Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Με φόντο τις στηρίξεις της κινεζικής αγοράς και του πετρελαίου πιθανή μια αντίδραση των αγορών τις επόμενες ημέρες …….

00:01 - 12/01/16

 

Με την πορεία των διεθνών αγορών να είναι καθοριστικής σημασίας σε αυτή τη χρονική στιγμή (ειδικά για μια τόσο ρηχή αγορά όσο η δική μας) και αν πιστεύουμε ότι το 2016 (και ειδικά οι επόμενοι μήνες) κρύβουν μεγάλες δυσκολίες για τους επενδυτές, πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσαμε να έχουμε μια αντίδραση στις διεθνείς αγορές (με θετικές επιπτώσεις στην αγορά μας – πάντα βραχυπρόθεσμα).

 

Και κυρίως το λέμε αυτό, δεδομένου ότι η κινεζική αγορά (μετά το νέα χθεσινό -5%) και παράλληλα το πετρέλαιο βρίσκονται στα όρια καθοριστικών στηρίξεων.

 

Ειδικότερα, όπως είχαμε γράψει πριν από μόλις μερικές ημέρες, στην περίπτωση της Κίνας (του Shanghai Composite Index), στα επίπεδα των 2.950  - 3.000 μονάδων (όπου και ουσιαστικά έκλεισε χθες), υπάρχουν καθοριστικές στηρίξεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν. Με δεδομένη, λοιπόν, την προσέγγιση αυτών των επιπέδων, κρίνεται εξαιρετικά πιθανή μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση. Βέβαια παρά αυτήν την πιθανότητα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, θυμίζουμε ότι απώλεια αυτών των στηρίξεων, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους να δούμε τον εν λόγω δείκτη (πιθανόν και με βίαιο τρόπο) στα επίπεδα των 1.900 – 2.000 μονάδων. Δηλαδή μια περαιτέρω πτώση περίπου  30-35% από τα τρέχοντα επίπεδα. Και φυσικά αυτό, όλα δείχνουν ότι θα οδηγούσε σε ένα πανικό στις παγκόσμιες αγορές.  

 

 

Πετρέλαιο

 

Όσον αφορά το πετρέλαιο, βρίσκεται στα όρια των 32-33 δολάρια, τα οποία επίπεδα σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν οριστικά. Οριστική απώλεια αυτών των στηρίξεων (αν και εδώ πιστεύουμε ότι βραχυπρόθεσμα θα υπάρξει μια αντίδραση), μπορεί με άνεση να οδηγήσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», σε επίπεδα περίπου 24 – 25 δολαρίων, με κίνδυνο να δούμε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, τα περιβόητα 20-21 δολάρια.

 

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές είναι εξαιρετικά οριακή, αν και επαναλαμβάνουμε ότι βραχυπρόθεσμα σε αυτά τα επίπεδα μια αντίδραση των διεθνών αγορών είναι εξαιρετικά πιθανή.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....