Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Κάπου εδώ η αντίδραση τελειώνει & Χρειάζονται πραγματικά θετικές ειδήσεις …

00:01 - 03/03/16

 

Με βοήθεια και από του πολύ καλού κλίμα στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες εβδομάδες (καθοριστικό αυτό) και με την πρώτη προτεραιότητα σε αυτή τη φάση να είναι η παραμονή υψηλότερα των 520 μονάδων (μετά τη χθεσινή άνοδο), η προσοχή πλέον στρέφεται στις καθοριστικές αντιστάσεις στα επίπεδα των 550 - 560 μονάδων, με το χθεσινό κλείσιμο να είναι οι 535,78 μονάδες και το υψηλό ημέρας να είναι οι 545,72 μονάδες.

 

Η σημασία των εν λόγω επιπέδων (550 – 560 μονάδων) είναι μεγάλη και σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι αυτό που λέγεται αντίδραση από τα χαμηλά ολοκληρώθηκε και πλέον η προσοχή στρέφεται στην ειδησεογραφία. Αν δει κανείς τη βύθιση την οποία είχε υποστεί η αγοράς μας και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές, θα λέγαμε ότι η τελευταία αντίδραση, αν και σίγουρα πολύ μεγάλη, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί υπερβολική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τώρα, οι τραπεζικές μετοχές απέχουν από τις τιμές των ΑΜΚ (οι οποίες έχουν γίνει μόλις πριν από 3 μήνες) 30, 40 ακόμη και 50%.  

 

Θυμίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίστοιχες δύσκολες περιόδους, είχαμε ετησίων τουλάχιστον 5-6 ανάλογες μεγάλες αντιδράσεις, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε νευρικό κλονισμό και το μεγάλο ερώτημα να είναι αν σε αυτή την αντίδραση μπαίνουμε μέσα …. Κτλ ….

 

Κάτι αντίστοιχο λοιπόν θα λέγαμε ότι συνέβη και αυτή τη φορά. Η αγορά μετά από μια μεγάλη βύθιση, με τη βοήθεια και του εξαιρετικά καλού κλίματος στις διεθνείς αγορές, γύρισε και πλέον αυτό που λέγεται αντίδραση από τα χαμηλά ολοκληρώνεται, πέριξ των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 550 – 560 μονάδων (αν όχι εδώ που βρισκόμαστε). Προσοχή! Αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά τελείωσε η άνοδος και αρχίζει το κάτω. Αλλά ότι από εδώ και πέρα, για καλύτερες ημέρες στο Χ.Α. και κίνηση σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, απαιτούνται πραγματικά θετικές ειδήσεις από τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν και κυρίως το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.  

 

Ευχόμαστε λοιπόν να υπάρξουν οι θετικές αυτές ειδήσεις που θα δώσουν ώθηση στην αγορά μας, έτσι ώστε να μιλήσουμε για ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης (όχι μόνο στο Χ.Α., αλλά και γενικά στη χώρα). Βέβαια τα ανοιχτά μέτωπα είναι πάρα πολλά και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....