Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Ποιό είναι το επίπεδο πάνω από το οποίο θα μιλούσαμε για αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική;

00:01 - 12/05/16

 

Με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη μάχη του ΓΔ με τις μακροπρόθεσμες αντιστάσεις των 630 – 635 μονάδων και του FTSE 25 με τις 178 – 179 μονάδες και τονίζοντας και σήμερα ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς συνεχίζει να βελτιώνεται, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα πάνω από ποιά επίπεδα τιμών συντελείται η αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική (μιλώντας πάντα αυστηρά από άποψης τεχνικής ανάλυσης).  

 

Εφόσον λοιπόν οι δύο δείκτες ΓΔ (στις 630 – 635 μονάδες) και ο FTSE 25 (178 – 179 μονάδες) διασπάσουν τις τρέχουσες πολύ ισχυρές αντιστάσεις, τότε ο επόμενος στόχος για το ΓΔ θα είναι τα επίπεδα των 680 – 700 μονάδων. Αυτές, λοιπόν, είναι οι σημαντικότερες αντιστάσεις, η διάσπαση των οποίων θα μας έκανε να μιλήσουμε για ουσιαστική αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε θετική (μετά από περίπου 3,5 χρόνια).

----------------------

Διευκρινίζουμε ότι μιλάμε αυστηρώς από άποψη τεχνικής ανάλυσης και με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή..

 

 

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η σειρά ….

 

 

Εξόχως ενδιαφέρον θα χαρακτηρίζαμε το χθεσινό δημοσίευμα της Welt, σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο ESM να εξαγοράσει μέρος του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ. Αν και αυτό μάλλον δε θα γίνει τώρα, πιστεύουμε ότι τελικά σε κάποια στιγμή θα συμβεί. Για την ακρίβεια πιστεύουμε ότι τα πράγματα στο ελληνικό χρέος θα κυλίσουν κάπως έτσι.

Σε κάποια στιγμή, ο ESM θα αγοράσει το μέρος του ΔΝΤ στο ελληνικό χρέος. Σε δεύτερο χρόνο ο ESM θα αγοράσει όλο το ελληνικό χρέος που κατέχουν τα κράτη μέλη στους προϋπολογισμούς τους. Και σε ένα τρίτο χρόνο, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εντός ευρώ (αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με το πρόγραμμα – όχι και τόσο απίθανο σενάριο) ή θα λάβει μια γενναία περίοδο χάριτος (πάντα από τον ESM), αφού πρώτα έχει πείσει τους ξένους ότι μπορεί να την εμπιστεύονται.

Προτού πάντως τα κράτη μέλη μεταφέρουν το χρέος τους στον ESM, προσωπικά δε θα περιμέναμε γενναίες αποφάσεις για το χρέος …..  

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....