Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

FTSE 25: Με βάση τη διάσπαση των 178 – 180 μονάδων, ο επόμενος στόχος θα τεθεί στις 200 – 205 μονάδες

00:01 - 01/06/16

 

Ανάμεσα στα θετικά της χθεσινής ημέρας ήταν ότι ο FTSE 25 και αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε δοκιμάσει (με ακρίβεια) τις πολύ ισχυρές στηρίξεις που είχαμε αναφέρει, επέστρεψε και πάλι στις 178 – 180 μονάδες (έκλεισε χθες στις 179,56 μονάδες), επίπεδα μεγάλης σημασίας (τόσο από το ημερήσιο, όσο και το εβδομαδιαίο διάγραμμα), όπως άπειρες φορές έχουμε γράψει.

 

Με βάση αυτή τη διάσπαση (αυτό θα είναι το στοίχημα των επόμενων ημερών), ο επόμενος σημαντικός στόχος θα τεθεί στα επίπεδα των 200 – 205 μονάδων.  Φυσικά γίνεται αντιληπτό ότι ο στόχος αυτός για το δείκτη, συνδέεται με τον επόμενο μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει για τον ΓΔ, στις 680 – 700 μονάδες.

Αν θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο αισιόδοξοι, διάσπαση και των 205 μονάδων, το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει τον FTSE 25 στις αντιστάσεις στις 220 μονάδες.

Από τα πιο ενδιαφέροντα είναι ότι μια τέτοια κίνηση του δείκτη (δηλαδή περίπου 20% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα), συνεπάγεται ότι ο ΓΔ θα διασπάσει τις καθοριστικές αντιστάσεις των 680 – 700 μονάδων, κάτι το οποίο έχουμε χαρακτηρίσει ως το μεγάλο βήμα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, για την αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική (μετά από περίπου 3 χρόνια).

ΥΓ: Θα επισημαίνουμε με κάθε ευκαιρία ότι αυστηρώς τεχνικά η εικόνα της αγοράς συνεχίζει να βελτιώνεται, σε βαθμό τέτοιο που έχουμε να δούμε πραγματικά πάρα πολύ καιρό.

FTSE 25 (daily data)

FTSE 25 (weekly data)

 

 

Πετρέλαιο: Οι διαγραμματικές ομοιότητες της πτώσης του 2009 και του 2016 (διάγραμμα)

 

 

Τα 50 δολάρια έπιασε προσφάτως το πετρέλαιο, με την τιμή του «μαύρου χρυσού» μετά από μια εφιαλτική πορεία αρκετών μηνών, να καταγράφει από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου μια ισχυρή αντίδραση. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το παρακάτω διάγραμμα, στο οποίο απεικονίζονται οι μεγάλες ομοιότητες της πορείας του πετρελαίου των τελευταίων μηνών (2015 - 2016) με την πορεία του πετρελαίου το 2008 – 2009, όταν και πάλι το πετρέλαιο είχε καταγράψει μια κατακόρυφη πτώση  και είχε ακολουθήσει μια μεγάλη αντίδραση.

Από αυτά που κρατάμε είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις και μετά τη μεγάλη πτώση, η αντίδραση ήρθε το μήνα Φεβρουάριο. Φυσικά και το μεγάλο ερώτημα από εδώ και πέρα είναι αν η τιμή του «μαύρου χρυσού» μπορεί να βρεθεί σημαντικά υψηλότερα των 50 δολαρίων τους επόμενους μήνες; Η άποψη μας; Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης, η εικόνα είναι αλήθεια ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και θεωρητικά το ράλι μπορεί να συνεχιστεί. Από άποψης οικονομίας, με τα παγκόσμια μακροοικονομικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θεωρούμε τα περίπου 55 – 60 δολάρια  ως ένα «μεγάλο ταβάνι» για τους επόμενους μήνες.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....