Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Δεν είναι τόσο εύκολο να πάρει την πρώτη θέση ο Σύριζα

00:01 - 11/09/15

 

Χωρίς να επικαλεστούμε κρυφά γκάλοπ, πληροφορίες ή οτιδήποτε άλλο και με την απλή λογική, δεν κρύβουμε ότι θεωρούμε υπερβολική τη βεβαιότητα των περισσοτέρων ότι ο Σύριζα θα έλθει πρώτο κόμμα (κάτι το οποίο θεωρητικά παραμένει το πρώτο σενάριο).

 

Με απλά μαθηματικά και μετά τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους αυτούς 7 μήνες, δεν κρύβουμε ότι θα μας έκανε μεγάλη εντύπωση ο Α. Τσίπρας και ο Σύριζα να μη χάσουν σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ένα ποσοστό περίπου 8 με 10%, κάτι το οποίο θα έφερνε το Σύριζα σε ποσοστά περίπου 26 με 28% (καθιστώντας πιθανή μια εκλογική νίκη της ΝΔ).

Και ρισκάρουμε μια τέτοια εκτίμηση, γιατί μετά τα όσα έχουν γίνει, την ίδρυση του νέου κόμματος Λαφαζάνη, τη διάλυση του πολιτικού μηχανισμού του Σύριζα (εξαιρετικά σημαντικό αυτό και γενικά έχει περάσει στα «ψιλά» - μέχρι και ο κειμενογράφος του Α. Τσίπρα έφυγε από το κόμμα) και κυρίως την απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων από την κατάσταση της οικονομίας και το γεγονός ότι το κόμμα έγινε μνημονιακό …. δε μπορούμε να καταλάβουμε πώς ο Σύριζα θα μείνει στο 29-31% (όπως λένε τα περισσότερα γκάλοπ) χάνοντας μόνο 5 με 6% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Μάλιστα και όσο αυτό αν ακούγεται υπερβολικό, δεν αποκλείουμε το βράδυ των εκλογών, η πτώση των ποσοστών του Σύριζα να είναι η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς (προς το 23 - 24%), αφήνοντας με σχετική διαφορά δεύτερο το Σύριζα (πρώτη η ΝΔ με ένα ποσοστό περίπου 27-28%).  

 

 

Θα υπάρξει κυβέρνηση άλλα πόσο θα αντέξει; ……..

 

 

Συνεχίζοντας με τις πολιτικές εξελίξεις, θα εκφράσουμε την άποψη μας ότι όπως όλα δείχνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο τέλος θα έχουμε το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας (φάνηκε λίγο πολύ αυτό και στο debate). Ακόμη όμως και κυβέρνηση με Σύριζα – ΝΔ να έχουμε (δε το βλέπουμε, αλλά το ευχόμαστε), με την εικόνα που έχει το πολιτικό σύστημα της χώρας, κρατάμε τεράστιες επιφυλάξεις πόσο καιρό αυτή η κυβέρνηση θα αντέξει ….. Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μια από τα ίδια και προσφυγή της χώρας σε πρόωρες εκλογές, με τη χώρα να σέρνεται και την ελληνική οικονομία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.  

Κλείνοντας και για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε ότι αυτή μπορεί να είναι και η τελευταία ευκαιρία που έχει η χώρα μας για να σχηματίσει μι σοβαρή κυβέρνηση για τουλάχιστον δύο χρόνια. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο χρόνος τελειώνει επικίνδυνα, με τους ευρωπαίους να είναι στο όριο να πούνε “good bye” σε περίπτωση νέων παλινωδιών, με νέες εκλογές κτλ.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....