Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

«Το ότι η αγορά πήγε μέχρι τις 550 – 560 μονάδες και γύρισε ….. είναι ότι το χειρότερο» …

00:01 - 04/02/16

 

Με μεγάλη αγωνία θα περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις, μετά και τη χθεσινή μεγάλη πτώση της τάξης του 4%.

 

Αυτό όμως που είναι το πλέον ανησυχητικό είναι ότι αυτή η διόρθωση της αγοράς, ήλθε μετά την προσέγγιση των γνωστών κρίσιμων αντιστάσεων στις 550 – 560 μονάδες, στις οποίες είχε κλείσει η αγορά τις προηγούμενες 4 συνεδριάσεις. 

Έτσι, αν τις επόμενες ημέρες δεν έχουμε εκ νέου ένα γύρισμα σε αυτά τα επίπεδα (αν όχι υψηλότερα), θα είναι η χειρότερη δυνατή ένδειξη για τη βραχυπρόθεσμη-μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς και σημάδι ότι η πρόσφατη προσπάθεια ανόδου ήταν απλά και μόνο μια μικρή τεχνική αντίδραση (μέχρι τις αντιστάσεις) και η αγορά εισέρχεται σε ένα νέο κύκλο πιέσεων. Επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 520 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 529 μονάδες), ενώ απώλεια και αυτών των στηρίξεων θα έστελνε την αγορά χαμηλότερα των 500 μονάδων, με σημείο αναφοράς τα γνωστά επίπεδα των 470 μονάδων, χαμηλό Ιουνίου 2012 και ουσιαστικά χαμηλό 22 ετών.

Μια από τα ίδια και σε επιμέρους μετοχές

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την κίνηση του ΓΔ στα όρια ισχυρών αντιστάσεων και το γύρισμα που επακολούθησε, είχαμε και μια αντίστοιχη κίνηση σε αρκετές μετοχές του FTSE 25 (το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μετοχή της ΔΕΗ), οι οποίες αφού τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στα όρια ισχυρών αντιστάσεων, ήλθε η χθεσινή μεγάλη πτώση.  

Η πορεία της μετοχής της ΔΕΗ

 

Κρατάμε και το χθεσινό gap

Τέλος, κρατάμε και ότι σε βασικούς δείκτες και μετοχές, η χθεσινή πτώση συνδυάστηκε με το άνοιγμα ενός «gap», κάτι το οποίο προβληματίζει μήπως αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου πτώση, αν και σίγουρα ευχόμαστε τα συγκεκριμένα «χάσματα» να ανήκουν στην κατηγορία αυτών που κλείνουν σε μερικές ημέρες και η αγορά να αντιδράσει και να αποφύγει τα χειρότερα.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....