Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ποιες αποτιμήσεις δικαιολογούν αυτή τη στιγμή οι τράπεζες (στο φυσιολογικό σενάριο της χώρας)

00:01 - 01/09/16

 

Μια συνέχεια του χθεσινού θα χαρακτηρίζαμε το σημερινό μας σχόλιο, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι ξαφνική αισιοδοξία αποτέλεσμα της χθεσινής ανόδου των τραπεζών (+12,5%), αλλά μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, η συνολική μας άποψη για τις 4 εισηγμένες ελληνικές τράπεζες.

 

Με βάση λοιπόν το σύνολο των αποτελεσμάτων 6μηνου των τραπεζών θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι σε καμία περίπτωση οι τραπεζικές μετοχές δε μπορούν να θεωρηθούν ακριβές στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Alpha Bank: 2,64δις ευρώ

ΕΤΕ: 1,93 ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: 1,28δις ευρώ

Eurobank: 1,17δις ευρώ

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να πει κανείς ότι δε δικαιολογεί η Τράπεζα Πειραιώς μια κεφαλαιοποίηση 1,28δις ή ότι τα 1,17δις ευρώ της Eurobank και τα 2,6δις της Alpha Bank είναι ακριβές αποτιμήσεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα 1,93δις της ΕΤΕ. Φυσικά παραπέμποντας στο χθεσινό μας σχόλιο, όλα αυτά στο θετικό σενάριο για τη χώρα, αφού στο κακό σενάριο οι τραπεζικές μετοχές δεν έχουν πάτο και οι επενδυτές απλά χάνουν το σύνολο των χρημάτων τους.

Με τον αυξημένο λοιπόν κίνδυνο να είναι το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζικών μετοχών, εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις τιμές των τραπεζικών μετοχών που θεωρούμε ότι δικαιολογούν οι τράπεζες, στο όχι και τόσο απίθανο σενάριο της αποφυγής μιας νέας κρίσης στη χώρα.  Δηλαδή στο φυσιολογικό σενάριο, μιας ομαλής, μικρής σταδιακής ανάκαμψης της χώρας.

Alpha Bank

Στην περίπτωση της Alpha Bank θα λέγαμε ότι τα περίπου 4δις ευρώ (δηλαδή περίπου 2,6 ευρώ ανά μετοχή) είναι μια απολύτως φυσιολογική αποτίμηση. Περιθώρια ανόδου, 88%

ETE

Αντίστοιχα στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, θα θεωρούσαμε ότι η τράπεζα μπορεί να δει μια αποτίμηση περίπου 3,3δις ευρώ (δηλαδή 0,36 ευρώ ανά μετοχή), χωρίς να θεωρηθεί ακριβή. Περιθώριο ανόδου, 72%

Τράπεζα Πειραιώς

Πάντα στο φυσιολογικό σενάριο για τη χώρα και με βάση τις λογιστικές καταστάσεις, δε θα θεωρούμε για την Πειραιώς παράλογη μια αποτίμηση περίπου 2,8-3δις ευρώ (0,32 – 0,34 ευρώ). Περιθώρια ανόδου, 120% - 132%

Eurobank  

Τέλος και στην ίδια λογική, μια κεφαλαιοποίηση περίπου 2,3δις ευρώ (περίπου 1,10 ευρώ ανά μετοχή) κρίνεται ένα λογικό σενάριο για την Eurobank. Περιθώρια ανόδου 106%.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τα μεγάλα περιθώρια κέρδους που υπάρχουν (με βάση τις τιμές στόχου που αναφέραμε) σε καμία περίπτωση δεν αναιρούμε τα όσα γράψαμε χθες. Ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει στις τράπεζες δε μας αρέσει. Και δε μας αρέσει αυτός ο κίνδυνος με δεδομένη και την ανάγκη να προστατευτούν τα κεφάλαια, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια μηδένισαν 3 φορές οι τράπεζες (κάτι το οποίο περιμέναμε και πρώτοι είχαμε προειδοποιήσει – από την πρώτη κιόλας ανακεφαλαιοποίηση), δε μπορούμε ντε και καλά να πούμε ότι θα συμβεί και πάλι τώρα. Εμείς διαβάζουμε λογιστικές καταστάσεις και αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, στη βάση ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά στη χώρα, είναι ότι οι 4 τράπεζες αξίζουν περισσότερο. Φυσικά δε μας αρέσει η αναλογία κίνδυνος απόδοσης, αλλά αυτό είναι απόφαση του κάθε επενδυτή.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....