Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 29/09/16

Πώς θα πάει ο ΕΝΦΙΑ

Δεν προλάβαμε να το σχολιάσουμε χθες, μιας και τα στοιχεία βγήκαν σχετικά αργά το απόγευμα της Τρίτης, αλλά δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στη μεγάλη αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών τον Αύγουστο (περίπου 1,3δις ευρώ νέα φέσια).

Θυμίζουμε ότι έχουμε χαρακτηρίσει εδώ και καιρό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης στάσης πληρωμών ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ελληνική οικονομία … Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και μιας και βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα, θα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε πώς θα πάει η πορεία των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ. Με απλά λόγια τι ποσοστό του ΕΝΦΙΑ δε θα πληρωθεί. Αν πάντως παρατηρηθεί περαιτέρω αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών, κάπου το Φεβρουάριο – Μάρτιο τα πράγματα θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, αν και είναι νωρίς να το θεωρούμε αυτό σίγουρο, αφού προς στιγμήν η κατάσταση αν και οριακή εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

 
 

Πολύ ενδιαφέρον

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα είδηση είχε η χθεσινή ημέρα. Και αυτή ήταν ότι ………….. τρεις εναλλακτικές οδούς εξετάζει το Ισραήλ για την εξαγωγή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, και οι τρεις περιλαμβάνουν ως ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Αποθεμάτων του Ισραήλ Yuval Steinitz μιλώντας το πρωί σε ενεργειακό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Οι εναλλακτικές επιλογές περιλαμβάνουν την διοχέτευση του αερίου με αγωγό μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς την Ιταλία, η δεύτερη την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας με τελικό προορισμό τα Βαλκάνια και την Ιταλία και η τρίτη την εξαγωγή του προς Αίγυπτο για τη μετατροπή του σε υγροποιημένη μορφή και την επανεξαγωγή του.

Και μπορεί αυτά τα πράγματα να μην είναι άμεσα …. Αλλά αυτή η είδηση έχει τη δική της σημασία για τη χώρα μας (αν και σχετικά μακροπρόθεσμα)…

 
 

Άλλο ένα λάθος Τσίπρα…..

Σε ένα σύντομο σχόλιο για τα ζήτημα της παιδείας και τον κ. Φίλη, εμείς το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι ότι αυτή η τόσο ένθερμη στήριξη του πρωθυπουργού στον υπουργό παιδείας είναι ένα ακόμη λάθος του. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει επειγόντως να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και ο κ. Φίλης θα πρέπει να είναι ένας από αυτούς που θα αντικατασταθούν.

 
 

Ρέντζι – Δημοψήφισμα στην Ιταλία

Και στα των διεθνών εξελίξεων, στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται το περιβόητο δημοψήφισμα Ρέντζι στην Ιταλία, ένα δημοψήφισμα, το οποίο εδώ και μήνες, σχεδόν όλοι χαρακτηρίζουν αρκετά κρίσιμο. Πάντως ας προσέξουμε κάτι. Ότι ο κ. Ρέντζι έκανε τον τελευταίο καιρό κάτι πολύ έξυπνο, διορθώνοντας το αρχικό του λάθος. Καθυστερώντας το δημοψήφισμα (ήταν για τις αρχές Οκτωβρίου) έχει αποσυνδέσει την πορεία του δημοψηφίσματος με την παραμονή του στην πρωθυπουργία. Θυμίζουμε ότι αρχικά ο Ρέντζι είχε πει σε περίπτωση όχι στο δημοψήφισμα θα παραιτούταν, ενώ πλέον έχει ξεκαθαρίσει ότι τα δύο πράγματα δε συνδέονται.   

 
 

Ουγγαρία

Και πέραν της Ιταλίας, μην ξεχνάμε ότι μέσα στο «ΣΚ» είναι και το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία (για το μεταναστευτικό). Και δεν ξέρουμε γιατί, αλλά μας μυρίζει νέους μπελάδες για την Ε.Ε. – ευρωζώνη.

 
 

Ο Κατρούγκαλος και το ψέμα

Τα παρακάτω έγραφε ο «Βηματοδότης» .. Ηρθε κάπως καθυστερημένα στη Βουλή ο (πολύς) Γ. Κατρούγκαλος, με το γνωστό του ύφος (κεφάλι πάνω και φτιάχνοντας καθ' οδόν την τούφα από τα μαλλιά του), κοστουμαρισμένος, με το (απαραίτητο) ποσέτ (με λαχούρια) και μπήκε απευθείας στην αίθουσα της Ολομέλειας. Και έπεσε σε θέμα της... αρμοδιότητάς του: το ψέμα! Οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Βρούτσης και του ΠαΣοΚ Ι. Μανιάτης τον κατηγορούσαν ευθέως ως... ψεύτη αφού είχε υποσχεθεί φοροαπαλλαγή σε νέους αγρότες, επιστήμονες κ.τ.λ. και δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Μάλιστα του υπενθύμισαν τις εμφανίσεις του στο Σύνταγμα όταν ήταν στην αντιπολίτευση μαζί με τους τότε αγανακτισμένους που ξεσπάθωνε εναντίον των περικοπών στις συντάξεις και στους μισθούς, λέγοντάς του ότι κατέκτησε ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός υπουργός στον πλανήτη που... «ξε-ψήφισε νόμο». Δηλαδή ψήφισε έναν δικό του νόμο και εν συνεχεία ξαναψήφισε έναν άλλον δικό του νόμο που καταργούσε τον πρώτο νόμο που ψήφισε. Ο κ. Κατρούγακλος ζήτησε αμέσως τον λόγο επί προσωπικού. Απόλυτη σιωπή στην Ολομέλεια και είπε το αμίμητο ότι «το ψέμα σκοτώνει τον κοινοβουλευτισμό» κατηγορώντας τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ ως... «ψεύτες». Σείστηκε η αίθουσα από γέλια.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....