Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

H πιθανή σταδιακή συμφωνία & Το «βάλτωμα της οικονομίας» …

00:01 - 04/04/16

 

Με την όλη ιστορία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς να αρχίζει να γίνεται εκ νέου αρκετά κουραστική και αν θεωρητικά η ειδησεογραφία από αυτό το μέτωπο παραμένει θετική, αρχίζουμε και πάλι να πιστεύουμε (πρώτο το είχαμε αναφέρει αυτό το σενάριο πριν από μήνες) ότι η πιθανότητα μια σταδιακής συμφωνίας αυξάνεται, με φόντο και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τους διαλόγους των στελεχών του ΔΝΤ.

 

Δεν αποκλείουμε, λοιπόν, να έχουμε κατά τις επόμενες 3 με 6 εβδομάδες το κλείσιμο των περισσοτέρων θεμάτων (ασφαλιστικό και φορολογικό), με ανοιχτές όμως εκκρεμότητες σε κάποια από τα ζητήματα (κόκκινα δάνεια, ταμείο αποκρατικοποιήσεων), ζητήματα τα οποία θα κλείσουν τους επόμενους μήνες πιθανόν το φθινόπωρο.

Ανάμεσα σε άλλα τι σημαίνουν όλα αυτά;  Ότι για τώρα θα πρέπει να ξεχάσουμε την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος. Μια ρύθμιση όμως τους χρέους στην οποία έχει ποντάρει πάρα πολλά η κυβέρνηση. Τόσο στην προσπάθεια να μετριαστούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όσο και στην προσπάθεια να μετριαστούν οι αντιδράσεις στην κοινωνία στα επερχόμενα μέτρα.  

Πλήρης «βάλτωμα» στην οικονομία ....

Πέραν όμως του ζητήματος του χρέους, αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, τότε οι κίνδυνοι είναι ακόμη μεγαλύτεροι. Το χειρότερο είναι ότι στην πραγματική οικονομία θα πρέπει να αναμένεται το απόλυτο «βάλτωμα».  Η χώρα θα σέρνεται για ακόμη περισσότερους μήνες …… και η κατάσταση στην πραγματική οικονομία θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη …

Αν και επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά, εντούτοις βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαρροές για τους διαλόγους Τόμσεν – Βλεκουλέσκου, πολύ φοβόμαστε ότι το συνολικό κλείσιμο της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολο και οδηγούμαστε και πάλι σε μια παρατεταμένη διαπραγμάτευση, η οποία θα πάει ως το φθινόπωρο. Μάλιστα κάπου εκεί και μάλλον κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα μπορούσαμε να έχουμε πρόωρες εκλογές, με τη χώρα να σέρνεται και τα πράγματα για όλους να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο (με μείωση των πραγματικών εισοδημάτων).

 

 

Και τι σημαίνουν όλα αυτά για το Χ.Α.;

 

 

Και υπάρχει και ένα μεγάλο ερώτημα. Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για το χρηματιστήριο; Τι σημαίνει για το Χ.Α. μια παρατεταμένη διαπραγμάτευση; Απλά ένα «βάλτωμα» και στο χρηματιστήριο, όπως και στην οικονομία μας! Χωρίς να αποκλείεται μια σημαντική πτώση (κλειδί και η πορεία των διεθνών αγορών), το πιθανότερο είναι η αγορά μας να κινηθεί για αρκετό καιρό - μήνες μεταξύ ενός σχετικά στενού εύρους τιμών. Για παράδειγμα, ο ΓΔ θα μπορούσε να κινηθεί μεταξύ των ισχυρών στηρίξεων στις 520 και των ισχυρών αντιστάσεων στις 580 μονάδες. Μάλιστα, κατά το «βάλτωμα» αυτό της αγοράς, ο τζίρος είναι εξαιρετικά πιθανό να κατέβει κατακόρυφα, σε επίπεδα 30 με 40εκ ευρώ (αν όχι ακόμη χαμηλότερος), ότι χειρότερο δηλαδή για το δοκιμαζόμενο χρηματιστηριακό κλάδο (στην κατάσταση που βρίσκεται το μόνο που δε θέλει τώρα είναι ένας χαμηλός τζίρος για αρκετούς μήνες).   

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....