Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FTSE 25: Αρχίζουμε να μιλάμε και πάλι για επιδείνωση και αυτό δεν είναι καλό … Ανάγκη αντίδρασης…

00:01 - 03/11/16

 

Αν και τελευταία μικρή διόρθωση της αγοράς, μετά την προσέγγιση των 590 – 600 μονάδων (τεράστιας σημασίας αντιστάσεις) μόνο έκπληξη δε μας προκαλεί (για την ακρίβεια ήταν το πιθανότερο σενάριο), εντούτοις κάθε τέτοια κίνηση, με δεδομένη και την επιβάρυνση που προκαλεί στα διαγράμματα, φοβίζει μήπως το γύρισμα αυτό λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις (υπάρχουν πάντα και οι έκτακτοι λόγοι όπως οι διεθνείς εξελίξεις).

 

Πέραν λοιπόν του τραπεζικού δείκτη στον οποίο είχαμε αναφερθεί χθες, ανησυχία προκαλεί η εικόνα του FTSE 25, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε συνολική ανησυχία για την αγορά.

Την Τετάρτη ο δείκτης έκλεισε χθες στις 1.531,37 μονάδες (-0,23%), με μια ανάγκη άμεσης επιστροφής υψηλότερα των 1.540 – 1.550 μονάδων. Όσο ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα αυτών των επιπέδων, τόσο επιβαρύνεται η διαγραμματική εικόνα, με κίνδυνο να έχουμε ανά πάσα στιγμή ένα νέο κύκλο πτώσης, με τις επόμενες σημαντικές στηρίξεις στις 1.510 - 1.520 μονάδες. Να κρατήσει κανείς ότι το σενάριο της οριστικής απώλειας και των τελευταίων αυτών στηρίξεων θα ήταν εξαιρετικά αρνητικό για την αγορά (δε βλέπουμε πάντως ότι συντρέχει ο λόγος για ένα τόσο αρνητικό σενάριο, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή), αφού τότε θα μιλήσουμε για πλήρη επιδείνωση της συνολικής τεχνικής εικόνας του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κλείνοντας απλά να θυμίσουμε ότι και με βάση την επιστροφή υψηλότερα των 1.550 μονάδων, το μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για το δείκτη αλλά και την αγορά είναι γνωστό εδώ και καιρό. Αυτό είναι η διάσπαση των 1.570 – 1.580 μονάδων, μια κίνηση κομβικής σημασία για ολόκληρη την αγορά, αφού με αυτά τα επίπεδα συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση του Χ.Α.

FTSE 25

 

ΓΔ

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....