Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Εντολή να κλείσει η αξιολόγηση σε χρόνο ρεκόρ (με “yes men” σε όλα);

00:01 - 14/10/16

 

Πέραν των τελευταίων πληροφοριών για τον ανασχηματισμό (κ. Χριστοδουλάκης κτλ), ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να κλείσει η αξιολόγηση σε χρόνο ρεκόρ, ακόμη (και εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον) και αν χρειαστεί οι υπουργοί της κυβέρνησης να πουν σε όλα ναι.

 

Εφόσον δεχθούμε ότι ισχύουν τα παραπάνω (πράγμα αρκετά πιθανό), όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση και ο Α. Τσίπρας, με καρότο τις συζητήσεις για το χρέος, καταλήγουν στο ότι τα οφέλη από το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σε χρόνο ρεκόρ, μετριάζουν τις πιθανές αντιδράσεις (στο εσωτερικό της κυβέρνησης και την κοινωνία) που θα υπάρξουν από τις αποφάσεις στα πλαίσια του κλεισίματος της β΄ αξιολόγησης και κυρίως τα εργασιακά (αποφάσεις πάντως οι οποίες είναι αρκετά πιο εύκολες από την προηγούμενη αξιολόγηση – ασφαλιστικό – φορολογικό).

Η άποψη μας γνωστή. Ότι αν πραγματικά η κυβέρνηση θέλει τα πράγματα να πάνε καλύτερα στη χώρα, το παιχνίδι είναι στο χέρι της. Είναι στο χέρι της να κάνει την έκπληξη και να κλείσει την αξιολόγηση σε χρόνο ρεκόρ και να μην πάμε σε μια από τα ίδια, δηλαδή μια διαπραγμάτευση η οποία θα κρατήσει αρκετούς μήνες και τουλάχιστον μέχρι το Α΄ τρίμηνο του 2017 (που εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί).

Και θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά. Λίγο μυαλό να έχει η κυβέρνηση, είναι στο χέρι της να κάνει την υπέρβαση. Ένα γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, μαζί με έναν πειστικό ανασχηματισμό και με προϋπόθεση ότι στην Ε.Ε. – ευρωζώνη δε θα συμβούν «περίεργα» πράγματα, είναι σίγουρο ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα στη βελτίωση του κλίματος στην ελληνική οικονομία, με βελτίωση όλων των δεικτών εμπιστοσύνης.

Και μπορεί τα κατά καιρούς αισιόδοξα μας σχόλια να ξαφνιάζουν κάποιους, αλλά να μην παραβλέπουμε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι (στα πλαίσια της λιτότητας), αυτά τα 6 χρόνια των μνημονίων, στη χώρα έχει γίνει δουλειά σε αρκετά πράγματα. Το σημαντικότερο, ασχέτως αν δεν το καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος, είναι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε ένα τουλάχιστον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Και αν δεν είχαν γίνει οι ανοησίες του Σύριζα το πρώτο εξάμηνο του 2015, είναι σίγουρο ότι ήδη η κατάσταση, από τα τέλη του 2015, θα ήταν αρκετά καλύτερη. Και ας το προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Αν ο Σύριζα δεν είχε κάνει από την αρχή μια τόσο κακή (για τη χώρα) αντιπολίτευση, ήδη από το 2014 και μετά από 4-5 χρόνια σκληρής κρίσης, τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα.

 

 

Wall Street: Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό…

 

 

Και θα κλείσουμε με ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον στατιστικό για τη Wall Street, αλλά ουσιαστικά και για ολόκληρη την αμερικανική οικονομία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό των αλλαγών που έχουν γίνει στην παγκόσμια οικονομία ότι το 1950 το 85% των εταιρειών του S&P 500 ήταν μετοχές βιομηχανικών εταιρειών. Ποιο είναι αυτό το ποσοστό σήμερα; Μόλις  9,7%, με κλάδους όπως ο χρηματοοικονομικός και της τεχνολογίας να έχουν κερδίσει μεγάλα μερίδια.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....