Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Με τη ρευστότητα τη θα γίνει;

00:01 - 08/04/16

 

Ψεύτες να βγούμε, όλα δείχνουν ότι επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο φοβόμασταν από την αρχή. Ότι ναι μεν δε θα έχουμε ρήξη της κυβέρνησης με τους θεσμούς!

 

Αλλά οι επόμενοι μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι (και πιθανόν και πολύ βαρετοί για το Χ.Α. – χαμηλός τζίρος), με μια διαπραγμάτευση με τους θεσμούς η οποία ουσιαστικά έχει ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες και θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη, με σταδιακή συμφωνία σε μερικά θέματα και αρκετά άλλα να μένουν σε εκκρεμότητα και να πηγαίνουν στις επόμενες αξιολογήσεις.

 

Ξέρετε ποιό είναι το χειρότερο; Ότι λόγω της πολυπλοκότητας της συμφωνίας οι εκταμιεύσεις των δόσεων θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε και πάλι τη γνωστή συζήτηση,  αν φθάνουν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις, ακόμη και τη συζήτηση πότε χρεοκοπεί η Ελλάδα (δειλά – δειλά ξεκίνησε χθες με τα σχόλια εφημερίδων, αλλά και διεθνών οίκων).

Ναι μεν πιστεύουμε ότι δε θα γίνει τίποτα από όλα αυτά και θα έχουμε τα γνωστά δάνεια γέφυρα και πιθανόν τις μετακυλήσεις ομολόγων της ΕΚΤ (για κάποιους μήνες), αλλά δυστυχώς όλη αυτή συζήτηση θα στεγνώσει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία. Στη χώρα επί της ουσίας δε θα προχωράει τίποτα και όλα θα είναι βαλτωμένα. Θα περάσουν μήνες, η πραγματική ελληνική οικονομία θα «βολοδέρνει» και θα περιμένουμε το φθινόπωρο και πιθανόν το Α΄ τρίμηνο του 2017 για να πάμε σε εκλογές. Μια νέα κυβέρνηση θα αναλάβει να υλοποιήσει τα ανοιχτά μέτωπα τα οποία θα έχει αφήσει η κυβέρνηση Σύριζα … και η ζωή συνεχίζεται, όπως ουσιαστικά συμβαίνει εδώ και χρόνια (κυρίως τον τελευταίο καιρό με την κυβέρνηση Σύριζα). 

 Και ανάμεσα σε όλα, όλη αυτή η περίοδος αβεβαιότητας κρύβει τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου αύξησης των κόκκινων δανείων στις τράπεζες, με ανάγκη νέας (μεγάλης) ανακεφαλαιοποίησης στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

 

 

«Welcome στον κακό Καπιταλισμό»

 

 

Για να ξεφύγουμε και λίγο από την εσωτερική ειδησεογραφία-μιζέρια …. Όπως λοιπόν προσφάτως είχε γράψει σε σχόλιο της μια επενδυτική τράπεζα: “Oι εργαζόμενοι λαμβάνουν τις χαμηλότερες αποδοχές ως προς το ΑΕΠ στην ιστορία, ενώ την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη προ φόρων ως προς το ΑΕΠ στην ιστορία”.

 

Πώς το λένε αυτό.

 

«Welcome στον κακό καπιταλισμό» .. ο οποίος όλα δείχνουν έχει αρχίσει να βάζει σε πραγματικά μεγάλες περιπέτειες τον πλανήτη (για αυτό και η άνοδος των ακραίων πολιτικών σχημάτων σε όλο τον κόσμο) …..  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....