Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

00:01 - 30/08/16

Άντε να σωθεί η χώρα….

Εδώ και αρκετές εβδομάδες (μήνες καλύτερα) αρκετές φορές έχουμε γράψει ότι αν και ως γνωστών δε συμπαθούμε αυτή την κυβέρνηση, τα πράγματα για τη χώρα μπορεί να μην πηγαίνουν τόσο άσχημα (τουλάχιστον όπως πιστεύουν οι περισσότεροι). Με την κυβέρνηση να έχει κάνει σαφή στροφή στον ρεαλισμό και με το 90% περίπου της βουλής να είναι υπέρ του μνημονίου και αν και η μιζέρια θα συνεχιστεί, δεν αποκλείουμε να έχουμε δει τα χειρότερα και από εδώ και πέρα τα πράγματα να αρχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα (έστω και σιγά – σιγά).

Σβήστε τα όλα. Κάναμε λάθος. Αυτή η χώρα θα πέσει στον τοίχο και δυστυχώς τα θύματα θα είμαστε όλοι εμείς ….. που συνεχίζουμε να ζούμε σε αυτή τη χώρα. Θα αναρωτιόσαστε τι μας έπιασε ξαφνικά; Όχι δε «φρικάραμε» από τον ΕΝΦΙΑ. Αλλά από αυτό το απίστευτο σκηνικό “big brother” με τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε …… οι εκπρόσωποι .. λέει … των καναλιών θα κλειστούν μέσα σε ένα χώρο για 2-3 ημέρες ….. είδαμε φωτογραφία μέχρι και με ράντζα και άλλα τέτοια απίστευτα πράγματα ….

…. Τώρα εμείς περιμένουμε, μια χώρα που το 2016 και την εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης και του διαδικτύου, στήνει τέτοιο σκηνικό κομμουνιστικού – “big brother” πανηγυριού, να βγει από την κρίση;    

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά. Είμαστε μια χώρα ηλιθίων (βάζουμε και τους εαυτούς μας μέσα), που θα έχει το τέλος που έχει κάθε χώρα με ηλίθιους (κατά μέσο όρο) πολίτες και πολιτικούς. Καλή μας τύχη!

ΥΓ: Ειλικρινά από την ώρα που είδαμε αυτή τη photo με τα ράντζα έχουμε υποστεί πραγματικό «σοκ». Πιστεύουμε ότι είναι η εικόνα (μαζί με την εικόνα Τσιπρα – Βαρουφάκη) που περιγράφει αυτά που ζούμε σε αυτή τη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ

 
 

Να μην ξεχνιόμαστε

Και μια που είχαμε χθες την ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ, να μην ξεχνιόμαστε … Μια από τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες των τελευταίων ετών ήταν ο κόσμος πίστεψε αυτές τις ανοησίες της πρώτης κυβέρνησης Σύριζα, με το γνωστό κόστος για τη χώρα (θα θυμίζουμε πάντα ότι είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή).

Αξίζει λοιπόν να δούμε τη έλεγε η εφημερίδα του Σύριζα, η Αυγή, η οποία είχε αναγάγει σε επιστήμη τις νομικές συμβουλές για το πώς οι πολίτες θα καταθέσουν προσφυγή, για να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

 

Και όπως διαβάσαμε χθες και θυμηθήκαμε …. Όχι μόνο το 2014, αλλά και το 2015! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κείμενο της Αυγής από τον Αύγουστο του 2014, με τίτλο «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ»:

 

«Εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ συνέταξαν δύο νομικοί για όσους φορολογούμενους αρνηθούν να πληρώσουν το νέο κυβερνητικό «χαράτσι». Ο Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ έστειλαν για κάθε ενδιαφερόμενο/η Σχέδιο Ενδικοφανούς Προσφυγής και Σχέδιο Δήλωσης Επιφύλαξης για τις Καταβολές, εάν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει, που πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28.8 στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας».

 

Τι έγραφε το 2015:

 

«Οδηγίες για την κατάθεση ενδικοφανούς προσφυγής για τον ΕΝΦΙΑ δημοσιοποίησαν και φέτος (δείτε εδώ το αντίστοιχο για το 2014), ο Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ, και οι δύο μέλη της ΟΜ δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.
 

Πρόκειται για τα επικαιροποιημένα κείμενα που πρέπει να υποβληθούν στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας σε ηλεκτρονική μορφή.

Η υποβολή της προσφυγής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούμε μετά να προσφύγουμε στα Διοικητικά Δικαστήρια, συνεπώς θα πρέπει να υποβληθεί έγκαιρα, δηλαδή μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάρτησης στο TAXIS του εκκαθαριστικού.  Σε κάθε περίπτωση η υποβολή της επιφύλαξης πρέπει να γίνει πριν από την πληρωμή της πρώτης δόσης καλόν δε θα ήταν να υποβληθεί και η ενδικοφανής προσφυγή εάν προλαβαίνομε.

 

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η υποβολή της ενδικοφανούς προσφυγής αναστέλλει την καταβολή του μισού ΕΝΦΙΑ υπό τον όρο ότι θα πληρωθεί ο άλλος μισός. Για να επιτευχθεί ολική αναστολή θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση αναστολής με βάση τον πέμπτο λόγο.  Η μη καταβολή του 50% του ΕΝΦΙΑ δεν αποτελεί λόγο απαραδέκτου της ενδικοφανούς προσφυγής».

 
 

Το 25% να μην το ξεχνάμε

Σε κάθε περίπτωση, ένα σημαντικό «crash test» για την κυβέρνηση και γενικά για τη χώρα και την ελληνική οικονομία θα είναι το τέλος Σεπτεμβρίου όταν και θα φανεί πόσος κόσμος πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ. Το λέμε αυτό γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε τα πρόσφατα στοιχεία (τέλη Ιουλίου) ότι το 25% (δηλαδή το 1-4 του κόσμου) δεν πλήρωσε την πρώτη δόση της εφορίας. Στο τέλος λοιπόν του Σεπτεμβρίου όπως και στο τέλος του τρέχοντος μηνός (δεύτερη δόση στην εφορία), θα φανεί πώς πηγαίνει το καυτό ζήτημα της στάσης πληρωμής που παρατηρείται στη χώρα ….. Αν τα ποσοστά παραμείνουν περίπου στο 15 με 20%, θα λέγαμε ότι η κατάσταση αν και δύσκολη παραμένει ελεγχόμενη.  

 
 

Πολύ ευχαριστημένοι

Και για να μη λέμε μόνο να αρνητικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, εξαιρετικά καλά και καλύτερα του αναμενομένου πήγε το χθεσινό EuroWorking Group και ο πρώτος κύκλος επαφών της κυβέρνησης με τους ξένους αξιωματούχους.  Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε κανέναν και ευχόμαστε αυτή η διαπραγμάτευση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Κάτι το οποίο όπως είχαμε γράψει χθες έχει τεράστια ανάγκη και η ελληνική κυβέρνηση.  

 
 

Πληρώνει εκατομμύρια η Βουλή

Όπως έγραφε ο «Βηματοδότης» … Τελικώς δεν φαίνεται να αποδίδει όσο θα περίμενε κάποιος η προσπάθεια του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση για «μάζεμα» των μεγάλων εξόδων για τα προς μίσθωση κτίρια στα οποία στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες. Ετσι, θα συνεχίσει να πληρώνει για άλλα τέσσερα χρόνια για το ισόγειο και τους τρεις ορόφους του κτιρίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας 11, όπου στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες κ.λπ., καθώς προβάλλεται η «ύπαρξη εξαιρετικής και επείγουσας ανάγκης μίσθωσης κατάλληλων χώρων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Βουλής πλησίον του Μεγάρου της Βουλής, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου». Πάντως στη σχετική απόφαση δεν περιλαμβάνονται και οι άλλοι όροφοι που μίσθωνε στο ίδιο κτίριο η Βουλή. Και αυτό προφανώς διότι στο ίδιο κτίριο πληρώνει τέσσερα διαφορετικά μισθώματα για όλους τους ορόφους, δαπάνη που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

**

Οσον αφορά το συμβόλαιο μίσθωσης του ισογείου και των τριών ορόφων, η συνολική μηνιαία δαπάνη για το πρώτο έτος μίσθωσης θα είναι 79.814,55 ευρώ, δηλαδή 957.774 ευρώ ετησίως. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι κοινόχρηστες δαπάνες, καθώς και οι δαπάνες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο κ.λπ.), τα οποία θα βαρύνουν τη Βουλή των Ελλήνων. Τα ακίνητα που μισθώνει η Βουλή είναι αρκετά και άρα τα ποσά, παρά τις προσπάθειες εξοικονόμησης που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια της κρίσης, παραμένουν υψηλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2016 το σχετικό κονδύλι για ενοίκια είναι 3.477.000 ευρώ (κατά 323.000 ευρώ λιγότερα από το 2015).

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....