Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Προσωπικά συνεχίζουμε να μην βλέπουμε εκλογές άμεσα …

00:01 - 03/10/16

 

Είναι εντυπωσιακό, αλλά με όποιον και αν μιλήσουμε, μας κάνει την ίδια ερώτηση. Πότε θα έχουμε εκλογές; Με σχεδόν όλους να θεωρούν θέμα χρόνο την πτώση της κυβέρνησης Σύριζα και την προσφυγή στις κάλπες.

 

Φυσικά και δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Αλλά προσωπικά και για πολλοστή φορά, θα επαναλάβουμε ότι δε βλέπουμε το λόγο γιατί η κυβέρνηση να πάει τώρα σε εκλογές.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Η κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα κλείσει την β΄ υποδόση της πρώτης αξιολόγησης.

Όσον αφορά την δεύτερη αξιολόγηση, ακόμη και αν οι διαπραγματεύσεις κρατήσουν (πράγμα και το πιο πιθανό – αν και όπως έχουμε γράψει είναι κλειδί για την βελτίωση του κλίματος στην ελληνική οικονομία το άμεσο κλείσιμο της), δεν υπάρχει πίεση χρόνου (θέμα ρευστότητας δηλαδή), σχεδόν μέχρι το Α΄τρίμηνο του 2017.

Ο στόχος για το φετινό προϋπολογισμό επιτυγχάνεται και μάλιστα άνετα. Όσον αφορά το στόχο του 2017, τουλάχιστον μέχρι το Α΄εξάμηνο του 2017 είναι πολύ νωρίς να τεθεί θέμα ….

Τώρα όσον αφορά το περιβόητο ζήτημα του κόφτη και όποιος πραγματικά διαβάσει τα όσα προβλέπονται (ελάχιστοι από αυτούς που γράφουν για το ζήτημα το έχουν κάνει), διαπιστώνει ότι μέχρι περίπου τα μέσα του 2017 (και ακόμη περισσότερο - ουσιαστικά για όλο το 2017) δεν υπάρχει ζήτημα ενεργοποίησης του.

Και τέλος και παρά τη μικρή κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει μια εντυπωσιακή συνοχή, με “stand by” πάντα και το Β. Λεβέντη, αν και ο ίδιος συνεχίζει να λέει ότι δε μπαίνει στην κυβέρνηση.

Λαμβάνοντας λοιπόν κανείς υπόψη όλα τα παραπάνω, καταλήγει στο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές τώρα και τουλάχιστον μέχρι το β΄εξάμηνο του 2017. Κατά την άποψη μας, το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρας να πετάξει την «μπάλα στην εξέδρα» το Σεπτέμβριο του 2017, χωρίς πάλι τίποτα να είναι σίγουρο.

 

 

Τράπεζες: Οι αποδόσεις από 01/01 ….

 

 

Σε ένα αρκετά σύντομο σχόλιο και μια που την Παρασκευή κλείσαμε το 9μηνο, πάμε να δούμε την πορεία των τραπεζικών μετοχών από την αρχή του χρόνου, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες της τάξης του 46,66%, την ώρα που οι απώλειες του ΓΔ είναι της τάξης του 10,43%.

Ειδικότερα ……

Alpha Bank: -40,56%

ΕΤΕ: -46,36%

Eurobank: -51,15%

Τράπεζα Πειραιώς: -51,80%

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....