Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ο προάγγελος των προβλημάτων που έρχονται;

00:01 - 07/10/15

 

Δύο πράγματα τονίζουνε με νόημα οι ξένοι αξιωματούχοι, επισημάνσεις στις οποίες κρύβεται η φανερή τους ανησυχία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα μας τους επόμενους μήνες.

 

Αρχικά επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι η ελληνική πλευρά δε γίνεται να περνάει τα μέτρα του μνημονίου και την ίδια ώρα να μην πιστεύει το πρόγραμμα. Θυμίζουμε ότι ο Ντάισεμπλουμ και κυρίως η κα Λαγκάρντ έχουν πει κατά καιρούς ότι η επιτυχία του εγχειρήματος, συνδέεται με το να πιστέψει η ελληνική πλευρά το πρόγραμμα και να το κάνει δικό της (όπως έχουν πει χαρακτηριστικά). Σε διαφορετική περίπτωση και όπως είναι λογικό, το πρόγραμμα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτύχει. Είναι αυτό που λέει ο λαός: «γάμος με το ζόρι δε γίνεται».

Επίσης και με νόημα επισημαίνεται ότι δεν είναι αυτοί οι οποίοι είχαν ζητήσει δημοψήφισμα, πρόωρες εκλογές και σίγουρα δε φέρουν ευθύνη για αυτά τα οποία έχουν γίνει από τον Ιανουάριο μέχρι περίπου το Σεπτέμβριο. Και τα λένε αυτά γιατί όπως όλα δείχνουν υπάρχει ανησυχία ότι αν και η ελληνική πλευρά παίρνει πλέον όλα τα μέτρα που της ζητούνται, είναι πολύ δύσκολο να «ρολάρει» το ελληνικό πρόγραμμα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα μας και την ελληνική οικονομία. Σε γενικές γραμμές υπάρχει ανησυχία (την παρόμοια άποψη μας την έχουμε γράψει) ότι λόγω των όσων έχουν συμβεί, η ζημία που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία είναι τόσο μεγάλη, όπου το πρόγραμμα δύσκολα θα βγαίνει ….. Σε γενικές γραμμές, όλα συνηγορούν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες σύντομα να έχουμε μια επανάληψη των γνωστών παρατράγουδων, με μεγάλες πιθανές μέσα στους επόμενους μήνες και το 2016 η χώρα να φθάσει για ακόμη μια φορά στην άκρη του γκρεμού, με άγνωστο τι θα γίνει την επόμενη φορά (σχεδόν σίγουρα σε αυτό το σενάριο θα πυροδοτηθούν νέες πολιτικές εξελίξεις).

 

 
 

 

Για να ξεφύγουμε και λίγο από τα συνηθισμένα και για τους οπαδούς της διακράτησης, ως μια από τις πιο λάθος επενδυτικές κινήσεις όλων των εποχών θα μπορούσε να θεωρηθεί η παρακάτω ιστορία.

Το 2004, δηλαδή περίπου πριν από 11 χρόνια, ένα Fund με το όνομα Private Capital κατείχε το 5,4% της θρυλικής Apple. Η τότε αξία αυτού του ποσοστού ήταν μόλις 500εκ δολάρια. Ποια είναι η αξία αυτού του 5,4% της Apple σήμερα;  35δις δολάρια!!!!!! Ποιο είναι το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα; Ότι το 2004 οι ιθύνοντες του Private Capital αποφάσισαν να πουλήσουν το 5,4% της Apple για 500εκ δολάρια. Με απλά λόγια πούλησαν κάτι 500εκ δολάρια, με τα διαφυγόντα κέρδη στα 11 αυτά χρόνια να είναι το απίστευτο ποσό των 34,5δις δολάρια.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....