί και στο τιμόνι της χώρας!!!!

 
 
 

Φιντέλ Κάστρο

Θα γράψουμε και ένα σχόλιο για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Δεν έχουμε τις γνώστες, ούτε έχουμε παρακολουθήσει τόσο πολύ τη ζωή του Κουβανού Ηγέτη για τον κρίνουμε. Εμείς ξέρουμε μόνο ένα πράγματα. Ότι αν και η Κούβα ήταν τόσο κοντά στις ΗΠΑ, ο κουβανικός λαός εδώ και δεκαετίες βρίσκονταν στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, με απίστευτα ποσοστά φτώχιας (ασχέτως αν τα επίσημα μακροοικονομικά δείχνουν λίγο καλύτερη κατάσταση). Όποιοι γνωστή έχουν επισκεφτεί την Κούβα περιγράφουν την εικόνα μιας πραγματικά πολύ φτωχής χώρας. Και αυτό είναι που μετράει.

Για παράδειγμα δε μπορούμε να διαβάζουμε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Κούβα, όπου οι άνθρωποι ζουν με 10 ή 30 δολάρια, το 2014, ο Juan Reinaldo Sanchez, πρώην σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο, έγραψε το βιβλίο «Η κρυφή ζωή του Κάστρο» και αποκάλυψε ότι ο κουβανός ηγέτης κατείχε ένα εξωτικό νησί, πολλά γιότ και πολλές εξοχικές κατοικίες. Η περιουσιακή του κατάσταση ήταν επτασφράγιστο μυστικό.

Επίσης, ο γιός του Κάστρο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes διαθέτει περιουσία τουλάχιστον 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, διαθέτει ένα γιοτ πενήντα μέτρων και τον Μάιο του 2015 προκάλεσε σάλο με τις διακοπές του στη Μύκονο και την Αλικαρνασσό.

Ζήτω η επανάσταση θα πούμε εμείς!!!

Ένα πολιτικός ηγέτης (είτε είναι άκρο-αριστερός είτε άκρο - δεξιός, είτε κεντρώος) είναι μεγάλος όταν η πλειοψηφία του λαού του περνάει καλά. Αυτό είναι που μετράει. Και από τα λίγα που ξέρουμε είναι ότι ο κουβανικός λαός οικονομικά υπέφερε και η οικογένεια Φιντέλ ζούσε πλουσιοπάροχα !!! Όπως υποφέρει ο λαός της Βενεζουέλας, των άλλων μεγάλων ηγετών της αριστεράς.

 
 
 

Φανταστείτε τι θα είχε γίνει στη χώρα μας…

Και ας πούμε σε αυτό το σημείο ένα καρφί για τη χώρα μας. Ένα καρφί για όλους εμάς τους έλληνες.

Σχεδόν ένα χρόνο ακυβερνησίας είχαν στην Ισπανία. Αλλά όπως ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες η οικονομία της Ισπανίας διατηρεί την αναπτυξιακή της πορεία εδώ και δώδεκα συνεχή τρίμηνα, καθώς το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,7% και το τρίτο τρίμηνο του φετινού έτους, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Μάλιστα, σε ετήσια βάση (όσο δηλαδή και η ακυβερνησία) η ανάπτυξη της Ισπανίας ανήλθε σε 3,2%, ενώ δημιουργήθηκαν σχεδόν 500.000 νέες θέσεις εργασίας. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Αν η χώρα μας ήταν ακυβέρνητη για ένα χρόνο, τι θα είχε συμβεί; Όπως όλα δείχνουν η πλήρης διάλυση, εξαιτίας όλων εμάς, του ελληνικού λαού.  

 
 
 

Καμμένου κατάδυσις

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Αν νομίζετε ότι ο Πάνος Καμμένος (φωτογραφία) αρέσκεται μόνο στις πτήσεις (κυρίως των ελικοπτέρων ως συγκυβερνήτης ή κυβερνήτης) κάνετε λάθος. Ο υπουργός Αμυνας έχει πάθος και με τις καταδύσεις. Και το απέδειξε κάνοντας την Παρασκευή κατάδυση με το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Ματρώζος» (S-122) που είναι το τρίτο υποβρύχιο του τύπου «Πανανικολής» του Πολεμικού Ναυτικού. Ο υπουργός μαθαίνω ότι εντυπωσιάστηκε από την τεχνολογία που διαθέτουν τα νέα υποβρύχια η οποία έγκειται στο σύστημα αναερόβιας πρόωσης που τους επιτρέπει να παραμένουν σε κατάδυση για 13 συνεχόμενες ημέρες. Ως γνωστόν, όσο τα υποβρύχια βρίσκονται σε κατάδυση δεν διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας που χρειάζεται μαζί με το καύσιμο για τη λειτουργία του κινητήρα. Ετσι, κινούνται με συσσωρευτές. Η υποθαλάσσια πλεύση του Πάνου Καμμένου δεν έγινε γνωστή, ούτε βεβαίως έγινε γνωστό εάν σκόπευε να παραμείνει πολλές ώρες εν καταδύσει. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν θα προσκαλέσει και τον Αλ. Τσίπρα σε μια τέτοια κατάδυση, αφού τόσες φορές έχουν πετάξει μαζί με ελικόπτερα.

Ξορκίζουν τις εκλογές

Αρχισαν τώρα από το Μέγαρο Μαξίμου να ξορκίζουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών που άνοιξαν με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εδωσαν και διευκρινίσεις τα διάφορα e-mails λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός περιέγραψε τι ακριβώς θα συνέβαινε εάν έκανε δεκτό το αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογές. Πόσο καταστροφικό θα ήταν για τη χώρα. Και επιπλέον αυτό που δόθηκε οδηγία στους βουλευτές να λένε είναι ότι τον Μάιο του 2019 θα γίνουν τριπλές εκλογές.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....