Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

 

 

 

00:01 - 31/10/16

Απαράδεκτη αντίδραση …… Ζητούνται εκλογές …

Αφού ξεκινήσουμε θυμίζοντας ότι από την πρώτη ημέρα είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο διαγωνισμός θα αποδειχθεί ένα μεγάλο φιάσκο για την κυβέρνηση, θα κάνουμε ένα σχόλιο για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ. Αυτή είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Αυτό το ύφος της κα Γεροβασίλη και γενικά οι δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Και αν και όπως έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό, προς έκπληξη αρκετού κόσμου, πιστεύουμε ότι τα πράγματα στη χώρα (οικονομικά – δημοσιονομικά) δεν πηγαίνουν τόσο άσχημα, εντούτοις αν η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν μια «κόκκινη χούντα», καλό είναι να πάει σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν.  

Και θα πρέπει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές, γιατί η αδυναμία της να «εμπνεύσει» τον οποιοδήποτε πλέον ….. γίνεται μπούμερανγκ για την ελληνική οικονομία, χωρίς πλέον κανείς από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας να εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τον Α. Τσίπρα.   

 
 
 

Πολύδωρας

Τώρα για την επιλογή του «Στρατηγού Άνεμου» κατά κόσμο κ. Β. Πολύδωρα για το ΕΣΡ, ειλικρινά δε θέλουμε να γράψουμε πολλά. Παρά μόνο να πούμε το κλισέ ότι αυτή η “χώρα δε σώζεται”. Τα ίδια και τα ίδια, με τα μικροπολιτικά συμφέρονταν να στοιχειώνουν τη χώρα και να συνεχίζεται μια ανακύκλωση παρωχημένων πολιτικών. Λες και σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν ικανά, νέα στελέχη να μπουν σε θέσεις κλειδιά …..  

 
 

Όλο και πιο βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό του Σύριζα…

Και συνεχίζοντας με την επιλογή του κ. Πολύδωρα, θα πρέπει να σταθεί κανείς και στις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του Σύριζα. Αρκετά είναι τα στελέχη του κόμματος, που εμφανίζονται εκνευρισμένα από αυτήν την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, με το κλίμα στο εσωτερικό του Σύριζα και της κυβέρνησης να είναι εβδομάδα με την εβδομάδα όλο και πιο βαρύ. Και μπορεί όπως έχουμε γράψει να μην βλέπουμε τώρα εκλογές, αλλά αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση και οι αντιδράσεις αυξηθούν ακόμη περισσότερο, είναι εξαιρετικά πιθανό τελικά οι εκλογές να μην αποφευχθούν και να γίνουν συντομότερα από ότι πιστεύουμε. Πάντως το πιο ανησυχητικό από όλα αυτά είναι ότι με τέτοιο κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολο τα πράγματα στη χώρα και στην ελληνική οικονομία να πάνε καλύτερα.

 
 
 

Πολάκης

Και αν και έχουν περάσει ημέρες από την Τετάρτη -Πέμπτη, δε μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη δήλωση του κ. Πολάκη …. Και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ο κ. Πολάκης να είναι στην επόμενη κυβέρνηση, όταν τέλος πάντως γίνει ο ανασχηματισμός. Είναι δυνατόν να είναι στην κυβέρνηση ένα πρόσωπο που δηλώνει: “Δικαστικό πραξικόπημα - Έχουμε πόλεμο και η Αριστερά ξέρει να πολεμάει”

Και αν και μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες ακόμη για τη σταθερότητα της χώρας.

 
 
 

Ερντογάν

Και την ώρα που στη χώρα ασχολούμαστε με τα κατορθώματα της κυβέρνησης, το φιάσκο Παππά με τις τηλεοπτικές άδειες και όλα τα γνωστά, ο Σουλτάνος Ερντογάν εμφανίζεται όλο και πιο επικίνδυνος στη χώρα μας, αν και οι περισσότεροι περνάνε τις δηλώσεις του Σουλτάνου στα «ψιλά». Και χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, θα επαναλάβουμε την ανησυχία μας ότι μπορεί να μην αργεί η στιγμή που ο κ. Ερντογάν θα στήσει ένα σκηνικό τύπου Ιμίων, ένα πρωί θα καταλάβει μια βραχονησίδα και θα ανοίξει μια συζήτηση για τα σύνορα της χώρας, μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να κρατήσει πάρα πολύ καιρό…

 
 
 

Τι (δεν) κατάλαβε ο Ν. Παππάς 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» ….. Tρία τινά πρέπει να συμβαίνουν με τον Νίκο Παππά: Πρώτον, δεν κατάλαβε την απόφαση του ΣτΕ που του απαγορεύει να ασχολείται με τα τηλεοπτικά κανάλια, αφού αυτά βρίσκονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Δεύτερον, κατάλαβε την απόφαση, πλην όμως σφυρίζει αδιάφορα και παίζει τα ρέστα του, σαν τους θλιβερούς τζογαδόρους που βλέπουμε στις ταινίες. Τρίτον, δεν θέλει με κανέναν τρόπο να παραδεχθεί την ήττα του (που είναι ήττα και του Αλέξη Τσίπρα) και επιμένει ακόμα να κάνει τον υπουργό-καναλάρχη, αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη που  πλήγωσε τη Δημοκρατία.

nnn

Υπάρχει, νομίζετε, άλλη εξήγηση; Τη στιγμή που έσπευσε να εξαγγείλει την κατάθεση ενός νέου νόμου και μάλιστα τη Δευτέρα. Νομίζοντας πως δεν θα προσβληθεί και αυτός στο ΣτΕ (αφού ήδη υπάρχει δεδικασμένο). Ωσάν να μη γνώριζε ότι ούτε αυτός ο νόμος (που τον ετοιμάζει το δίδυμο Τζανακόπουλου - Καλογήρου) πρόκειται να εφαρμοστεί. Καθόρισε μάλιστα αυθαιρέτως ( όχι, αυτή τη φορά δεν ζήτησε βοήθεια από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας) και το ποσό που πρέπει να καταβάλει το κάθε κανάλι για να πάρει προσωρινή ετήσια άδεια λειτουργίας.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....