Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών  | Market Watch | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Εμπροσθοβαρή μέτρα & Το δίλλημα που όλα δείχνουν ότι θα τεθεί στο 2016

00:01 - 13/10/15

 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σχόλια που γίνονται είναι. Ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας παίρνουν τα μέτρα. Αλλά θα εφαρμοστούν αυτά; Εδώ πιστεύουμε ότι γίνεται ένα λάθος. Συντριπτικά μεγάλο μέρος των αποφάσεων, είναι εμπροσθοβαρή μέτρα - μεταρρυθμίσεις. Δεν έχει αν θα εφαρμοστούν, τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό.

 

Η αλλαγή στο συνταξιοδοτικό (απίστευτα μέτρα που δεν τόλμησε να πάρει καμία από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις) θα γίνει εδώ και τώρα. Η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα έγινε εδώ και τώρα. Οι περισσότερες αλλαγές στη φορολογία και μια σειρά μέτρων, είναι αποφάσεις που λαμβάνονται τώρα και εφαρμόζονται με το καλημέρα. Αυτό θεωρούμε ότι είναι μια παράμετρος που δημιουργεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πολλές από τις αποφάσεις του νέου μνημονίου λαμβάνονται και εφαρμόζονται άμεσα και δεν είναι μέτρα – μεταρρυθμίσεις που θα «πάνε στον καιρό», όπως είναι αλήθεια ότι είχε συμβεί με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

To μεγάλο ερώτημα το οποίο υπάρχει είναι τι θα συμβεί όταν σχεδόν σίγουρα θα αρχίσει να υπάρχει γκρίνια μέσα στην κυβέρνηση (η οποία έχει και οριακή πλειοψηφία 155 βουλευτών). Και κυρίως τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν να μη βγαίνουν τα νούμερα και ζητηθούν νέα μέτρα – παρεμβάσεις από τους ξένους.

Το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση κάπου στα μέσα του 2016  (αν όχι νωρίτερα) θα φανεί ότι δε μπορεί άλλο.  Και κάπου εκεί πιστεύουμε ότι οι ξένοι θα θέσουν το μεγάλο δίλλημα.  

Προσοχή! Αυτό το δίλλημα δε θα είναι προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά προς όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Έτσι κάποια ημέρα (όπου πάλι θα γίνεται ο κακός χαμός με την ελληνική υπόθεση), οι ξένοι θα φωνάξουν στις Βρυξέλλες όλα τα «μνημονιακά» κόμματα και θα θέσουν το εξής δίλλημα. Θέλετε ευρώ ή GREXIT. Αν θέλετε ευρώ κάντε μια σταθερή, διευρυμένη, κυβέρνηση και συνεχίστε (όλοι μαζί, πιθανόν και με τη συμμετοχή ξένων τεχνοκρατών). Αλλιώς καλή τύχη εκτός ευρώ. Και προσοχή αυτό το δίλλημα θα τεθεί αφού πρώτα ο Τσίπρας και ο Σύριζα κάνουν τη «βρόμικη δουλειά» και πάρουν όλα τα μέτρα που καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησε.

ΥΓ:

Και επειδή σίγουρα αναρωτιέστε, γιατί να αποτύχει το πρόγραμμα, αν ο Σύριζα κάνει τα πάντα, η απάντηση είναι απλή. Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν εμπνέει κανέναν στην πραγματική οικονομία, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Και έτσι ένα πρόγραμμα λιτότητας δε μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς να το πιστεύει αυτός που το εφαρμόζει και συνολικά η πραγματική οικονομία (έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό το ζήτημα). Έτσι λοιπόν, όπως γράψαμε και παραπάνω, πρώτα ο Τσίπρας θα κάνει τη βρόμικη δουλειά και θα περάσει όλα τα μέτρα και μετά το πολιτικό σύστημα της χώρας θα κληθεί να δημιουργήσει μια πανεθνική κυβέρνηση ……….. ή αλλιώς …….. καληνύχτα Ελλάδα…..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....