Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Τραπεζικός Δείκτης: Το κλειδί των 34-35 μονάδων & Οι μεγάλες πιθανότητες για ένα νέο reverse split του δείκτη …

00:01 - 01/03/16

 

Στις 33,8 μονάδες έκλεισε χθες ο τραπεζικός δείκτης, με το υψηλό της ημέρας να είναι οι 34,41 μονάδες (έκλεισε στις 34,20 μονάδες, +10,32%) και τις επόμενες συνεδριάσεις να είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, δεδομένου ότι ο δείκτης μετά την τελευταία, μεγάλη, αντίδραση βρίσκεται στα όρια ισχυρών αντιστάσεων.

 

Ειδικότερα, στα επίπεδα των 34 – 35 μονάδων, όπου ουσιαστικά ήταν και το χθεσινό υψηλό ημέρας, ο τραπεζικός δείκτης βρίσκει τις πρώτες ισχυρές αντιστάσεις μετά την τελευταία αντίδραση από τα ιστορικά χαμηλά των τραπεζών (17,93 μονάδες στις 11/02).

Σε αυτά τα επίπεδα θα είναι ένα πρώτο τεστ, αν η τελευταία αντίδραση ήταν απλά και μόνο μια ισχυρή τεχνική αντίδραση από τα χαμηλά (είχαμε φθάσει να έχουμε απώλειες μέχρι και -70% μέσα σε λιγότερο από 30 συνεδριάσεις) ή μπορούμε να ελπίζουμε για καλύτερες ημέρες.  Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση διάσπασης των 35 μονάδων, ο επόμενος στόχος για το δείκτη θα τεθεί στα επίπεδα των 42 – 43 μονάδων, με περαιτέρω περιθώρια ανόδου περίπου 20%. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση επιστροφής των προβλημάτων, είναι μεγάλης σημασίας η παραμονή υψηλότερα των 30 – 31 μονάδων. Απώλεια τους, θα επαναφέρει την «πλήρη μιζέρια», με κίνδυνο να κατρακυλήσει και πάλι ο δείκτης προς τα επίπεδα των 17 – 18 μονάδων, με ότι αυτό σημαίνει για την πορεία των τραπεζικών μετοχών (σημείο αναφοράς τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά του δείκτη).

Πιθανό ένα reverse split του δείκτη

Πέραν των παραπάνω και όπως είχαμε γράψει και πριν από λίγο καιρό, όταν και ο δείκτης είχε βρεθεί στις 20 μονάδες, εξαιρετικά πιθανό είναι σύντομα οι αρχές του χρηματιστηρίου να λάβουν την απόφαση για reverse split του δείκτη, όπως είχε συμβεί πριν από περίπου 3 χρόνια. Όχι ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία, απλά είναι ένα γεγονός που το αναφέρουμε (έχει κάποιες επιδράσεις). Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η προσαρμοσμένη ιστορική τιμή του δείκτη είναι το Νοέμβριο του 2007 οι 77.000 μονάδες, όταν σήμερα ο δείκτης βρίσκεται στις 35 μονάδες.

Η πορεία του τραπεζικού δείκτη από το 1990 ...

 

 

Πιθανόν & Ιστορικό λάθος

 

 

Τώρα όσον αφορά το περιβόητο ζήτημα της χαλάρωσης του ελληνικού προγράμματος, σε «αντάλλαγμα» της παραμονής των μεταναστών στη χώρα μας (αν και δεν περιμένουμε οι ξένοι να μπουν σε τέτοιες λογικές), πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη τα οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε ως χώρα. Και αυτό για δύο λόγους. Γιατί σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύουμε να παγιδευτούν στη χώρα μας, τα επόμενα χρόνια, ακόμη και 500.000 με 1εκ εξαθλιωμένοι μετανάστες (αν και σίγουρα σε κάποιους το νούμερα θα ακούγεται μεγάλο - μόνο το 2015 πέρασαν από τη χώρα μας 1-1,2εκ μεταναστών), με ότι αυτό σημαίνει για τη δημόσια ασφάλεια, υγεία και οικονομία.

Δεύτερον, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε κάτι. Ότι τις μεταρρυθμίσεις  πρέπει να τις κάνουμε, όχι γιατί μας το ζητάνε οι ξένοι, αλλά για το καλό της χώρας μας. Αυτό δεν έχουμε καταλάβει 7 χρόνια τώρα και για αυτό δε μπορούμε να βγούμε από την κρίση και «σερνόμαστε» από τη μια κρίση στην άλλη …..

Και πραγματικά ούτε θέλουμε να φανταστούμε την κατάσταση μιας φτωχής, μη – δυτικής χώρας – οικονομίας, με υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας, εξαθλιωμένους μετανάστες και ένα γερασμένο πληθυσμό. Και δυστυχώς προς τα εκεί πάμε (ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να γίνουμε μια τέτοια χώρα) …..

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....