Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Σημαντικό να αφήσει πίσω ο FTSE 25 τις 195 – 197 μονάδες (σε αυτά έκλεισε χθες)

00:01 - 06/10/15

 

Σε συνάρτηση με τα πρόσφατα σχόλια μας για το δείκτη FTSE 25, στον απόηχο της χθεσινής ανόδου και την ώρα που ο ΓΔ κινείται στα όρια των γνωστών πλέον 660 – 670 μονάδων, θα λέγαμε ότι ένα από τα κλειδιά για την πορεία αγοράς  σε αυτή τη φάση, είναι να καταφέρει o FTSE 25 να αφήσει πίσω τα καθοριστικά επίπεδα των 195 – 197 μονάδων (στα όρια των οποίων έκλεισε χθες, 195,93 μονάδες).

 

Αφήνοντας πίσω αυτά τα επίπεδα ο δείκτης θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επίπεδα 215 - 220 μονάδων, κάτι το οποίο σημαίνει περιθώρια για το δείκτη και κατ’ επέκταση για την αγορά περίπου 10 με 12%. Μάλιστα, δε θα αποκλείαμε αυτή η κίνηση να συμβεί και κάπως βίαια (έντονη βραχυπρόθεσμη άνοδος). Με το δείκτη, λοιπόν, να βρίσκεται και πάλι στα όρια πολύ σημαντικών επιπέδων, πολύ ενδιαφέρουσες θα είναι τόσο η σημερινή όσο και οι επόμενες συνεδριάσεις.

 

 
 

 

Ανακούφιση επικράτησε και τη Δευτέρα στη Wall Street (ο S&P 500 τις τελευταίες συνεδριάσεις είχε το καλύτερο ανοδικό σερί για το 2015), αν και τα σύννεφα, ειδικά μετά και από ένα πολύ κακό 3ο τρίμηνο (το χειρότερο από το 2011), παραμένουν τόσο πάνω από την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά όσο και γενικά τις διεθνείς αγορές. Πάντως, την ώρα που αρκετοί μιλάνε για το ενδεχόμενο συνέχιση της διόρθωσης των αγορών, αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν αρκετές ομοιότητες του σήμερα με το 2011. Ποιό είναι το κοινό; Ότι όπως και σήμερα έτσι και το 2011 η απαισιοδοξία (ή πανικός αν θέλει να το πει κανείς – σύμφωνα και με συγκεκριμένα στοιχεία μέτρησης) χτυπάει κόκκινο. Στη βάση αυτής της αντίληψης, το 2011 η αγορά μετά από τη φάση του πανικού μπήκε σε ένα νέο ανοδικό trend, με το ερώτημα να είναι αν κάτι τέτοιο μπορεί να επαναληφθεί και αυτή τη φορά και ο τελευταίος αυτός πανικός να είναι απλά και μόνο μια (απολύτως φυσιολογική) διόρθωση στο πολυετές «bull market» και η αγορά να εισέλθει σύντομα σε μια νέα ανοδική τροχιά.  

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....