Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης:  Θα προσπαθήσει για την «υπέρβαση» ….

00:01 - 10/10/16

 

Μετά και την προσπάθεια ανόδου της προηγούμενης εβδομάδας και το κλείσιμο της Παρασκευής στις 664,14 μονάδες, +2,07%, με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις. Και αν πάντα σε αυτήν την αγορά κρατάμε μικρό καλάθι, ελπίζουμε ότι ο τραπεζικός δείκτης θα καταφέρει σε αυτή τη φάση να κάνει μια πρώτη υπέρβαση, βάζοντας τις τραπεζικές μετοχές σε ένα περαιτέρω κύκλο ανόδου, κάτι το οποίο φυσικά και θα επηρεάσει συνολικά την αγορά.

 

Το μεγάλο λοιπόν ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 650 – 660 μονάδων (οριακά υψηλότερα των οποίων έκλεισε την Παρασκευή), κάτι το οποίο θα σημάνει και την οριστική διάσπαση τους. Μια τέτοια διάσπαση θα ήταν μια ουσιαστική θετική είδηση μετά από αρκετό καιρό, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της μέχρι τώρα αρνητικής – τεχνικής - εικόνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος θα τεθεί στα επίπεδα των 735 – 740 μονάδων, με πιθανότητες μάλιστα αυτή η περαιτέρω άνοδος (περίπου 11%) να γίνει και σχετικά βίαια (κάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο για τις ελληνικές τραπεζικές τράπεζες!!).

Εφόσον μιλάμε για αυτό το θετικό σενάριο …. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε εκείνα τα επίπεδα θα δοθεί μια νέα μάχη για διάσπαση, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 820 – 840 μονάδων και προοπτικές το ράλι να είναι ακόμη μεγαλύτερο ….

Και όπως είχαμε σε ένα πρόσφατο σχόλιο μας, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…..

 

 

Όλα έγιναν όπως αναμενόταν …..

 

 

Αναφορικά με όσα έγιναν στην τελευταία Σύνοδο του ΔΝΤ, τις διαφωνίες των ευρωπαίων με το ταμείο κτλ ….. Θα λέγαμε ότι σχεδόν όλα ήταν αναμενόμενα και στη βάση των όσων γράφουμε εδώ και αρκετούς μήνες …

Επαναλάβουμε λοιπόν πως πιστεύουμε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα  …

Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, παρά μόνο με το ρόλο συμβούλου (κάτι τέτοιο έγραφε χθες και δημοσίευμα του Reuters). Και όπως όλα δείχνουν αυτό θα συμβεί μέχρι το τα μέσα του 2018 όταν και κάπου τότε οι ευρωπαίοι θα πάρουν όλο το ελληνικό πρόβλημα πάνω τους.

Ο ESM θα εξαγοράσει τα δάνεια του ΔΝΤ, κάτι το οποίο θα σημάνει την οριστική του έξοδο του ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.

Τώρα όσον αφορά το χρέος! Σχεδόν αποκλείουμε μέχρι το 2018 (με μικρές πιθανότητες για το δεύτερο εξάμηνο του 2017) την οποιαδήποτε συνολική λύση. Μάλλον κάπου στο τέλος της φετινής χρονιάς ή το Α΄τρίμηνο του 2017 (αφού συνεχίζουμε να βλέπουμε καθυστερήσεις στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης) θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος (όπως έτσι και αλλιώς αναφέρονταν στη συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου). Όσον αφορά τη συνολική λύση, αυτή θα πάει για το 2018, μαζί με την έξοδο του ΔΝΤ και τη συνολική αναθεώρηση του προγράμματος (μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα).

Και προσοχή όλα τα παραπάνω δεν είναι ένα κακό σενάριο, αφού θεωρητικά όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι κάπου στο 2018 θα μπορούμε να πούμε ότι τυπικά έστω η ελληνική κρίση έχει τελειώσει.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....