Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

Τα gap των Τραπεζών στο θετικό σενάριο της συνέχισης της ανόδου....

00:01 - 15/07/16

 

Αν και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να πει κανείς ότι η τελευταία καλή εικόνα της αγοράς πείθει, εντούτοις το 7 στα 7 και η σημαντική αντίδραση των τραπεζών από τα χαμηλά είναι ένα γεγονός που μας χαροποιεί, ελπίζοντας ότι το καλό κλίμα θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 580 – 590 και 600 μονάδων. Σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε στα ανοιχτά gaps που υπάρχουν σε υψηλότερα επίπεδα.

 

Ειδικότερα, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ως αποτέλεσμα των όσων είχαν συμβεί λόγω BREXIT και της κατακόρυφης πτώσης στις 24/06, στις βασικότερες μετοχές του FTSE 25 υπάρχουν μεγάλα ανοιχτά χάσματα (gaps). Και όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το ερώτημα είναι αν αυτά τα gap θα κλείσουν σύντομα ή έχουν σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου πτωτικού κύκλου, ασχέτως της τελευταίας αντίδρασης. Επιπρόσθετα, ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο υπάρχει είναι πώς θα συμπεριφερθεί το Χ.Α. αν φθάσουμε στο σημείο να μιλήσουμε για κλείσιμο αυτών των gaps.

Και κυρίως το ζήτημα των gaps αφορά τις τραπεζικές μετοχές, όπου παρά την τελευταία αντίδραση, η πτώση από τις ημέρες του BREXIT παραμένει εξαιρετικά μεγάλη.

Αν δεχθούμε λοιπόν ότι το καλό κλίμα στο Χ.Α. θα συνεχιστεί, πάμε να δούμε που βρίσκονται τα gap των 4 τραπεζών, αποτέλεσμα του -30% που είχαν καταγράψει στις 24/06 λόγω BREXIT. Και αναφέρουμε αυτά τα επίπεδα των τραπεζών ως πιθανό στόχο και σημαντικές αντιστάσεις στο αρκετά θετικό σενάριο και τη συνέχιση του καλού κλίματος.  

Ειδικότερα, τα μεγάλα gaps των τραπεζών (επαναλαμβάνουμε και σημαντικές αντιστάσεις) είναι τα ακόλουθα:

ΕΤΕ: 0,267 ευρώ

Alpha Bank: 2,23 ευρώ

Πειραιώς: 0,229 ευρώ

Eurobank: 0,855 ευρώ

ΕΤΕ

Alpha Bank

Τράπεζα Πειραιώς

Eurobank

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....