Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Η ανάγκη επιστροφής υψηλότερα των 600 – 610 μονάδων & Οι επόμενες στηρίξεις …..

00:01 - 09/12/15

 

Σε άμεση συνάρτηση με τα προηγούμενα σχόλια μας και μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση (κυρίως λόγω των επερχόμενων αλλαγών των σταθμίσεων των δεικτών – προειδοποιούμε για αυτό εδώ και μήνες – όχι φυσικά ότι δεν υπάρχουν θέματα όσον αφορά την ελληνική οικονομία), αγωνία υπάρχει για την πορεία της αγοράς, με ανάγκη επιστροφής υψηλότερα των γνωστών επιπέδων των 600 – 610 μονάδων.

 

Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε γράψει, σε διαφορετική περίπτωση αναμένουμε ένα νέο κύκλο πτώσης, με επόμενο στόχο τις στηρίξεις στα επίπεδα των 550 – 560 μονάδων (αυτά τα επίπεδα είχε δει η αγορά στις 24/08-25/08). Συνεχίζοντας με ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, απώλεια και των τελευταίων αυτών στηρίξεων, θα μπορούσε, αυστηρά από άποψης τεχνικής ανάλυσης, να οδηγήσει την αγορά και χαμηλότερα των 500 μονάδων, προς τα επίπεδα των 470-480 μονάδων (ουσιαστικά μιλάμε για χαμηλά Ιουνίου).

Αφού πιάσαμε και την τεχνική ανάλυση της αγοράς, να σταθούμε και στον FTSE 25 και σε ένα άκρως ανησυχητικό γεγονός, αυτός της απώλειας των στηρίξεων στα επίπεδα των 180 – 181 μονάδων, μια απώλεια η οποία μπορεί να οδηγήσει το δείκτη στα επίπεδα των 162 – 164 μονάδων (συνδέεται σε ένα βαθμό με τα επίπεδα των 550 - 560 μονάδων του ΓΔ).

ΥΓ: Όσον αφορά και την τελευταία πτώση και γενικά την κακή εικόνα της αγοράς το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα επαναλάβουμε ότι η τελευταία πτώση της αγορά είναι σε πρώτη φάση καθαρά αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, του στεγνώματος της αγοράς (όσον αφορά τη ρευστότητα) και τώρα της αλλαγής των σταθμίσεων των δεικτών. Φυσικά και υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα στη χώρα και την ελληνική οικονομία, αλλά αυτό το βλέπουμε το προσεχές διάστημα…….

 

 

Μαντέψτε ποιό είναι το νέο ιστορικό υψηλό της ΕΤΕ….

 

 

Για όποιον δεν είχε διαβάσει το σχετικό σχόλιο το Σαββατοκύριακο, είναι  εντυπωσιακό, αλλά όπως απεικονίζεται και στο παρακάτω ιστορικό διάγραμμα της ΕΤΕ, λαμβάνοντας υπόψη και το τελευταίο reverse split της μετοχής (1 νέα για κάθε 15 παλαιές - μαζί φυσικά και όλες τις ΑΜΚ και τις εταιρικές πράξεις των τελευταίων ετών), το προσαρμοσμένο, νέο, ιστορικό υψηλό (Νοέμβριος του 2007) της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας είναι τα 2,700 δολάρια!!!!!

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....