Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τα δύο (τεχνικά) στοιχήματα της νέας εβδομάδας ……

00:01 - 12/10/15

 

Από άποψης τεχνικής ανάλυσης και συνοψίζοντας τα επιμέρους σχόλια, δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι για τη νέα εβδομάδα.  Αφενός η παραμονή και οριστική διάσπαση των 660 – 680 μονάδων του ΓΔ (κλείσιμο Παρασκευής 677 μονάδες), αφετέρου η παραμονή του FTSE 25 υψηλότερα των 197 – 198 μονάδων (κλείσιμο 200,8 μονάδες), μια παραμονή η οποία μπορεί να είναι σημαντικότερη για την αγορά, ακόμη και από την προαναφερθείσα παραμονή του ΓΔ.

 

Σε πρώτη φάση, τα περιθώρια για άνοδο σε μια τέτοια παραμονή είναι περίπου 10% υψηλότερα, με ένα μεγάλο στόχο για το ΓΔ να είναι τα επίπεδα των 760 – 770 μονάδων, όπου ανάμεσα σε άλλα βρίσκεται και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών. Να σημειωθεί ότι την ώρα που η προσοχή έχει πέσει τα παραπάνω επίπεδα, κρατάμε τη βελτίωση που υπάρχει στην τεχνική ανάλυση του FTSE 25, όπου ανάμεσα σε άλλα αναμένεται να έχουμε και ένα θετικό «crossover» των κινητών μέσων όρων, μετά από αρκετούς μήνες, κάτι το οποίο δημιουργεί επιπρόσθετη αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς, τουλάχιστον της βραχυπρόθεσμης.  

ΓΔ

FTSE 25

 

 
 

 

Ανάμεσα σε άλλα κλειδί για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς μας είναι και η πορεία που θα ακολουθήσουν οι διεθνείς αγορές. Σίγουρα η περίπτωση της χώρας μας έχει ιδιαιτερότητες, εντούτοις θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι ένας πιθανός νέος κύκλος σημαντικών προβλημάτων στις διεθνείς αγορές (όπως είχε συμβεί προσφάτως) θα επηρέαζε και την πορεία του Χ.Α. 

Και τα γράφουμε αυτά γιατί στα τρέχοντα επίπεδα για τον DAX και σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα για τον S&P 500 υπάρχουν καθοριστικές αντιστάσεις …. Μάλιστα, σε αυτά τα επίπεδα θα κριθεί αν η τελευταία αντίδραση ήταν απλά και μόνο μια τεχνική αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά (και θα έχουμε νέα, σημαντικά, προβλήματα) ή κάτι περισσότερο και σταδιακή, ουσιαστική, βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, στο δρόμο προς νέα υψηλά και αφήνοντας πίσω τα προβλήματα του πολύ κακού 3 τριμήνου.

DAX

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....