Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τα προβλήματα στην αγορά που θα συνεχιστούν & Η απαραίτητη υπομονή που πρέπει να δείξουν οι μικρό- επενδυτές

00:01 - 09/11/15

 

Ξεκινώντας με ένα γενικό σχόλιο για το χρηματιστήριο, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις επόμενες στηρίξεις του ΓΔ (660 – 670 μονάδες) και του FTSE 25 (199 – 200 μονάδες), προσωπικά θεωρούμε ως το πιθανότερο σενάριο ότι τα προβλήματα στην αγορά μας θα συνεχιστούν.

 

Λίγο η αβεβαιότητα που δημιουργούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και κυρίως οι επιπτώσεις από τις ΑΜΚ και τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργούνται, συνηγορούν στη συνέχιση των προβλημάτων στο ελληνικό χρηματιστήριο.  Και όπως έχουμε γράψει εξαιρετικά αρκετές φορές … Όταν από μια αγορά που κάνει ημερήσιους τζίρους 40εκ ευρώ σηκώνονται από τους ιδιώτες επενδυτές περίπου 5, 6 ή και 7δις ευρώ, τότε είναι παράλογο να μην περιμένουμε προβλήματα σε αυτήν την αγορά.

Μικροί επενδυτές και υπομονή

Τώρα όσον αφορά τους μικρούς επενδυτές και τις ΑΜΚ, θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι είναι υπομονή και να αφήσουν το παιχνίδι στους ξένους επενδυτές και τα hedge funds. Πάνω από όλα, να περιμένουν να δουν που θα κλειδώσουν οι τιμές των ΑΜΚ, να γίνουν τα reverse splits και μετά να αξιολογήσουν όλες τις παραμέτρους και να μπουν ή όχι στις τραπεζικές μετοχές. Επίσης, θα επαναλάβουμε ότι στις τιμές των ΑΜΚ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρεθούν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών μετά τις ΑΜΚ (μπορεί και οριακά χαμηλότερα).  

 

 

Υπερβολική αισιοδοξία

 

 

Και τα γράφουμε όλα τα παραπάνω, γιατί με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια υπερβολική αισιοδοξία για την πορεία των τραπεζικών μετοχών. Είναι εντυπωσιακό πόσο συχνά ακούει κανείς τη φράση, θα βγουν τρελά λεφτά από τις τραπεζικές μετοχές, λες και κάποιος χαρίζει χρήματα στο ελληνικό χρηματιστήριο ή δεν είναι γνωστά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην περίπτωση των τραπεζικών μετοχών που έχουν χαθεί δις ευρώ (για την ακρίβεια όσοι επενδυτές έχουν ασχοληθεί με αυτές έχουν καταστραφεί).

Ποιά είναι η άποψη μας; Ότι φυσικά μπορούν να βγουν χρήματα από τις τραπεζικές μετοχές, όπως και από ολόκληρο το χρηματιστήριο. Αλλά αρχικά δε θα πρέπει να παραβλέπει κανείς τον πληθωρισμό των νέων μετοχών που θα δημιουργηθούν στις τιμές των ΑΜΚ. Για την ακρίβεια περίπου 60 με 80% των μετόχων θα είναι οι νέοι μέτοχοι, οι οποίες θα έχουν κέρδος κάθε φορά που οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται υψηλότερα των τιμών των ΑΜΚ.

Πιστεύουμε ότι σχεδόν όλοι θέτουν το ζήτημα κάπως εσφαλμένα ….. Από το ελληνικό χρηματιστήριο και τις τραπεζικές μετοχές (οι οποίες θα είναι μετά τις ΑΜΚ και οι πιο δεικτοβαρείς) μπορούν να βγουν αρκετά χρήματα, αν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία πάνε καλά. Αυτό είναι η αρχή και το τέλος. Αν αυτό συμβεί, τότε από τις τραπεζικές μετοχές μπορούν να βγουν αποδόσεις ακόμη και 60 και 100%.

Αν όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά, όχι αρκετά χρήματα δε θα βγουν, όχι οι επενδυτές θα υποστούν μεγάλες ζημίες, αλλά και οι επενδυτές των τραπεζικών μετοχών θα καταστραφούν για ακόμη μια φορά, αφού την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση θα την καλύψει αποκλειστικά το ΤΧΣ, με την πλήρη κρατικοποίηση των τραπεζών και το πλήρη dilution των μετόχων.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....