Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Τράπεζες: Οι ενδιαφέρουσες οι επόμενες συνεδριάσεις & Τα επόμενα κρίσιμα επίπεδα ..…

00:01 - 02/03/16

 

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη «μάχη» του τραπεζικού δείκτη με τα επίπεδα των 34 – 35 μονάδων (στα πλαίσια του χθεσινού μας σχολίου), σήμερα θα ασχοληθούμε με τα πρώτα επιμέρους κρίσιμα επίπεδα των 4 τραπεζών.

 

Αρχικά να θυμίσουμε ότι η βάση για καλύτερες ημέρες (μιλώντας πάντα αυστηρώς από άποψης τεχνικής ανάλυσης) είναι η παραμονή του τραπεζικού δείκτη υψηλότερα των 29 – 30 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο 33,82 μονάδες, -1,11% - υψηλό ημέρας 35,42 μονάδες). Σε διαφορετική περίπτωση και απώλεια αυτών των στηρίξεων, θα μπορούσε το «sell off» στους τραπεζικούς τίτλους να ξεκινήσει και πάλι, με ότι αυτό ενδεχομένως σημαίνει και για την αγορά μας.

Alpha Bank (Κεφαλαιοποίηση: 2,37δις ευρώ)

To πρώτο μεγάλο ζητούμενο στην περίπτωση της Alpha Bank είναι η παραμονή υψηλότερα των 1,40 – 1,42 ευρώ, επίπεδα τα οποία είναι για τη μετοχή ότι και οι 29 – 30 μονάδες για τον τραπεζικό δείκτη. Παραμονή υψηλότερα τους φέρνει καλύτερες ημέρες, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,85 – 1,87 ευρώ. Ακόμη υψηλότερα ως αντίσταση φυσικά θεωρείται η τιμή της ΑΜΚ, στα 2 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρώτη προτεραιότητα είναι η παραμονή υψηλότερα των 1,40 – 1,42 ευρώ.

ETE (Κεφαλαιοποίηση: 1,78δις ευρώ)

Στην περίπτωση της ΕΤΕ, το πρώτο μεγάλο ζητούμενο είναι η παραμονή υψηλότερα των 0,175 – 0,18 ευρώ (κλείσιμο 0,195 ευρώ, -2,50%) και με βάση αυτή την παραμονή, ο επόμενος στόχος είναι στα επίπεδα των 0,20 και ακόμη υψηλότερα στα επίπεδα των 0,24 – 0,25 ευρώ.  

Τράπεζα Πειραιώς (Κεφαλαιοποίηση: 1,31δις ευρώ)

Στην περίπτωση της Πειραιώς, το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι η παραμονή υψηλότερα των 0,127 – 0,13 ευρώ (καθοριστικές στηρίξεις) και με βάση αυτήν την παραμονή, ο στόχος είναι οι επόμενες αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,195 – 0,20 ευρώ.   

Eurobank (Κεφαλαιοποίηση: 1,25δις ευρώ)

Στην περίπτωση της Eurobank, το κλειδί για την τελευταία άνοδο ήταν η παραμονή υψηλότερα των 0,46 – 0,47 ευρώ (κλείσιμο χθες 0,57 ευρώ). Με βάση αυτήν την παραμονή, η διαγραμματική εικόνα θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και η μετοχή να κινηθεί προς τα επίπεδα των 0,73 – 0,74 ευρώ, όπου βρίσκονται οι επόμενες ισχυρές αντιστάσεις.  

---------------------

Φυσικά τονίζεται ότι όλα τα παραπάνω και οι αναφορές για βελτίωση της εικόνας, αναφέρονται αυστηρώς στα της τεχνικής ανάλυσης. Και το λέμε αυτό, γιατί στην οποιαδήποτε στιγμή που το κλίμα στο Χ.Α. επιδεινωθεί και πάλι (λόγω του πλήθους των ανοιχτών ζητημάτων που υπάρχουν), θα μπορούσε και πάλι να χαθεί ο έλεγχος, με κατακόρυφη πτώση των τραπεζικών αξιών. Και μόνο τα πρόσφατα χαμηλά τα λένε όλα.

 

 

«Αν δε μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε»

 

 

Ένα σύντομο σχόλιο θα κάνουμε για τον κ. Α. Τσίπρα, με αφορμή την τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου.

 

Αυτό που κρατήσαμε ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό έκανε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η χώρα κινδυνεύει να γίνει μια «αποθήκη ψυχών», με τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών. Εμείς απλά θυμίζουμε τη ρητορική των ανοιχτών συνόρων.

 

Έχουμε λοιπόν και λέμε! Ο κ. Τσίπρας μας έχει πει αρκετές φορές ότι έκανε λάθος, στην πρώτη κυβέρνηση Σύριζα, στην επιλογή των προσώπων (κυρίως του κ. Βαρουφάκη, αλλά και άλλα όπως η κα Κωνσταντοπούλου). Επίσης, ο κ. Τσίπρας έχει παραδεχθεί ότι έκανε μεγάλη λάθη στις διαπραγματεύσεις με την τότε Τρόικα (πριν από περίπου ένα χρόνο) και φθάσαμε στο λάθος δημοψήφισμα και κυρίως τα capital controls. Τώρα ο Α. Τσίπρας μας είπε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος με το μεταναστευτικό, την ώρα που όλα δείχνουν ότι κάνει λάθος και στις νέες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και δεν κλείνει η διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα να σκοτώνει ότι έχει απομείνει στην πραγματική οικονομία.

 

Και το μεγάλο ερώτημα είναι. Τι μπορεί να κάνει σωστά αυτή η κυβέρνηση; Και κακά τα ψέματα κ. Τσίπρα. Αν δε μπορείτε να κυβερνήσετε … ας παραιτηθείτε. Γιατί απλά η χώρα καταστρέφεται  και σε 6 μήνες, σε μια επόμενη συνέντευξη, θα λέτε πάλι ότι κάνετε λάθος. Αλλά τότε θα είναι εξαιρετικά αργά.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....