Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Επαναλαμβάνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για τις διεθνείς αγορές …

00:01 - 12/02/16

 

Στα πλαίσια των πρόσφατων σχολίων μας για την πορεία των διεθνών αγορών και όπως είχαμε αναλύσει και πρόσφατα, σήμερα θα επαναδιατυπώσουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει για τον S&P 500 και τον DAX τους πρώτους μακροπρόθεσμους στόχους, στο εξαιρετικά αρνητικό σενάριο του “Bear Market”, στο οποίο πιστεύουμε, όπως έχουμε γράψει τον τελευταίο καιρό ότι βρίσκονται οι διεθνείς αγορές (φυσικά εννοείται ότι θα υπάρχουν και οι αντιδράσεις μέχρι οι αγορές να πάνε σε αυτούς τους στόχους).

 

Με τις ίδιες λοιπόν μεθόδους με τις οποίες είχαμε θέσει (τα προηγούμενα χρόνια) ως στόχους (στο “Bull Market”) τα επίπεδα των 2.100 – 2.150 μονάδων για τον S&P 500 και τα επίπεδα των 11.500 – 12.000 μονάδες στον DAX, θα θυμίσουμε τους αντίστοιχους στόχους που έχουμε θέσει για τους δύο δείκτες.

S&P 500

Στην περίπτωση λοιπόν του S&P 500, ο μεγάλος μακροπρόθεσμος στόχος για το δείκτη τίθεται στα επίπεδα των 1.210 – 1.230 μονάδων. Τι σημαίνει αυτό; Μια περαιτέρω πτώση περίπου 34% από τα τρέχοντα επίπεδα και μια πτώση περίπου 45-50% από τα ιστορικά υψηλά του δείκτη, που είχαν καταγραφεί κατά το 2015.

DAX

Στην περίπτωση του DAX, ο αντίστοιχος στόχος, στο εξαιρετικά αρνητικό σενάριο, τίθεται στα επίπεδα των 6.800 – 6.900 μονάδων. Επίσης, τι σημαίνει αυτό; Μια πτώση του βασικού γερμανικού δείκτη κατά περίπου 22% από τα τρέχοντα επίπεδα και κατά περίπου 50-55% από το ιστορικό υψηλό του περσινού Απριλίου.

ΥΓ: Φυσικά εννοείται ότι στο ενδιάμεσο υπάρχουν και άλλες ισχυρές στηρίξεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του DAX, τα επίπεδα των 7.950 – 8.000 μονάδων.

 

 

Στα 6τρις ευρώ ήδη οι απώλειες στις διεθνείς αγορές από την 01/01

 

 

Με τα δεδομένα μέχρι τη Δευτέρα που μας πέρασε (έχουν μεσολαβήσει και νέα χαμηλά), στα 6τρις ευρώ είναι ήδη οι απώλειες που καταγράφονται στις διεθνείς αγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική παγκόσμια κεφαλαιοποίηση έχει μειωθεί από τα περίπου 65τρις δολάρια στις αρχές του 2016, στα 59τρις δολάρια.  

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....