Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 30/11/16

Απαράδεκτο και κάτι παραπάνω …

Αν έχουμε καταλάβει σωστά, οι ξένοι αξιωματούχοι στην προσπάθεια τους να τα παντρέψουν όλα (και το ΔΝΤ να μείνει στο πρόγραμμα και το χρέος να θεωρηθεί βιώσιμο) βρήκαν τη χρυσή λύση. Ποιά είναι αυτή; Η Ελλάδα να πάρει νέα μέτρα, το 2019 – 2020.  Ας πάρει λέει η Ελλάδα, 3-4 δις μέτρα. Δεν έγινε κάτι …. λες και αυτά μέτρα δεν έχουν επιπτώσεις στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας και στο κρίσιμο ζήτημα της βελτίωσης της ψυχολογίας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ……

Εφόσον λοιπόν επιλεγεί αυτή η λύση, εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη λύση. Απαράδεκτη και κάτι παραπάνω ….. Η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει απίστευτα λάθη. Και αυτός είναι ο λόγος που ακόμη βασανιζόμαστε και ταλαιπωρούμε και τους ξένους αξιωματούχους. Άλλο όμως αυτό και άλλο ένας επαναλαμβανόμενα κακός σχεδιασμός. Τα πράγματα είναι απλά. Οι δανειστές πρέπει επιτέλους να δώσουν κάτι. Δε λέμε να κουρέψουν χρέος. Αυτό το  ξεχνάμε. Αλλά πρέπει να σταματήσει αυτή η οικονομική ηλιθιότητα με τα μέτρα … Να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5 με 2% και να γίνει μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς να έχει κόστος για τους ξένους, αλλά και ελαφρύνοντας την Ελλάδα. Ας γίνουν αυτά και χωρίς κανένα κόστος για τους ξένους, τα πράγματα στη χώρα θα αρχίσουν να πηγαίνουν σχετικά καλύτερα.

 
 
 

Και πάλι αισιόδοξοι ….

Πάντως ασχέτως των όσων γράψαμε παραπάνω, αν δει κανείς προσεκτικά τις χθεσινές δηλώσεις κυρίως του Ντάισεμπλουμ, αλλά και του Μοσκοβισί, θα γίνει λίγο αισιόδοξος ότι τα πράγματα μπορεί και να εξελιχθούν καλά το προσεχές διάστημα. Γιατί διαβάζοντας κανείς προσεκτικά αυτές τις δηλώσεις θα διαπιστώσει το θετικό σενάριο είναι μακράν το καλύτερο από το αρνητικό.

Και στη βάση αυτή, θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες, όχι φυσικά οι τσέπες μας να γεμίσουν χρήματα από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά σταδιακά και μετά το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης, τα πράγματα στη χώρα να αρχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα.   

 
 
 

Τι μας θυμίζει ο Τσίπρας;

Το όλο σκηνικό με την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, το ταξίδι του πρωθυπουργού μας στην Κούβα και όλα τα γνωστά, δεν κρύβουμε ότι είναι ένα σκηνικό που δημιουργεί για ακόμη μια φορά άσχημη εικόνα για τον Α. Τσίπρα.

Και μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ξέρετε τι μας θυμίζει ο Α. Τσίπρας. Την εικόνα ενός ανθρώπου με αρκετά κιλά που πηγαίνει σε μια πιτσαρία, τρώει 3 πίτσες και παίρνει αναψυκτικό Light για να μειώσει τις θερμίδες.

Έτσι και ο πρωθυπουργός. Περνάει ότι πιο σκληρό από μέτρα. Παίρνει συγχαρητήρια από τους ξένους ως ο καλύτερος μνημονιακός πρωθυπουργός, αλλά πάνω από όλα είναι αριστερός … Kαι πηγαίνει στην κηδεία του συντρόφου Φιντέλ.

 
 
 

Στο χειρότερη θέση το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας…

Όπως και εμείς έτσι και πάρα πολλοί από την αρχή της ελληνικής κρίσης έχουνε γράψει ότι η ελληνική κρίση δεν είναι οικονομική, αλλά κοινωνικοοικονομική. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Βλέποντας στον παρακάτω πίνακα (με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα) τη χώρα μας στην τελευταία θέση, μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος.

Και πώς να είναι, αφού αντί στην αρχή της κρίσης να βάλει ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της παιδείας των ελλήνων, το έριξε στις αντιμνημονιακές ηλιθιότητες, με φόντο το γνωστό ότι «για όλα φταίνε οι άλλοι» ή «για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι».

 
 
 

Ιταλία – Ρέντζι

Σχεδόν όλοι γράφουν ότι πρέπει να κερδίσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα  της Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση της Ιταλίας. Γιατί λέει διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μιας μεγάλης κρίσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τις ιταλικές τράπεζες να βρίσκονται πάντα σε αρκετά δύσκολη κατάσταση. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Υπάρχει όμως και μια άλλη μεγάλη αλήθεια. Ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη συνταγματική αναθεώρηση ο νέος ιταλικός εκλογικός νόμος επιτρέπει στο πρώτο κόμμα της χώρας, να εξασφαλίσει το 54% των εδρών!!!! Κάτι που στην πραγματικότητα θα μπορούσε μελλοντικά να ευνοήσει τον Μπέπε Γκρίλο των Πέντε Αστέρων, ο οποίος χωρίς την αλλαγή του εκλογικού νόμου ακόμη και πρώτος να έλθει, είναι πρακτικά αδύνατο να σχηματίσει κυβέρνηση. Εμείς απλώς το αναφέρουμε αυτό, επαναλαμβάνοντας ότι επί της ουσίας το δημοψήφισμα της Ιταλίας και το όχι μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο ζήτημα όπως περιγράφεται ……. Δε λέμε ότι τα πράγματα δεν είναι κρίσιμα, αλλά δεν ξέρουμε μήπως η κρίση στην Ιταλία είναι να συμβεί είτε έτσι είτε αλλιώς.

 
 
 

Ο Φιντέλ θαύμαζε τον... Γρίβα

Σύμφωνα με τα όσα έγραφε ο «Βηματοδότης» …

Επειδή πολλές προσωπικότητες (εγχώριες και μη) επιδεικνύουν με καμάρι τις επιστολές ή τα τηλεγραφήματα που κατά καιρούς έλαβαν από τον Φιντέλ Κάστρο, σας πληροφορώ ότι ο ηγέτης της Επανάστασης της Κούβας έδειξε εγγράφως τον θαυμασμό του και προς τον Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, πρώην αρχηγό της ΕΟΚΑ (Α και Β) και πρώην επικεφαλής της εθνικιστικής «Ομάδας Χ» κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, από την οποία πολλοί κομμουνιστές υπέφεραν. Το 1959 ο ηγέτης της Κούβας σε τηλεγράφημά του προς τον Γρίβα εξέφραζε όχι μόνο τον θαυμασμό του για τον αγώνα των κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ αλλά ανέδειξε και ότι το παράδειγμα της ΕΟΚΑ στάθηκε πηγή έμπνευσης για αυτόν. Και έγραψε στον Γρίβα: «Στρατηγέ, ο Αγώνας σου με συναρπάζει». Να σημειώσω ότι όταν ο Γρίβας πέθανε το 1974 ο Φιντέλ ήταν ο μοναδικός κομμουνιστής ηγέτης που απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα γράφοντας: «Εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ».

Θαύμαζε όμως και τον Μακάριο

 Τιμές όμως ο Φιντέλ Κάστρο απέδωσε και στον μεγαλύτερο εχθρό τού Γρίβα, τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Εστησε μάλιστα προς τιμήν του έναν ανδριάντα, ύψους δύο μέτρων (την κατασκευή του οποίου χρηματοδότησε η Μονή Κύκκου) στην περιοχή Αβενίδα ντελ Πουέρτο, στην παλαιά Αβάνα, απέναντι από το λιμάνι της πόλης. Εστησε τον ανδριάντα του Μακαρίου επειδή ένα πλοίο υπό κυπριακή σημαία έσπασε το εμπάργκο κατά της Κούβας που είχαν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Δεν υπάρχει κύπριος κομμουνιστής ηγέτης που να μην πάει στην Κούβα και να μην καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου. Τελευταίος που έκανε κάτι τέτοιο ήταν ο Δημ. Χριστόφιας, πρώην πρόεδρος της Κύπρου και γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....