Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΓΔ – Κινήσεις στα όρια επιπέδων με τα οποία συνδέεται ολόκληρη η μακροπρόθεσμη τάσης της αγοράς…

00:01 - 17/10/16

 

Αν και με μέτριο τζίρο (μόλις 30εκ ευρώ), μια αρκετά καλή συνεδρίαση είχε την Παρασκευή η αγορά μας, με το ΓΔ να κλείνει στις 589,29 μονάδες (+2,20%) και τα βλέμματα να στρέφονται και πάλι στις ισχυρές αντιστάσεις στις 590 – 600 μονάδες. Και θα σταθούμε σε αυτά τα επίπεδα, λόγω της μεγάλης σημασίας τους για τη μακροπρόθεσμη τάση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

 

Μπορεί αρκετοί να αναφέρονται στις αντιστάσεις στις 615 – 620 μονάδες (υπάρχουν σε αυτά τα επίπεδα κάποιες ισχυρές αντιστάσεις), αλλά προσωπικά θεωρούμε εξαιρετικά πιο σημαντικές αντιστάσεις αυτές στις 590 – 600 μονάδες. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά οριστική διάσπαση αυτών των αντιστάσεων (μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία – σίγουρα χρειάζεται για να συμβεί αυτή και μια αύξηση του τζίρου) θα μας έκανε να μιλήσουμε για ουσιαστική βελτίωση της μακροπρόθεσμης τάσης (μέχρι αναστροφής της σε θετική), μετά από τουλάχιστον 2,5 χρόνια!!!!!

Είναι εντυπωσιακό ότι αυτές οι αντιστάσεις προκύπτουν και από τα 3 διαγράμματα, το ημερήσιο, το εβδομαδιαίο και το μηνιαίο διάγραμμα!!! Και για πρώτη φορά από το 2012, συμβαίνει και από τα 3 διαγράμματα να μιλάμε ταυτόχρονα για τα ίδια επίπεδα, δίνοντας στη «μάχη» για τη διάσπαση τους τεράστια σημασία.

Διάσπαση λοιπόν αυτών των αντιστάσεων, όπως είχε συμβεί το 2012, θα μπορούσε να βάλει την αγορά σε ένα νέο ανοδικό κύκλο …. Μια θετική μακροπρόθεσμη τάση όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο όταν μιλάμε για το μίζερο ελληνικό χρηματιστήριο ….  Απλά θυμίζουμε ότι στα μέσα του 2012 μια παρόμοια κίνηση (διάσπαση) είχε οδηγήσει σε μια διετή περίπου άνοδο, από τις περίπου 670 - 690 μονάδες στις 1.380 μονάδες του Μαρτίου του 2014 (δηλαδή μια άνοδο περίπου 100%).  

ΓΔ (ημερησία δεδομένα)

ΓΔ (εβδομαδιαίο δεδομένα)

ΓΔ (μηνιαία δεδομένα)

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2015 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....