Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Διαπραγματεύσεις: Δεν πάμε για συμφωνία ….. Αλλά για το μεγάλο «μπάλωμα»

00:01 - 04/03/16

 

Με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς να είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα για το πώς θα κινηθεί το Χ.Α. …. αισιοδοξία επικρατεί σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η λύση και θα κλείσει η διαπραγμάτευση … Ποιά είναι η άποψη μας; Ότι αν πιστεύουμε ότι πάμε για μια συνολική συμφωνία, απλά κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

 

Όλα δείχνουν ότι θα συμβεί αυτό το οποίο είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή στο GFF.

Αρχικά να θυμίσουμε ότι ήδη φθάσαμε στο Μάρτιο, η χώρα σέρνεται, τα χρήματα τελειώνουν (αυτό να μην το παραβλέπει κανείς) και η κυβέρνηση, εδώ και μήνες, δεν έχει φέρει στη βουλή ούτε ένα νομοσχέδιο για ψήφιση. Η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις δεν έχει ανοίξει (όπως διαφήμιζαν ότι θα συμβεί από τις αρχές Φεβρουαρίου), ο τζίρος στον ιδιωτικό τομέα μειώνεται συνεχώς, η χώρα γεμίζει μετανάστες και ο Α. Τσίπρας διορίζει συμβούλους, σε θέματα, μάλιστα, στρατηγικού σχεδιασμού, σερβιτόρους (αυτό το τελευταίο για να ρίξουμε και το καρφί μας) !!!

 «Anyway» ……  Όλα δείχνουν ότι και λόγω του μεταναστευτικού, μια προσωρινή λύση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης θα βρεθεί. Αλλά σίγουρα αυτή δε θα είναι το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Και σίγουρα αυτή δεν θα είναι καλή για τη χώρα μας, κάτι το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα φανεί σύντομα.

 

Η λύση θα είναι ένα «μπάλωμα», με κλείσιμο κάποιων από τα σημαντικά θέματα στους επόμενους δύο μήνες, μερικές εκταμιεύσεις χρημάτων (στα πλαίσια των γνωστών μας δανείων γέφυρα) και μεταφορά των ανοιχτών ζητημάτων το προσεχές διάστημα, σε μια διαπραγμάτευση η οποία θα κρατήσει αρκετούς μήνες.

 

Με απλά λόγια. Όλα δείχνουν ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα κρατήσει ακόμη και μέχρι το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο (δεν αποκλείουμε στο ενδιάμεσο να έχουμε πολιτική κρίση), με τμηματικές καταβολές δόσεων, την πραγματική - ιδιωτική οικονομία να «φυτοζωεί» και τη ρευστότητα στο σύστημα να μειώνεται όλο και περισσότερο (με κίνδυνο κάποια στιγμή να βιώσουμε μια γενικευμένη στάση πληρωμών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – δεν κρύβουμε ότι πολύ το φοβόμαστε αυτό). 

 

Κλείνοντας θα επαναλάβουμε κάτι. Ότι εδώ και χρόνια δεν έχουμε καταλάβει ως έλληνες πολίτες το πιο βασικό. Ότι αυτά που μας λένε να κάνουμε οι ξένοι (τα περισσότερα, γιατί σίγουρα έχουν γίνει μεγάλα λάθη), δε μας τα λένε για να μας τιμωρήσουν & τώρα λόγω μεταναστευτικού ελπίζουμε να μας τη «χαρίσουν». Ότι καθυστερούμε να κάνουμε, απλά θα τα κάνουμε κάποια μελλοντική στιγμή. Γιατί αλλιώς δε γίνεται. Αλλιώς δε βγαίνουν τα νούμερα.

 

Και επειδή θα έχουμε καθυστερήσει, ο λογαριασμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.  Όπως δηλαδή συμβαίνει εδώ και χρόνια και συνέβη και με το παραπάνω τον τελευταίο αυτόν ένα χρόνο της κυβέρνησης Τσίπρα.

 

Άντε καλό καλοκαίρι !!!!!

 

 

Marc Faber: Ένας βασικός λόγος για να επιστρέψουν και πάλι τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές…

 

 

Στις διεθνείς αγορές και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα λέγαμε ότι υπάρχει ένας βασικός λόγος να επιστρέψουν και πάλι τα σύννεφα το προσεχές διάστημα. Αυτός είναι οι προβλέψεις του «Mr Καταστροφή» Marc Faber ότι οι αγορές και η Wall Street θα κινηθούν έντονα ανοδικά κατά το προσεχές διάστημα. Όπως είπε ο Faber, η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου θα δώσει μια σημαντική ώθηση στα χρηματιστήρια, προβλέποντας βραχυπρόθεσμα μια μεγάλη άνοδο στις αγορές.  

Και για να γίνουμε λίγο κακοί τώρα! Εδώ και χρόνια ο Mr. «Doom-and-gloom» προβλέπει τη νέα Lehman Brothers και τη μεγάλη καταστροφή που έρχεται. Και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι αγορές κατέγραφαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Έτσι λοιπόν και πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε πώς τώρα που ο Faber προβλέπει άνοδο των αγορών (μια πρόβλεψη η οποία μάλιστα γίνεται μετά το τελευταίο ράλι), καλό θα είναι όλοι να είμαστε σε σχετική ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Marc Faber και η πρόβλεψη της καταστροφής

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....