Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

«Τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν»: Επιστροφή εδώ και τώρα υψηλότερα των 550 – 560 μονάδων …. Πρώτος στόχος για τον FTSE 25 οι 160 – 162 μονάδες

00:01 - 01/02/16

 

Με μεγάλη ανησυχία ξεκινάει ο Φεβρουάριος, με την αγορά να προσπαθεί κατά τις τελευταίες ημέρες να αντιδράσεις και να βρίσκεται και πάλι ο ΓΔ στα όρια των καθοριστικών 550 – 560 μονάδων (κλείσιμο Παρασκευής 552,83 μονάδες), υψηλότερα των οποίων θα πρέπει να επιστρέψει, άμεσα, η αγορά μας.

 

Ειδικότερα, με τη συνολική διαγραμματική εικόνα των βασικών δεικτών να έχει επιδεινωθεί και με το παραπάνω, τα χρονικά περιθώρια λιγοστεύουν και απαιτείται άμεσα επιστροφή υψηλότερα των προαναφερθέντων επιπέδων. Σε διαφορετική περίπτωση, πιστεύουμε ότι την επόμενη η αγορά θα φύγει χαμηλότερα των πρόσφατων χαμηλών (520 μονάδες) και χαμηλότερα των 500 μονάδων, με σημείο αναφοράς πάντα τις 470 μονάδες. Σε περίπτωση που η αγορά «πατήσει» υψηλότερα των 550 – 560 μονάδων, βραχυπρόθεσμα θα μπορούσαμε να έχουμε μια κίνηση προς τα επίπεδα των 590 – 600 μονάδων, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (λαμβάνοντας υπόψη την πορεία των διεθνών αγορών και κυρίως το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς).

FTSE 25

Στα πλαίσια των παραπάνω, άμεση ανάγκη να συνεχιστεί η αντίδραση υπάρχει και για τον FTSE 25. Ο στόχος σε αυτήν την περίπτωση είναι ο δείκτης να βρεθεί σύντομα στις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις των 160 – 163 μονάδων (κλείσιμο Παρασκευής 153,40 μονάδες). Και σε αυτήν την περίπτωση, καθυστέρηση να υπάρξει περαιτέρω αντίδραση, θα επιδεινώσει ακόμη πιο πολύ τη διαγραμματική εικόνα, με κίνδυνο σύντομο ο δείκτης να βρεθεί πιο κάτω από τα πρόσφατα χαμηλά των 140 μονάδων.  

 

 

Αυξάνεται η αναζήτηση της φράσης "Bear Market" στο Google

 

 

Σε ένα δεύτερο, αρκετά ενδιαφέρον κατά την άποψη μας σχόλιο, θα σταθούμε στο γεγονός  ότι η αναζήτηση του όρου “Bear Market” κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει και πάλι εκτοξευτεί, απόδειξη της ανησυχίας που υπάρχουν στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα και κυρίως ανάμεσα στους μικρό-επενδυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σιγά – σιγά η αναζήτηση πλησιάζει τα επίπεδα του 2008 όταν και η αναζήτηση του συγκεκριμένου όρου έφθασε στο ιστορικό της υψηλό.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....