Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Αυτά τα crossovers δίνουν κατά μέσο όρο μια άνοδο της τάξης του 20%

00:01 - 05/05/16

 

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση ότι εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς και να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, εντούτοις συνεχίζοντας τα όσα γράφαμε πριν από μερικές ημέρες και αυστηρά στη βάση της τεχνικής ανάλυσης, τα «crossovers» που καταγράφονται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του ΓΔ και του FTSE 25 είναι από τις πιο θετικές ειδήσεις.

 

Μάλιστα, προτού θυμίσουμε αυτά τα οποία γράψαμε, να προσθέσουμε και σήμερα ότι κατά μέσο όρο αυτή η τεχνική ένδειξη οδηγεί σε μια άνοδο της τάξης του 20% (πάντα σε πρώτη φάση – αφού μακροπρόθεσμα αυτή η κίνηση θεωρείται η βάση για αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική).  

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε το πρόσφατο σχόλιο το οποίο είχαμε γράψει:

ΓΔ – FTSE 25: Τα πρώτα crossovers στα εβδομαδιαία διαγράμματα..

Θα σταθούμε και σήμερα σε μερικά ακόμη θετικά νέα από την τεχνική ανάλυση των βασικών δεικτών.

Έτσι πέραν των όσων έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό, αναφορικά με τη βελτίωση που παρατηρείται στη συνολική διαγραμματική εικόνα της αγοράς, δε μπορούμε να μη σταθούμε στο ότι για πρώτη φορά, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, παρατηρούμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα («Weekly Chart») τόσο του ΓΔ όσο και του FTSE 25, τα πρώτα σημαντικά «crossover» μεταξύ των κινητών μέσων όρων (δηλαδή την κίνηση ενός κινητού μέσου όρου μικρότερης διάρκειας υψηλότερα του ΚΜΟ μεγαλύτερης διάρκειας). Και αν και σίγουρα τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, αυτή η κίνηση των ΚΜΟ, μαζί με τις υπόλοιπες τεχνικές ενδείξεις, δημιουργούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς μας, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

ΓΔ

 

FTSE 25

Έχοντας λοιπόν αυτές τις ενδείξεις, το κλειδί από εδώ και πέρα είναι η ομολογουμένως δύσκολη διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων των δύο δεικτών που έχουμε αναφέρει. Διάσπαση των 600 – 610 και 630 – 640 μονάδων του ΓΔ και 169 – 170 μονάδων του FTSE 25 (σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε πρόσφατα η άνοδος του δείκτη), μπορεί να οδηγήσει την αγορά μας σε ένα νέο ράλι, ακόμη, όπως έχουμε γράψει και στην αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική, μετά από ομολογουμένως πάρα πολύ καιρό.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....