Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ο Λαπαβίτσας ….. η συνέχεια & Ο πραγματικά «μάγκας»

00:01 - 04/09/15

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λαπαβίτσας το νέο κόμμα του κ. Λαφαζάνη θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών και θα απαιτήσει διαγραφή χρέους. Δηλαδή με απλά λόγια, λέει τα ίδια με αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Τσίπρας και ο Σύριζα πριν από λίγο καιρό, με αποτέλεσμα η χώρα να φθάσει εδώ που έφθασε.

 

Αυτό που ξέχασε να πει ο κ. Λαπαβίτσας είναι η συνέχεια της ιστορίας του …… Οι ευρωπαίοι, όπως φάνηκε και πρόσφατα, φυσικά και δεν δίνουν τίποτα, η ελλειμματική πια (πρωτογενώς) Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών και στο εσωτερικό. Η χώρα χρεοκοπεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ο κόσμος μένει απλήρωτος και το τραπεζικό σύστημα χρεοκοπεί (προσοχή: Αυτά δεν είναι καταστροφολογία – απλά η λογική σειρά – είναι κάτι σαν το 1+1=2).

Το χρέος μάλλον μετά από όλα αυτά μπορεί και να κουρευτεί, αφού πρώτα όμως και για περίπου 5 χρόνια έχουν πεθάνει ή μεταναστεύσει (αν και τα σύνορα θα είναι κλειστά) οι μισοί έλληνες. Φυσικά για κάποιον ο οποίος πληρώνεται από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου βρετανικές λίρες αυτό θα ήταν ιδανικό, αφού με ένα μισθό θα μπορούσε να περάσει καλά για περίπου 6 μήνες στην εξαθλιωμένη Ελλάδα (όχι φυσικά ότι ο κ. Λαπαβίτσας λέει τις απόψεις του για αυτό το λόγο).

Τι πραγματικά κάνει ο μάγκας!!!

Αρχικά θα τονίσουμε ότι όποιος πραγματικά είναι οικονομολόγος και σέβεται την επιστήμη του, ξέρει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το πρόβλημα χρέους. Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το χρέος, αλλά το πρόβλημα είναι το οικονομικό μοντέλο που ακολουθεί η χώρα εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Θα σας επαναλάβουμε σήμερα, αυτό που πραγματικά κάνει ο μάγκας. Αποφασίζεις να μεταρρυθμίσεις τη χώρα σου, βγάζεις ένα βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα (αυτό είναι η αρχή και το τέλος για τα πάντα), βάζεις τέλος – πάντα σε ένα βαθμό - στα κακώς κείμενα (όπως τώρα που όλοι διορίζουν κόσμο – ενώ η χώρα είναι χρεοκοπημένη) …….

Κάνεις όλα τα παραπάνω, τα οποία έτσι και αλλιώς γίνονται στις φυσιολογικές χώρες …… έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα (είχαν έλθει κάποια πριν από μερικούς μήνες), κλείνεις τα στόματα αρκετών ευρωπαίων και κυρίως φτιάχνεις τη χώρα σου ……. Και μετά από περίπου 1 χρόνο κάνεις τη μεγάλη κίνηση …. Φωνάζεις τους ξένους (αν αυτό χρειάζεται και δεν στο έχουν ρυθμίσει από μόνοι τους) και τους λες: «Εγώ έκανα όλα αυτά τα οποία έκανα. Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει και τώρα θέλω μείωση του χρέους». Μείωση του χρέους η οποία γίνεται με μεγάλη χρονική επιμήκυνση των δανείων και ένα «μορατόριουμ» για κάποιο χρόνο και όχι με λογικές Βενεζουέλας όπου ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους από την πείνα (και δεν έχουν ούτε χαρτί υγείας).  

Αυτό χρειάζεται να κάνει το πολιτικό σύστημα της χώρας που έχει όραμα για τη χώρα ….. να εμπνεύσει και τον κόσμο ….. Με επαναστατικές ηλιθιότητες ανθρώπων που έχουν αρκετά λεφτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού και που σίγουρα θα φύγουν από τη χώρα στα πρώτα δύσκολα, δεν πας μπροστά. Έτσι και αλλιώς πρόσφατα πήραμε μια ιδέα που φτάνει η χώρα ακολουθώντας τους ψευτο - επαναστάτες  ……..  (ξεκινάς σίγουρα με capital controls) …

 

 
 

 

Όπως προσφάτως είχαμε γράψει σε ένα σχόλιο μας η τελευταία διόρθωση της Wall Street θα μείνει στην ιστορία. Όχι φυσικά για το συνολικό μέγεθος της διόρθωσης (πάντα μέχρι στιγμής), αλλά γιατί από το 1976 και αθροιστικά για τον αριθμό των 5 συνεδριάσεων ήταν η 6η μεγαλύτερη διόρθωση, με απώλειες 10,5%. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, η μεγαλύτερη διόρθωση (σε επίπεδο 5 συνεχόμενων συνεδριάσεων) ήταν το 1987 και την περιβόητη «Μαύρη Δευτέρα» (“Black Monday”) με απώλειες 29,6%. Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη μεγάλη κρίση του 2008, οι απώλειες σε ορίζοντα 5 συνεδριάσεων ήταν 18,2%, φυσικά με τις συνολικές απώλειες να είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού έτσι και αλλιώς είχαμε ένα bear market.  

Σήμερα θα έχουμε ουσιαστικά τη συνέχεια του παραπάνω σχολίου. Δηλαδή πόσες ημέρες απαιτούνται από τις εν λόγω διορθώσεις για να ανακάμψει ο Dow στα πρότερα επίπεδα. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, της πτώσης του 1987 που ήταν και η μεγαλύτερη (-29,6%) απαιτήθηκαν 419 συνεδριάσεις. Βέβαια στην πενθήμερη πτώση του 2011 (-10,9% - μετά την υποβάθμιση της αμερικάνικης οικονομίας) απαιτήθηκαν μόλις περίπου 2,5 μήνες, 61 συνεδριάσεις για να κερδίσει η Wall Street το χαμένο έδαφος και να κινηθεί σταδιακά προς νέα υψηλά.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....