Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Συνεχίζονται οι εισηγήσεις για εκλογές

00:01 - 04/05/16

 

Αν και πιστεύουμε ότι στο τέλος ο Α. Τσίπρας δε θα επιλέξει τη λύση των πρόωρων εκλογών, εντούτοις και όπως είχαμε γράψει εδώ και εβδομάδες, θα σταθούμε και πάλι στις εισηγήσεις (οι οποίες μάλιστα εντείνονται) που φέρεται να δέχεται ο έλληνας πρωθυπουργός, από αρκετά στενούς του συνεργάτες, να μην κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές (σε νέες περιπέτειες θα λέγαμε εμείς).  

 

Όπως είχαμε γράψει, η λογική των πρόωρων εκλογών είναι απλή. Η κυβέρνηση να μην πάρει το «πολιτικό βάρος» και να «πετάξει το μπαλάκι» των μέτρων στην επόμενη κυβέρνηση. Αλλιώς όπως πιστεύουν αρκετοί, το μελλοντικό κόστος για την κυβέρνηση θα είναι τεράστιο. Μάλιστα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το «recovery» της χώρας να το πιστωθεί μια επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα έχει βρει μια σχεδόν καθαρή κατάσταση, αφού πρώτα θα έχει πάρει όλο το βάρος των μέτρων η κυβέρνηση Σύριζα.

 

Χωρίς εννοείται να αποκλείεται τίποτα, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δε θα επικρατήσει αυτή η λογική και η κυβέρνηση θα υπογράψει τη συμφωνία με τους θεσμούς, με το χρόνο της διεξαγωγής εκλογών να πηγαίνει για αργότερα και πιθανόν για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

 

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε το σχόλιο το οποίο είχαμε γράψει για το ίδιο θέμα πριν από περίπου 20 ημέρες:

 

Μέγαρο Μαξίμου: Εισηγήσεις για εκλογές (αν και προσωπικά δεν το βλέπουμε)…

 

Αν και προσωπικά δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε εκλογές τώρα, θα σταθούμε στις αξιόπιστες πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να πάει σε αιφνιδιαστικές εκλογές….

 

Τώρα το ερώτημα που υπάρχει είναι γιατί η κυβέρνηση να κάνει μια τέτοια κίνηση. Σύμφωνα με τους εισηγητές της άποψης, η κυβέρνηση θα αποδώσει την πτώση της στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και τις πρόωρες εκλογές ως αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση θα πετάξει το «μπαλάκι» της υπογραφής των μέτρων στην επόμενη κυβέρνηση.

Πάντα στη λογική αυτή. Ο Σύριζα θα ισχυριστεί ότι το πάλεψε, θα χάσει με μια διαφορά 3-5%, αλλά η επόμενη κυβέρνηση θα φορτωθεί τα επερχόμενα σκληρά μέτρα ….. Ο Σύριζα θα καταφέρει να κρατήσει μια διαχειρίσιμη διαφορά, ελπίζοντας ότι σε μια μεταγενέστερη χρονική στιγμή θα εκλεγεί και πάλι. Αν όμως περάσει τώρα όλα τα μέτρα, στις επόμενες εκλογές, οι οποίες μάλιστα θα μπορούσαν και σχετικά σύντομα, ο Σύριζα θα υποστεί μια πανωλεθρία, εν μέσω έντονων κοινωνικών αντιδράσεων. Με την κυβέρνηση να έχει πάρει όλο το βάρος των μέτρων, η διαφορά στις επόμενες εκλογές (για παράδειγμα το Α΄τρίμηνο του 2017) θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και το 10%, με την κυβέρνηση να έχει φορτωθεί όλα τα μέτρα και περίπου 2 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης.  

Άρα η λογική των πρόωρων εκλογών είναι απλή. Πάμε σε εκλογές τώρα. Χάνουμε με μια διαχειρίσιμη διαφορά, η επόμενη κυβέρνηση φορτώνεται τα μέτρα και εμείς (λέγοντας ότι το παλέψαμε) κάνουμε και πάλι αντιπολίτευση.

Το σχόλιο μας σε όλα αυτά τα μικροπολιτικά σκεπτικά … Για τη χώρα νοιάζεται κανείς; Φυσικά και όχι και για αυτό η χώρα πηγαίνει από τη μια πολιτική κρίση στην άλλη και θα περάσουν 20 χρόνια (όπως έγινε στην Αργεντινή) και θα μιλάμε ακόμη για την ελληνική κρίση …….

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....