Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Συναγερμός να μη χαθούν οι διπλές στηρίξεις κυρίως του ΓΔ, αλλά και του FTSE 25

00:01 - 04/12/15

 

Αυστηρώς από άποψης τεχνικής ανάλυσης εξαιρετικά κρίσιμες κρίνονται οι επόμενες συνεδριάσεις, με το ΓΔ κυρίως, αλλά δευτερευόντως τον FTSE 25 να προσεγγίζουν πλέον επίπεδα τα οποία είχαμε θέσει ως στόχος, εδώ και αρκετές ημέρες, με φόντο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Αρχικά να θυμίσουμε ότι είχαμε προειδοποιήσει για τα προβλήματα της αγοράς κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέροντας και πάλι ότι αυτά είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Όπως είχαμε σημειώσει, αφενός η πτώση των τραπεζών μέχρι τις αναμενόμενα χαμηλές τιμές στις οποίες εκδίδονται οι νέες μετοχές και κυρίως τα προβλήματα ρευστότητας που προκαλούνται σε ολόκληρη την αγορά (κάτι απόλυτα φυσιολογικό όταν σηκώνονται περίπου 5-6 δις ευρώ – σε μια αγορά με τζίρους 30-40εκ ευρώ), οδήγησαν στην πρόσφατη, φυσιολογική, διόρθωση.

Το ενδιαφέρον λοιπόν στρέφεται στις καθοριστικές στηρίξεις των 600 – 610 μονάδων, οι οποίες ουσιαστικά πλέον έχουν προσεγγιστεί  (χθες κλείσιμο 617,39 μονάδες) και στις οποίες είχαμε γράψει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διόρθωση της αγοράς. Παράλληλα, κρατάμε ότι στα όρια των ισχυρών στηρίξεων των 180 – 182 μονάδων βρίσκεται πια και ο FTSE 25 (κλείσιμο 183,21 μονάδες), κάτι το οποίο καθιστά ακόμη πιο κρίσιμες τις επόμενες συνεδριάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, διπλή απώλεια των παραπάνω στηρίξεων θα ήταν ένα εξαιρετικά κακό νέο για τη μετέπειτα πορεία της αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση απώλειας των 600 – 610 μονάδων (με “confirmation”), τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν αρκετά πιο δύσκολα, με τις επόμενες (ισχυρές) στηρίξεις στα επίπεδα των 550 - 560 μονάδων και με κίνδυνο η αγορά να βρεθεί ακόμη και χαμηλότερα των 500 μονάδων, προς τις 470 – 480 μονάδες χαμηλά Ιουνίου 2012.

ΓΔ

FTSE 25

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....